قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / مستند زندگی و زیست استاد عبدالحمید دیانی + تصاویر تشییع در حرم مطهر رضوی
نگاهی به زندگی و زیست استاد عبدالحمید دیانی + مستند و تصاویر تشییع در حرم مطهر رضوی

چند رسانه‌ای؛

مستند زندگی و زیست استاد عبدالحمید دیانی + تصاویر تشییع در حرم مطهر رضوی

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمجید دیانی، استاد اخلاق، امام جماعت حرم مطهر رضوی، مؤسس و مدیر حوزه علمیه امام محمدباقر(علیه السلام) و مؤسس چند مسجد، کتابخانه و خیریه؛ همزمان با سالروز ارتحال رسول گرامی اسلام(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) در سن ۸۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و در بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمجید دیانی، استاد حوزه علمیه خراسان و مؤسس مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) که از دلدادگان مخلص حضرت امام راحل رحمه‌الله علیه و مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی بود که در طول عمر بابرکت خویش به تأسیس مدارس، مساجد و خیریه‌ها اقدام نمود، پس از تحمل بیماری و مبارزه با سرطان، همزمان با سالروز ارتحال رسول گرامی اسلام(ص) و امام حسن مجتبی (ع) در ۸۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

مراسم تشییع و تدفین پیکر مرحوم استاد دیانی ۲۷ مهرماه مصادف با اول ماه ربیع الاول، با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، علما، اساتید، فضلاء، شاگردان و خانواده مرحوم و جمعی از خادمان حضرت رضا(ع) در حرم مطهر رضوی انجام شد و آیت‌الله علم الهدی نماز میت را بر پیکر این عالم مجاهد اقامه کرد و سپس پیکر این مرحوم با انتقال به صحن آزادی حرم مطهر رضوی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حجره شماره ۱۷۰ این صحن قدسی به خاک سپرده شد.

در پی درگذشت این استاد فرزانه، بسیاری از علما و اساتید حوزه‌های علمیه، مدیران و مسئولان حوزه علمیه مشهد و نیز حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، فقدان این عالم ربانی را تسلیت گفتند.

«تحریریه شبکه اجتهاد» درگذشت این عالم ربانی، یار امام و رهبری و مجاهد انقلابی، استاد و معلم اخلاق را که با اخلاص، مجاهدت و تلاش فراوان در تربیت طلاب علوم دینی اهتمام ورزید، به محضر مبارک حضرت بقیه‌الله (عج)، رهبر معظم انقلاب، علما، اساتید و حوزویان و شاگردان آن مرحوم، به‌خصوص فرزندان، خانواده و وابستگان ایشان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت می‌نماید.

زندگی‌نامه خود نوشت مرحوم استاد عبدالمجید دیانی

اینجانب عبدالمجید دیانی فرزند محمد متولد ۱۳۱۹ از خانواده علم و فقاهت و تحصیل کرده در نجف اشرف مانند جدمان حاج ملا تقی تیلکی(که اینجانب دستخط زیبای ایشان را با نوشتن رساله ذخیره المعاد دیدم) و همچنین عموی اینجانب به نام حجت‌الاسلام آقای شیخ رضای تیلکی که در نجف تحصیل علوم تحصیل علوم دینی داشتند و اما پدر حقیر معروف به مرحوم ملا محمد چون تحصیلات زیاد نداشتند آرزو داشتند که فرزندشان (یعنی حقیر) طلاب علوم دینی و خدمتگزار دین شوند و در این باره همیشه دعا می‌نمودند و نقل می‌کنند در روز ولادت اینجانب بعد از گفتن اذان و اقامه در گوشم حدود یک ساعت از خداوند متعال خواستند که من عالم دین شوم. در سن هفت سالگی بودم در حال تعلیم دادن قرآن به بنده ناگهان افتادند و از دنیا رفتند و پس از رحلت پدر بنده و برادرم نزد خواهر بزرگمان بودیم و ایشان مرا به مدرسه فرهنگی فرستادند همان سال اول و دوم که ده ساله شده بودم امام جماعت نماز ظهر و عصر دانش آموزان بودم و در سال هزار و سیصد و سی و شش از خانواده سادات و علم ازدواج نمودم. خداوند متعال سه پسر و دو دختر عنایت کرد خودم و فرزندانم و دامادها و نوه‌ها الحمدلله هشت نفر روحانی هستیم سپس به کار کشاورزی و چوپانی مشغول و یک سال هم چوپان دیگران بودم ولی نماز و قرآن و خواندن اشعار مذهبی را ادامه می‌دادم و مدام عشق حوزه بر سرم بود که به اتفاق برادرم آقای رنجبر وارد حوزه کوهستان شدیم. مدت کوتاهی در آنجا بوده و از محضر و نصایح پرفیض حضرت آیت‌الله کوهستانی استفاده بردیم و سپس عازم حوزه ساری و حدود دو سال به تحصیل مشغول شدیم. در تابستان هم کار می‌کردیم و در زمستان به تحصیل در مدرسه امامیه ساری ادامه می‌دادیم و در سال هزار و سیصد و سی و نه وارد حوزه مشهد و در مدرسه پریزاد موقتاً جا گرفتیم و به درس مشغول و پس از آن به مدرسه خیرات خان که امروز جزو دانشگاه علوم اسلامی رضوی می‌باشد به تحصیل ادامه دادیم و عاشق خدمت به طلاب خصوصاً طلاب تازه وارد بودیم.

از تأسیس مدارس تا توسعه و تکمیل مساجد و خیریه‌ها

با عنایت حضرت باری تعالی و توجهات خاص حضرت امام زمان علیه‌السلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال هزار و سیصد و پنجاه‌ونه با دریافت یک هزار متر مربع زمین با اجازه آیت‌الله طبسی (ره) تولیت فقید آستان قدس رضوی جهت احداث مدرسه امام محمدباقر علیه‌السلام که همزمان کلنگ زده شد و سپس با کمک مرحوم آیت‌الله حاج شیخ مهدی نوغانی بخش اول ساختمان رو به قبله ساخته شد و در سال هزار و سیصد و شصت طلابی که در مدرسه استیجاری بودند به این مدرسه وارد و مشغول تحصیل شدند. بعداً به‌تدریج در چند سال یازده حیاط اطراف خریداری و ضمیمه مدرسه شد و فعلاً مساحت کل زمین مدرسه هزار و نهصد و هشتاد متر مربع می‌باشد.

با الطاف حضرت احدیت و توجه حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام توسعه ساخت آن دور تا دور در سه طبقه بیش از شش هزار متر مربع شامل امور اداری – ده مدرس – کتابخانه بزرگ – تأسیسات – آبدارخانه – آشپزخانه – سردخانه – سرویس بهداشتی(به‌ویژه هشتاد و چهار حجره جهت سکونت طلاب شب خواب و ساخت آن در سال هزار و سیصد و هشتاد و نه تکمیل و وقف نامه اعیان مدرسه امام محمدباقر علیه‌السلام در چهار جلد تنظیم و به امضای بزرگان (آیت‌الله مکارم شیرازی) رسیده است و موجود می‌باشد. حوزه دیگر هم در تیلک از توابع ساری در سال هزار و سیصد و هشتاد و دو جهت اوقات فراغت طلاب دینی بنام ملا عبدالله شریعت مدار و کتابخانه ملا صالح مازندرانی تیلکی وابسته به مدرسه امام محمدباقر علیه‌السلام ساخته شده است.

دوران تبلیغ و کارهای عمرانی از قبیل تأسیس و تکمیل و تعمیر و تجدید بناهای مساجد و حسینیه و حمام:

تأسیس و تکمیل مسجد ولی عصر در روستای میان رود ساری

تأسیس مسجد صاحب الامر در امامزاده عباس ساری

توسعه و تکمیل مسجد تِلِه بُن

تأسیس مسجد روستای قلعه بالاده

تأسیس و تکمیل مسجد و حسینیه روسای پایین ده

تأسیس مسجد قریه چهار رودبار

تأسیس مسجد روستای بَندِ بُن

تعمیر مسجد تیلک(زادگاه خودم)

تأسیس مسجد جامع روستای قَزَلقارِشِ جوین

تأسیس مسجد حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام در روستای قزلقارش

تأسیس مسجد امام حسن مجتبی علیه‌السلام در کلاته ابراهیم خان شاندیز

تعمیر مسجد قدیمی کنار استخر کلاته ابراهیم خان

تأسیس مسجد کاریزنو حاج تقی رحمه‌الله علیه در روستای شاندیز

تجدید و توسعه مسجد جامع خادر در شاندیز

مساعدت و تبلیغ جهت کمک به مسجد اَرچَنگِ شاندیز

مساعدت و تبلیغ و جمع آوری وجه برای مسجد خاوری‌ها در میدان شهداء مشهد

تأسیس مسجد صاحب‌الزمان علیه‌السلام در کنار خانه خودمان بیست متری طلاب میلان ۱۵ (علیمرانی ۲۷) و همچنین تأسیس کتابخانه در همان مسجد

تأسیس مکتب الزینب و کتابخانه در میلان ۲۷ شهید مفتح مشهد

کمک در تأسیس اولیه درمانگاه حضرت مهدی علیه‌السلام و چندین سال هم جزء هیئت مدیره و همکاری

تأسیس اولیه خیریه حضرت امام ‌هادی علیه‌السلام نبش بلوار ابوریحان و چند سال جزء هیئت مدیره آن

همکاری در تأسیس صندوق حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام ۲۰ متری طلاب نبش میلان هشتم و چندین سال جزو هیئت مدیره آن

تأسیس مدرسه علمیه امام محمدباقر علیه‌السلام -که شرح آن گذشت-

تأسیس حوزه علمیه تیلک در سال ۱۳۸۲ و بهره‌برداری در سال ۱۳۸۴ -که شرح داده شد-

تأسیس صندوق قرض‌الحسنه حضرت امام حسن عسکری(ع) جهت طلاب محترم مازندرانی به اتفاق جمعی از علماء مازندران

تأسیس مدرسه علمیه حضرت بقیه‌الله صلوات‌الله‌علیه با همکاری حجت‌الاسلام حاج آقای غفاری و حجت‌الاسلام حاج آقای گرایلی که عمده فعالیت آن را حاج شیخ مهدی محی‌الدین غفاری عهده‌دار بودند و هنوز هم ادامه می‌دهند لذا اینجانب و آقایان گرایلی و غفاری واقفین آن مدرسه علمیه هستیم.

لازم به ذکر می‌دانم که عرض نمایم هر بنای خیریه‌ای که تأسیس و شروع می‌کردیم چند سال طول می‌کشید و اینجانب مجبور بودم برای سرکشی و تکمیل آن مرتب رفت و آمد داشته باشم. شاید بتوان گفت در این راستا همسر علویه‌ام نقش مهمی را ایفاء نمود و در تمام مراحل همفکر و موافق بود. واقعاً تحمل و صبر و بردباری ایشان را تحسین باید گفت، لذا بی‌نهایت از ایشان تشکر و قدردانی می‌نمایم و خداوند متعال را شاکرم که چنین همسر خوب و شایسته و معتقد را نصیب اینجانب نموده است و همچنین فرزندان لایق و موفق در امور دینی اعم از پسران، دختران، عروس‌ها، دامادها و نوه‌ها که جمعاً ۲۴ نفر هستیم و همه در خط امام و رهبری که این خود از نعمت‌های بزرگ الهی می‌باشد، هستیم. از الطاف باری تعالی در این جمع ما الفت و مهر و محبت حاکم است و سپاس فراوان از ایزد متعال که بر ما منت نهاد هشت نفرمان روحانی هستیم و به این نعمت عظمی مفتخریم.

گفتنی است، استاد مرحوم دیانی، کتابی را تحت عنوان «رساله آموزشی به روش نوین» تالیف نمود و در مقدمه مؤلف کتاب چنین نوشت: توفیق بیش از چهل سال بیان احکام به صورت قواعد فقهی برای طلاب، روحانیون و مبلغان دینی اینجانب را بر آن داشت که به تدوین این مجموعه بپردازم همچنین تذکر و اظهار لطف علمای اعلام از جمله حضرت آیت الله مرتضوی دام عزّه مبنی بر تهیه جزوه‌ای کاربردی و تطبیقی با قواعد فقهی این وظیفه را متعیّن تر نمود، این دروس که برای استفاده و تدریس طلاب گرامی تدوین و چاپ شده است حاصل سال‌ها تجربه تدریس احکام نورانی دین با روش خاص در حوزه‌های علمیه از جمله مدرسه علمیه امام محمدباقر علیه السلام، نهادها و ادارات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics