قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / همه مطالب / تأخیر در انجام حج

تأخیر در انجام حج

من خانه‌اى در ملکیت خود ندارم در حالیکه مردم در سطح من و یا پایین‌تر از سطح من خانه شخصى دارند. آیا مى‌توانم با پول موجودم که به مقدار حجّ مى‌باشد خانه بخرم و حجّ رفتن را به تأخیر بیندازم؟ و سئوالات مشابه آن

 سوال:آیا شخص مستطیع می‌تواند قبل یا بعد از فرا رسیدن نوبت، خود را از استطاعت بیندازد؟

 

جواب:پس از فرا رسیدن زمانى که صرف آن براى رسیدن به حج لازم است، شخص مستطیع نمى‏تواند خود را از استطاعت بیندازد و پیش از فرا رسیدن این زمان نیز، احتیاط واجب آن است که خود را از استطاعت خارج نسازد. (آیت‌الله خامنه‌ای)

سوال:من خانه‌اى در ملکیت خود ندارم در حالیکه مردم در سطح من و یا پایین‌تر از سطح من خانه شخصى دارند. آیا مى‌توانم با پول موجودم که به مقدار حجّ مى‌باشد خانه بخرم و حجّ رفتن را به تأخیر بیندازم؟

 

جواب:اگر خانه ندارید و نیاز دارید مستطیع نیستید. (آیت‌الله خامنه‌ای)

سوال:مادر من مدت ۵ سال است که واجب الحج شده است ولى به علت خوف از تنهای ‌اش و به امید اینکه سال بعد پدرم با ایشان بتوانند به سفر حج بروند اقدام به رفتن به سفر حج را به تاخیر انداخته اند . حال با توجه به اینکه پدرم هم به علت داشتن مشکلاتش نمى تواند فعلا با ایشان به این سفر مبارک بروند . آیا مادرم باید براى رفتن به حج اقدام کنند یا خیر ؟


جواب:حضور همسر در حج زن شرط نیست و اگر استطاعت دارد باید حج را بجا آورد . (آیت‌الله سیستانی)   

سوال:جوان مجردی است که اخیراً مستطیع شده است واما به فکر ازدواج می باشد و اگر حج بگزارد ازدواج او عقب می افتد، کدامیک را مقدم بدارد؟

 

جواب:حج برود و ازدواج را تأخیر بیندازد مگر آنکه تأخیر ازدواج برای او دشوار بوده و زحمت فوق العاده داشته باشد که عادتاً تحمل ناپذیر است، در این صورت ازدواج رامقدم بدارد و خدا داناست. (آیت‌الله سیستانی)

سوال:اگر شخصی استطاعت مالی و جانی برای انجام حج واجب داشته باشد اما به خاطر شرکت در یک آزمون بسیار مهم (مثلا دکترا ) می توانید حج رفتن خود را یک سال به تعویق اندازد ؟

 

جواب:اگر عدم شرکت در آزمون موجب مشقت و حرج است حج در آن سال بر وی واجب نیست . (آیت‌الله سیستانی)

سوال:کسی که نوبت او قانوناً مربوط به سال‌های بعد می‌شود، آیا می‌تواند به نحوی نوبت خود را جلو بیندازد؟ و درصورتی‌که چنین کرد، حج او چه صورتی دارد؟

 

جواب:اگر به طرق متعارف و مشروع بتواند اقدام نماید، اقدام واجب و حج او صحیح است. (آیت الله صافی گلپایگانی)

سوال:جابجایی نوبت حج به خاطر مواجه شدن با مشکلات زندگى مواجه شده و نمى‏تواند اداى دین واجب خود را بنماید با رضایت خودش آمادگى پیدا کرده سهمیه رفتن به حج تمتع خود را به دیگران بدهد و سهمیه حج تمتع دیگرى که پس از دو سال دیگر مى‏باشد با رضایت طرفین جابجا نمایند آیا اشکال شرعى دارد یا خیر؟

 

جواب:در فرض مذکور که رفتن به حج براى شما فعلاً مشقت دارد جابجا نمودن آن اشکال ندارد. (آیت‌الله نوری همدانی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics