قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / حجت‌الاسلام علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد
حجت‌الاسلام علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد

با حکم رئیس مجلس شورای اسلامی:

حجت‌الاسلام علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد

حجت‌الاسلام والمسلمین علی نهاوندی به عنوان «رئیس جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی» منصوب شد. این مرکز با رویکرد فقهی، برای حمایت از نظام قانونگذاری در چارچوب مأموریت خود طرح‌ها و لوایح را مورد بررسی قرار داده و پیشنهاد کارشناسی خود را از طریق حضور در کمیسیون های تخصصی و گزارش‌های کارشناسی و … در اختیار نهاد تقنین قرار می‌دهد.

به گزارش شبکه اجتهاد، دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی را به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی منصوب کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این حکم خطاب به رئیس جدید مرکز آورده است: شایسته است با هدف تحقق اهداف بندهای اول و دوم سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری ابلاغی رهبر معظم انقلاب و در تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و با بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت علمی حوزه‌های علمیه و مراکز تحقیقاتی فقهی و اسلامی و با هماهنگی شورای سیاستگذاری و تعامل با مرکز پژوهش‌های مجلس به برنامه ریزی و اجرای پژوهش‌های بنیادی و توسعه‌ای بپردازید.

بخوانید: مطالب مرتبط با استاد علی نهاوندی در «شبکه اجتهاد»

استاد نهاوندی رئیس جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، مدرس خارج فقه و اصول حوزه و دارای مدرک سطح چهار حوزوی است و دوران تحصیل در حوزه‌های علمیه از محضر حضرات آیات و مراجع عظام تقلید شیخ جواد تبریزی، سید کاظم حائری، عبدالله جوادی آملی، وحید خراسانی، سید محمود هاشمی شاهرودی، انصاری شیرازی، سید جلال الدین آشتیانی، سید عزالدین زنجانی، میرزا علی فلسفی و … استفاده کردند، ایشان بیش از ۲۵ سال در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه مشهد در سطوح عالی رسائل، مکاسب، کفایه، بدایه، نهایه، تفسیر، کلام اسلامی و همچنین درس خارج فقه و اصول، خارج فقه رسانه و ارتباطات و خارج فقه متاورس تدریس دارند.

در کنار تحصیلات حوزوی، ایشان دارای مدرک دانشگاهی دکتری فلسفه وکلام اسلامی است و تاکنون در دانشگاه های معتبر کشور از جمله علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی مشهد، فردوسی مشهد، شهید مطهری مشهد، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه باقر العلوم (ع)، دانشگاه صدا و سیما، دانشگاه معارف و… تدریس داشته است.

تالیف بیش از ۳۰  جلد کتاب، نگاشتن بیش از ۴۰ مقاله علمی پژوهشی، راهنما و مشاوره دهها پایان نامه ارشد و رساله دکتری، سردبیری دو نشریه علمی پژوهشی” فقه و اجتهاد” و “پژوهش‌های اصولی”، سخنرانی در چندین کرسی علمی ترویجی و نشست‌های تخصصی در مراکز حوزوی و دانشگاهی، نویسنده، کارگردان و تهیه کننده ۶ مستند بین المللی، و نیز سفر علمی و تبلیغی به ۲۲کشور جهان از جمله ژاپن، روسیه، ایتالیا، هند، مالزی، اوکراین، عربستان، عراق، رومانی، ترکمنستان، قطر، بلغارستان، ارمنستان، پاکستان، و ….  بخشی از فعالیت‌های علمی رئیس جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است.

مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران، مدیر کل صدا و سیمای استان خراسان رضوی، مدیر گروه فقه ارتباطات، هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، مدیر گروه فلسفه هنر و ارتباطات مجمع عالی حکمت اسلامی، مشاور قائم مقام سازمان صدا و سیما، عضو هیات علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، عضویت در شورای طرح و برنامه دبیرخانه شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی، عضو هیأت علمی دبیرخانه جشنواره سراسری امام رضا (ع)، عضویت در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیر نظارت و ارزیابی مرکز صدا و سیمای خراسان بزرگ و … از سوابق اجرایی حجت الاسلام و المسلمین دکتر نهاوندی است.

دکتر رفیعی آتانی از سال آبان ماه ۱۴۰۰ تاکنون ریاست مرکز را برعهده داشت. قبل از ایشان، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی رجایی نیا و استاد احمد مبلغی ریاست مرکز را برعهده داشتند.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در سال ۱۳۹۰ در قم تاسیس شد، این مرکز در کنار بررسی طرح‌ها و لوایح  و حضور در کمیسیون های تخصصی، به مسائل بنیادی مهمی که به دلایل مختلف مورد توجه مجلس قرار نگرفته، ولی نیاز مبرم نظام قانونگذاری است، را مورد پژوهش قرار می‌دهد .این مرکز با رویکرد فقهی، برای حمایت از نظام قانونگذاری در چارچوب مأموریت خود طرح‌ها و لوایح را مورد بررسی قرار داده و پیشنهاد کارشناسی خود را از طریق حضور در کمیسیون های تخصصی و گزارش‌های کارشناسی و … در اختیار نهاد تقنین قرار می‌دهد.

بخوانید: مطالب مرتبط با استاد علی نهاوندی در «شبکه اجتهاد»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky