قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / محدودیت در انتخاب درس و استاد، استعداد طلاب را خاموش می‌کند/ حوزه نسبت به طلاب مستعد، اهتمام داشته باشد
محدودیت در انتخاب درس و استاد، استعداد طلاب را خاموش می‌کند/ حوزه نسبت به طلاب مستعد، اهتمام داشته باشد

آیت‌الله شبیری زنجانی:

محدودیت در انتخاب درس و استاد، استعداد طلاب را خاموش می‌کند/ حوزه نسبت به طلاب مستعد، اهتمام داشته باشد

آیت‌الله شبیری زنجانی ساختار مدرسه‌ای را برای دروس سطح عالی حوزه های علمیه، نامناسب و باعث «خاموش شدن استعدادهای طلاب» دانست.

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله سید موسی شبیری زنجانی در دیدار مدیر حوزه های علمیه کشور، تصریح کرد: ممکن است کسی بیان زید یا عمرو را نپسندد. چرا باید سر درس او بنشیند. طلبه باید برای انتخاب استاد آزاد باشد و محدود نباشد. محدودیت، استعداد را از بین می‌برد.

آیت‌الله شبیری زنجانی در این دیدار، خواستار توجه ویژه مدیریت حوزه به طلاب مستعد شد و افزود: علمای سابق نسبت به طلاب مستعد اهتمام ویژه‌ای داشتند اما الان برخی از طلبه‌های مستعد به خاطر مشکلات مالی از درس و تحقیق باز می‌مانند.

معظم له با اشاره به هجرت آیت الله مرتضی مطهری به تهران فرمود: مرحوم آقای مطهری به خاطر مشکل مالی از قم به تهران رفت. ممکن است بگوییم از او در تهران استفاده شد؛ اما با این استعدادی که ایشان داشت، اگر در قم می‌ماند شاید مؤفقیت بالا‌تری داشت.

آیت‌الله شبیری زنجانی در بیان سیره علمای گذشته افزود: میرزای شیرازی خرج سالیانه مرحوم آخوند را می‌دادند. نسبت به طلاب با استعداد سرمایه گذاری خاصی داشته اند. صاحب معالم و صاحب مدارک یک درس استثنایی نزد محقق اردبیلی داشتند. طلبه ها آنها را مسخره می‌کردند که این چه درسی است که شما می‌روید. محقق اردبیلی پاسخ داده اند که من می‌بینم که این افراد به مناطق خودشان رفته و صاحب رساله شده‌اند در حالی که شما همچنان اینجا مانده‌اید!

ایشان ادامه داد: مرحوم حاج آقا رضا زنجانی می‌گفت به مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حایری گفتم نظر شما درباره «آسید محمد تقی خونساری» چیست؟ ایشان گفتند علما و عملا نظیر او در حوزه وجود ندارد. گفتم بر اثر استیصال میخواهد کاسبی کند. ایشان برای آقای خونساری شهریه ویژه قرار می‌دهد.

معظم له توجه به تقوا و تربیت اخلاقی و دقت در مصرف وجوهات را در حوزه‌های علمیه ضروری دانست و خاطرنشان کرد: شیخ انصاری و فاضل اردکانی در تشییع جنازه‌ای شرکت می‌کنند و چون خانه‌های نجف کوچک بود، در کوچه نشسته می‌نشینند. شیخ روی زمین می‌نشیند و فاضل نیم خیز. شیخ انصاری به فاضل اردکانی می‌گوید شما پیرمرد هستید و اینگونه نشستن برای شما خوب نیست. فاضل می‌گوید لباس من از وجوهات تهیه شده است. من باید برای تمیز کردن آن پول صابون و آب بدهم و نمی‌دانم که استفاده از وجوهات برای این کار صحیح است یا خیر؟ جدای از اینکه شستن مکرر لباس سبب فرسوده شدن آن می‌شود. بین شیخ و فاضل اردکانی مباحثه در می‌گیرد و بعد همه می‌بینند که شیخ هم نیم خیز می‌شود.

آیت‌الله شبیری زنجانی در این دیدار خواستار انتشار مجموعه‌ای درباره علمای یزد شد و فرمود: استان یزد علمای بزرگی داشته که به صورت پراکنده در منابع نقل شده است. اگر بتوانید مجموعه‌ای برای معرفی علماء و آثار منطقه منتشر کنید کار خوبی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky