دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: زنان ما در وضعیت اجتماعی و فرهنگی حال حاضر نیازمند تدوین حمایتهای قانونی بیشتر هستند نه آنکه حقوق تعریف شده فقهی و قانونی از آنها سلب شود.
به گزارش شبکه اجتهاد، سیده فاطمه ذوالقدر، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: مهریه جزء جدایی ناپذیر عقد ازدواج و حقوق مالی است که در فقه اسلامی و در قانون مدنی کشورمان نیز به رسمیت شناخته شده و حتی در جایی که مهر در عقد ذکر نشده، زن را حسب نوع ازدواج، مستحق مهرالمثل و یا مهرالمتعه دانسته اند.
وی تصریح کرد: حال با این پشتوانه قوی فقهی و قانونی چگونه برخی در مقام دفاع از حذف مهریه بر میآیند. زنان ما در وضعیت اجتماعی و فرهنگی حال حاضر نیازمند تدوین حمایتهای قانونی بیشتر هستند نه آنکه حقوق تعریف شده فقهی و قانونی از آنها سلب شود.
ذوالقدر ادامه داد: هر زمانی که زنان ما توانستند طلاق بدهند، شاید صحبت درباره حذف مهریه هم، شدنی باشد اما این امر در شرایط امروز به هیچ وجه کارآمد نخواهد بود.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته این نکته قابل توجه است که به واسطه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و شیوع آسیب طلاق، زنان هرچه بیشتر متوسل به مهریههای سنگین شدهاند در حالی که مهریه سنگین در کلام رسول اکرم نیز امری ناپسند بیان شده است.
وی افزود: اما با توجه به تغییرات اجتماعی موجود دختران و زنان، خانواده تعیین مهریه سنگین را حمایت و پشتوانه ازدواج میدانند در حالی که باید با راهکارهای فرهنگی و اجتماعی و تبلیغات رسانهای به نهادینه شدن مفاهیم ارزشی و هنجاری در موضوع ازدواج اهتمام داشته باشیم.
ذوالقدر خاطر نشان کرد: در همین راستا در کمیته زنان، خانواده، تربیت بدنی و جوانان کمیسیون فرهنگی برای نظارت بر فرایند اجرایی کردن مفاد مندرج در بند ج ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه که مقرر است آموزش و مشاوره مستمر و مسؤولانه نوجوانان و جوانان را با هدف استحکام خانواده و تسهیل و ترویج فرهنگ ازدواج و پایداری آن در دورههای قبل، حین و دستکم پنجسال پس از ازدواج توسط همه دستگاههای ذیربط را به انجام رساند، سلسله جلسات فنی و تخصصی و کارشناسی با حضور دستگاههای مربوطه داشته ایم تا ضمن جلوگیری از موازی کاری و آسیب شناسی مشکلات موجود از مادی سازی مفهوم ازدواج که امروز شکل گرفته به معنویت حقیقی آن و ارزشهای ازدواج و خانواده بازگشت داشته باشیم.
دبیر کمیسیون فرهنگی در پایان گفت: همچنین جلساتی با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برای تدوین راهبردها و راهکارهای عملیاتی و قانونی برگزار کردیم و انتظار داریم با تدوین یک سند راهبردی و عملیاتی بتوانیم حمایتهای همه جانبه و مورد نیاز هم از زنان و هم مردان به صورت عدالت محور انجام دهیم. برنا