کتاب «بررسی فقهی جنگ روانی» اثر حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، چاپ و راهی بازار کتاب شده است.
به گزارش شبکه اجتهاد، این کتاب جدا از مقدمه از سه بخش تشکیل شده که در بخش اول مفاهیم و کلیات در قالب دو فصل مجرا مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم نیز ماهیت جنگ روانی و مصادیق آن در ۳ فصل واکاوی شده و در فصل اول ماهیت جنگ روانی و مصادیق آن در فصل دوم مصادیق جنگ روانی با شاخصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی بررسی شده است. در فصل سوم نیز به مصادیق خارجی جنگ روانی اشاره شده و در بخش پایانی کتاب نیز در قالب سه فصل به احکام مصادیق جنگ روانی پرداخته شده است.
در واقع حجتالاسلام آل هاشم با توجه به اهمیت جنگ روانی در دنیای امروز و تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت جنگ نرم این دغدغه را داشته است که با روش نقلی ماهیت، مصادیق و احکام جنگ روانی را تشریح کند و برای این امر به عنوان یک متفکر دینی اسناد و متون حدیثی و فقهی شیعه را مورد تامل قرار داده است.
یافتههای این بررسی نشان میدهد، جنگ روانی نیز در اسلام همچون بحث جهاد، با مقولهای به نام اخلاق کاملا آمیخته و در همتنیده است و نمیتواند به آن بیاعتنا بماند و این مهمترین وجه تمایز جنگ روانی در اسلام و غیراسلام است. به همین جهت عبور از مرزهای اخلاق و اصل دعوت و دستیازی به جنبههایی از جنگ روانی که در متن شریعت، مجوز و تأییدی ندارد، تنها محدود به موارد خاص و در صورت وجود دلایل دیگری چون استفاده از اصول ثانوی، مقدور است.
بنابر این گزارش، بخشهای این کتاب به شرح ذیل است:
بخش اول: مفاهیم و کلیات: فصل اول: مفاهیم؛ فصل دوم: کلیات
بخش دوم: ماهیت جنگ روانی و مصادیق آن: فصل اول: ماهیت جنگ روانی و مصادیق آن؛ فصل دوم: مصادیق جنگ روانی با شاخصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی؛ فصل سوم: مصادیق خارجی جنگ روانی
بخش سوم: احکام مصادیق جنگ روانی: فصل اول: مقتضای اصل اولی و ثانوی در جنگ روانی؛ فصل دوم: نقد و بررسی آرا و ادله در احکام مصادیق جنگ روانی؛ فصل سوم: پیشنهادها و توصیههای سیاستی ـ کاربردی.
یادآوری میشود، چاپ دوم «بررسی فقهی جنگ روانی» اثر سید محمدعلی آل هاشم، در تیراژ ۳۰۰۰ جلد از سوی نشر مهد آزادی در ۳۲۴ صفحه چاپ و منتشر شده است.