قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / تمدن نوین اسلامی، تمدنی خدامحور، دین بنیاد و حق گراست/ جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدید در قبال تعرض به قدس شریف است
تمدن نوین اسلامی، تمدنی خدامحور، دین بنیاد و حق گراست/ جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدید در قبال تعرض به قدس شریف است

گزارش «اجتهاد» از مراسم اختتامیه کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی؛

تمدن نوین اسلامی، تمدنی خدامحور، دین بنیاد و حق گراست/ جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدید در قبال تعرض به قدس شریف است

عقل‌گرایی، علم، معنویت، اخلاق، ایمان به خدا، خردورزی، مجاهدت، پرهیز از تحجر، ایجاد رفاه عمومی، استقرار عدالت و تلاش و ابتکار، ارکان تمدن نوین اسلامی است، تمدن نوین اسلامی که از همه ویژگی‌های تمدن الهی برخوردار است، بر محور اسلام ناب محمدی (ص) شکل گرفته است.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور علما و اندیشمندان بیش از ۱۰۰ کشور در سالن مرکز همایش‌های بین المللی صداوسیما در تهران آغاز شد.

در این مراسم دکتر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل، ابراهیم جعفری، وزیر امورخارجه عراق،آیت‌الله شیخ محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تنی چند از شخصیت‌های دینی و اندیشمندان و میهمانان شرکت کننده در این کنفرانس به سخنرانی پرداختند.

بنابراین گزارش، در این مراسم از شخصیت‌های فعال و برجسته تقریبی نیز تجلیل به عمل آمد و بیانیه نهایی سی و یکمین کنفرانس وحدت با ارائه جمع بندی از نتایج کمیسیون‌های تخصصی قرائت گردید. در ادامه گزارش تفصیلی این مراسم از منظرتان می‌گذرد.

علی اکبر ولایتی: اقدام ترامپ آخرین ضربه به حیات سیاسی ایالات متحده در جهان اسلام است

دکتر علی اکبر ولایتی در مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، با اشاره به اینکه وحدت و اخوت از آموزه‌های مهم دین مبین اسلام است، اظهار کرد: وحدت و تفرقه به عنوان یکی از عوامل اساسی مؤثر در اعتلا و انحطاط امت‌ها مطرح است.

مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل اضافه کرد: قرآن کریم، وحدت و پیشگیری از هرگونه تفرقه و اختلاف را فلسفه تشریع دین و بعثت انبیاء الهی معرفی کرده و همگان را به وحدت که عامل پیشرفت و تعالی معنوی و مادی مسلمانان در ابعاد مختلف وجودی است، فرا می‌خواند.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی دوران حساسی را سپری می‌کنند، با وجود علم به اهمیتِ نقش وحدت و تفرقه در تعالی و انحطاط امت‌ها، بنا به دلایل متعدد که عمدتاً ناشی از دو عنصر مهم «غفلت» و «توطئه» است، همچنان گرفتار تفرقه، جدال و اختلاف هستند.

ولایتی با تاکید بر اینکه امروز جهان اسلام در اثر سیاست‌های نظام سلطه و استکبار و همچنین غفلت خواسته یا ناخواسته برخی از حکام مرتجع، به آبستن حوادث تلخ و خاستگاه بحران‌های متعدد در عرصه‌های گوناگون وجودی تبدیل شده است که تاکنون نیز جز خسران و ضرر، چیز دیگری در پی‌نداشته است.

این پژوهشگر برجسته کشور یادآور شد: هم اکنون وحدت و برادری و تعمیق و تعمیم آن به تمام سطوح و طبقات مختلف مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، نیاز راهبردی برای رهایی و عبور از شرایط دشوار کنونی است و تقریب مذاهب اسلامی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های زمینه‌ساز تمدن اسلامی است که یکی از ساز و کارهای مهم آن، وحدت تمامی مسلمانان در برابر دشمنان قسم‌خورده و استکبار جهانی است.

«غفلت» و «توطئه» دو عنصر معضلات سال‌های اخیر جهان اسلام

وی خاطرنشان کرد: مشکلات و معضلات سال‌های اخیر شرایط متلاطمی را در جهان اسلام و بین‌‌الملل و کشورهای اسلام ایجاد کرده است، ناشی از دو عنصر مهم «غفلت» از ضرورت‌ها و نیازها و مصالح عالی و همچنین «توطئه» قدرتها و نقش‌آفرینان زیاده‌خواه خارجی و در رأس آنها نظام سلطه و رژیم صهیونیستی است.

ولایتی ادامه داد: طرح‌های ضد ثبات و امنیت، اقدامات بحران‌ساز، تنش‌های قومی، مذهبی و فرقه‌ای و جنگ‌های نیابتی که در سال‌های اخیر در جهان اسلام و منطقه غرب آسیا بروز و ظهور داشته‌اند و چالش‌های عمده‌ای را در پیش‌روی امت اسلام قرار داده‌اند، مسائل تلخ و ناگواری هستند که ریشه آن‌ها را باید در سیاست‌های استکباری، استعماری و استثماری آمریکا پیدا کرد که از جانب آمریکایی‌ها و متحدان منطقه‌ای‌شان، عمدتاً در جهت حفظ و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی و رونق معاملات تسلیحاتی پیگیری می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی اضافه رکد: طرح‌های مذکور، ضمن اینکه انسجام در میان امت اسلام را دچار اختلال کرده، احیاء و تحقق تمدن نوین اسلامی را نیز با چالش مواجه ساخته است.

وی با اشاره به اینکه از صدر اسلام تاکنون، فتنه گران و بدخواهان داخلی و خارجی، به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه‌افکنی در میان امت مسلمان بودند، عنوان کرد: تحولات و تغییرات شکل گرفته در سال‌های اخیر، نشان از برنامه‌ریزی دشمنان بر راهبردهایی در جهت انشقاق و تعمیق شکاف‌های عقیدتی، قومی، مذهبی، طایفه‌ای در بین اقشار مختلف جوامع اسلامی است.

ولایتی از اسلام به عنوان کامل‌ترین و جامع‌ترین دین برای سعادت بشری نام برد و گفت: مسلمانان جامعه بشری باید هوشیاری لازم خود را به دست آورند و با الگو گرفتن از آموزه‌های قرآنی و همچنین سیره و سنت نبوی، جامعه اسلامی را از انحراف و رخوت دور کنند و ضمن ایجاد اتحاد و انسجام درونی، زمینه‌های جهانی شدن آموزه‌های اسلامی را در جامعه جهانی فراهم آورند، در این جهت، مسلمانان جهان باید با وحدت و حفظ انسجام درونی، در تقابل با استکبار جهانی، مقدمات ایجاد تمدن نوین اسلامی را بر گرفته از آموزه‌های قرآنی و سنت و سیره اهل بیت(ع) فراهم آورند.

احیای تمدن اسلامی و لزوم اهتمام تمام کشورها

وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی، همان احیاء تمدن اسلامی است، افزود: اوج و شکوفایی آن در سده چهارم هجری بود که با عنوان «رنسانس اسلامی» شناخته می‌شود، اگرچه آغاز شکل‌گیری تمدن اسلامی با محوریت دین اسلام از شبه‌جزیره حجاز بود، اما جوامع و ملل مختلف در پیشرفت و تعالی آن نقش داشتند. به همین دلیل گفته‌شده است که زبان آن عربی، فکرش ایرانی، خیالش هندی، بازویش ترکی، اما دل‌وجانش اسلامی و انسانی است.

ولایتی ادامه داد: برای احیای تمدن اسلامی اهتمام تمام کشورها و ملت‌های اسلامی لازم است و همه باید در بازشکوفایی آن شرکت فعال داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: تمدن اسلامی، با بعثت پیامبر اعظم(ص) شروع شد و با دستاوردهای مختلفی که در زمینه‌‌های گوناگون محقق ساخت، توانست جایگاه والایی به خود اختصاص دهد، آنچه موجبات پیشرفت تمدن اسلامی را فراهم می‌آورد، توجه به تمام جنبه‌های مادی و معنوی بشر است.

وی از تمدن‌سازی نوین به عنوان احیای تمدن اسلامی نام برد و اضافه کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه‌ها به این موضوع معطوف گردیده است؛ یعنی احیای عزت و کرامت انسان مسلمان در کنار برخورداری از دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی که می‌تواند نوید‌بخش ایجاد تمدنی نمونه باشد و تأکید بر عنصر پیشرفت همه‌جانبه به‌عنوان ماهیت واقعی تمدن نوین اسلامی که در واقع به معنای تأکید بر عنصر حرکت و تعالی در همه عرصه‌ها و همه جنبه‌های زندگی مادی و معنوی بشر است.

ولایتی خاطرنشان کرد: تمدن نوین اسلامی، تمدنی است که ضمن پاسخگویی به نیازهای طبیعی و مادی انسان‌ها، بُعد معنوی و روحی آنان را به سمت کمال و سعادت راهنمایی می‌کند و این ساختار مطلوب که ریشه در برنامه‌های انسان‌ساز اسلامی دارد، نه‌تنها بُعد مادی و سخت‌افزاری تمدن را نفی نمی‌کند، بلکه به آن جهت داده و آنرا از آفاتی که بشر دچار آن شده است، مثل پوچ‌گرائی، عدم احساس امنیت، نابرابری و فقدان معنی در زندگی نجات خواهد داد.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، در ابتدا باید بدانیم معنی و مفهوم تمدن نوین اسلامی چیست؟ می‌توان پیشرفت همه‌جانبه را به‌عنوان تمدن نوین اسلامی در نظر گرفته و هدف حرکت اسلامی را ایجاد یک تمدن نوین اسلامی دانست

ولایتی گفت: درعین‌حال، باید در نظر داشت که پیشرفت برای همه‌ی کشورها و همه‌ی جوامع عالم، یک الگو و یک معنای مطلق واحد ندارد، شرایط گوناگون اعم از شرایط تاریخی، جغرافیائی، جغرافیای سیاسی، طبیعی، انسانی و شرایط زمانی و مکانی در ایجاد مدل‌های پیشرفت، اثر می‌گذارد.

تمدن نوین اسلامی، تمدنی خدامحور، دین بنیاد و حق گراست

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی یادآور شد: رسالت حوزه‌های علمیه در بعد معنوی تمدن نوین، پاسخگویی به نیازهای جدید نسل جوان شبهه‌زدایی، تربیت کادرهای کلیدی و پرورش انسان‌های پارسا، با تقوا و متخصص است، نقش حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها در تمدن نوین اسلامی برای گسترش علم و فناوری و تبدیل شدن جهان اسلام به مرجعیت علمی، الهام‌بخشی ارزش‌های اسلامی دین حنیف برای تمام جوامع بشری و تعمیق معنویت و بصیرت و ایجاد بستر لازم برای استقرار سبک زندگی اسلامی و تولید اندیشه و علوم اسلامی ناب است.

وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی، تمدنی خدامحور، دین بنیاد و حق گراست، گفت: یکی از ملزومات و راهبردهای مهم آن، ایجاد همگرایی در جهان اسلام است. در حالی که وحدت، زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی است، در این سو تمدن نوین اسلامی نیز بسترساز تحکیم و تقویت اتحاد و انسجام بین مسلمانان و کشورهای اسلامی است.

ولایتی با اشاره به اینکه اکنون موج جدیدی از بیداری اسلامی آغاز شده است، افزود: عقل‌گرایی، علم، معنویت، اخلاق، ایمان به خدا، خردورزی، مجاهدت، پرهیز از تحجر، ایجاد رفاه عمومی، استقرار عدالت و تلاش و ابتکار، ارکان تمدن نوین اسلامی است، تمدن نوین اسلامی که از همه ویژگی‌های تمدن الهی برخوردار است، بر محور اسلام ناب محمدی (ص) شکل گرفته است.

ولایتی خاطرنشان کرد: امروز در حالی که جهان اسلام در یک دوران گذار و پیچ تاریخی قرار گرفته است، تحقق تمدن نوین اسلامی و وحدت امت اسلام، با مشکلات متعددی همچون فرهنگ مهاجم نظام سلطه و غرب، اختلاف افکنی در میان مسلمانان، جنگ افروزی گروه‌های تکفیری – تروریستی، خشونت و افراطی‌گری، انحراف و کج‌فهمی سیاسی، برتری جویی و انحصارطلبی، طغیانِ مادی نگری در تفکر جوامع اسلامی و توطئه‌ها و فتنه آمریکایی – صهیونیستی در جهان اسلام مواجه است.

همگرایی امت اسلام، پیش نیاز مهم احیای تمدن نوین اسلامی

وی از وحدت و همگرایی امت اسلام به عنوان پیش نیاز مهم احیای تمدن نوین اسلامی یاد کرد و ادامه داد: چالش‌های اساسی که هم اینک در مقابل تمدن نوین اسلامی وجود دارد، فقدان رهبری واحد، تفرقه وتشتت در بین صفوف امت اسلامی، ایجاد جریان‌های موازی به نام اسلام همچون گروه‌های افراطی تکفیری مانند القاعده، داعش و جبهه النصره، ایجاد اسلام آمریکایی در مقابل اسلام ناب، پروژه اسلام هراسی، توسعه فرهنگ لیبرال دموکراسی غرب و ترویج فرهنگ ناسیونالیسم قومی، قببله‌‌‌ای و نژادی، اختلاف افکنی بیگانگان بین شیعه و سنی، فراموش کردن مسأله فلسطین به عنوان اولویت اول جهان اسلام، خیانت برخی کشورهای مرتجع عرب به آرمان فلسطین و برقراری روابط دیپلماتیک به صورت علنی با رژیم صهیونیستی و وجود این غده سرطانی در قلب جهان اسلام، انحراف از نهضت بیداری اسلامی، عدم تبعیت تمامی مسلمانان از الگوی واحد مردم سالاری دینی، عقب ماندگی علمی، فنی و تکنولوژیکی، فقر، تبعیض و فاصله طبقاتی در میان مردم و اختلاف سطح زندگی با کشورهای پیشرفته است.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با تاکید بر اینکه موازنه قدرت در منطقه و قلب جهان اسلام به نفع ملت‌های مسلمان و گروه‌های مقاومت در حال تغییر است، اظهار کرد: شرایط و وضعیت مذکور یعنی شکست‌های زنجیره‌ای نظام سلطه و عناصر و گروه‌های وابسته به آن که جمهوری اسلامی ایران در تحقق و ایجاد آن نقش کلیدی بر عهده دارد، چشم‌انداز روشن و امیدوار کننده‌‌‌ای را در پیش روی تحقق وحدت و زمینه‌سازی جهت بازسازی تمدن نوین اسلامی قرار داده است.

وی با اشاره به وضعیت کنونی کشور فلسطین گفت: تمام توطئه‌ها و فتنه‌ها و جنگ افروزی‌هایی که در جهان اسلام انجام می‌شود، از نقطه نظری خاص، فقط در جهت به حاشیه راندن موضوع فلسطین است، این زخم کهنه امت اسلام، و ارتقاء و تضمین امنیت رژیم اشغالگر قدس از طریق ایجاد درگیری‌های درونی بین ملل و مذاهب و فرق مختلف اسلامی و انحراف افکار عمومی از جنایات صهیونیست‌هاست که مبارزه با آن گام بلندی در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی می‌باشد.

بار دیگر فلسطین در صدر مسائل جهان اسلام قرار دارد

ولایتی اضافه کرد: اکنون دیگر موجودیتی به نام داعش وجود ندارد. جهان اسلام با زمین ‌زدن داعش و پشت سر گذاشتن خونین‌ترین و بی‌سابقه‌ترین توطئه مشترک آمریکا و صهیونیست‌ها علیه خود که با هدف به حاشیه امن کشاندن رژیم غاصب صهیونیستی راه‌اندازی شده بود، بار دیگر فلسطین را در صدر مسائل جهان اسلام قرار داده است.

وی تصریح کرد: اخیراً رئیس جمهور زیاده‌خواه و بی‌تدبیر و مهاجم آمریکا که از شکست‌های عوامل وحشی آمریکا، یعنی داعش عصبانی است، اقدام به کاری کرده که اسلافش گستاخی چنین کار احمقانه‌ای را نداشتند؛ یعنی دستور انتقال سفارت آمریکا به قدس را صادر کرده است.

ولایتی ادامه داد: آقای ترامپ بداند که این اقدام، آخرین ضربه به حیات سیاسی ایالات متحده در غرب آسیا و جهان اسلام است و دیری نمی‌گذرد که هیأت حاکمه آمریکا از این اقدام پشیمان خواهد شد؛ زیرا که خشم یک و نیم میلیارد مسلمان را علیه خویش مشتعل خواهد کرد.

ابراهیم جعفری: مسلما اختلاف نظر وجود دارد ولی باید مدیریت کرد

ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق در مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن کریم، تصریح کرد: خدا نبی اکرم(ص) را برای رحمت آفریده است. حضرت محمد(ص) سرچشمه عدالت هستند. پیامبر و اهل بیت(ع) الگوی تمامی جهانیان هستند.

وی در ادامه با تقدیر از جمهوری اسلامی ایران به سبب برگزاری کنفرانس وحدت، عنوان کرد: هر ساله در این کنفرانس اندیشمندان و علمای جهان اسلام کنار یک دیگر جمع شده و درباره مسائل مختلف بحث و تبادل نظر می‌کنند.

وزیر امور خارجه عراق با بیان این که باید وحدت را به صورت عملی اجرا کنیم، عنوان داشت: قرآن کریم بر وحدت میان تمامی امت تأکید می‌کند و می‌فرماید از اختلاف و درگیری بپرهیزید و بر ریسمان الهی چنگ بزنید.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که خدا انسان را جانشین خودش در زمین قرار داده است، عنوان کرد: انسان می‌تواند از نظر معنوی در جامعه تأثیرگذار بوده و مشکلات را بر اساس شعور خود حل کند. هر کسی بخواهد در جایی حکومت کند باید براساس فکر و تفکر راهکار حکومتداری را پیدا کرده و با محبت و قلب مهربان بر تمامی دل‌ها حکومت کند.

جعفری، اخلاق را یکی از مهم ترین مطالب مطرح شده در قرآن دانست و یادآور شد: اخلاق سبب می‌شود تا انسان به هدف آفرینش برسد. همچنین انسان می‌تواند با احساسات پاک عنصر فعالی در جهان باشد. نمی‌شود عقل فردی درست کار نکند ولی نفسش خوب باشد، بلکه تمامی این‌ها بر یک دیگر تأثیر مستقیم و متقابل دارند.

وزیر امور خارجه عراق، پیامبر اکرم(ص) را وجود کامل دانست و گفت: ایشان می‌فرمایند امت اسلامی یک پیکر واحد هستند که رفتارشان بر یک دیگر تأثیرگذار است.

جعفری در ادامه با بیان این که امت اسلامی گرفتار چالش‌های مختلفی است، گفت: انجام ابتکاراتی همانند برگزاری اجلاس وحدت می‌تواند بر حل این چالش‌های کمک کند. برای نمونه عده‌‌‌ای خیال می‌کردند عراق به فراموشی سپرده شده ولی این کشور به سبب خوداتکایی بر دشمنان خود پیروز شد. قبلا در عراق ۱۲۴ کشور حضور داشتند و این‌ها آمده بودند تا با عراق مقابله کنند ولی به لطف خدا و فداکاری مردم از کشور خارج شدند. مردم عراق در برابر این شیاطین مقابله کردند.

ثبات عراق را مدیون وحدت هستیم

وی افزود: امت اسلامی نیز باید با توجه به شایستگی خود گام‌های مثبتی در حل مشکلات بردارد. ما در برابر چالش‌های مختلفی قرار داریم ولی به این ایمان داریم که می‌توانیم در برابر آن‌ها ایستادگی کنیم. این چالش‌ها تنها در یک زمینه نیست و داعش یکی از این چالش‌ها بود. این گروه‌های تروریستی می‌خواست ایده مخربی به نام اسلام را به مردم جهان نشان دهند و عده زیادی در این باره گول خوردند و خیال کردند داعش می‌خواهد اسلام واقعی را نشان دهد در حالی که اسلام از این جنایات و تکفیر برعی است. داعش می‌خواست با القای برخی خرافات مردم را نسبت به اسلام بدبین کند.

وزیر امور خارجه عراق تأکید کرد: البته تلاش دشمنان پا برجا خواهد ماند و نمی‌توان دنیا را از افراد شرور خالی کرد، نمی‌توان دنیای بدون شر را متصور شد ولی می‌توان به امت اسلامی امیدوار باشیم. تجربه عراق بسیار شکوهمند بود و این تجربه براساس فراهم کردن تعدادی از پایه‌های اساسی بود. در عراق گرایش‌های مختلفی وجود دارد ولی متحد شدند تا به دنیا نشان دهند تروریست دشمن شماره یک ما است و مقابله با این دشمن مستلزم وحدت رویه و یکپارچگی امت است. ما باید اختلافات میان امت را مدیریت کنیم.

جعفری همچنین به نقش زنان در حل مشکلات جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: حتی پیشرفته ترین کشورها از این که زنان را در حاشیه قرار دهند رنج می‌برند ولی ما در عراق از این ظرفیت استفاده کردیم. در عراق زنان، دلیرمردان را ساخته و روانه عرصه جنگ کردند. عراق تا مدتی پیش در حاشیه بود و کسی به آن جا سفر نمی‌کرد ولی امروزه کشورهای مختلف برای دعوت از مسئولین ما صف بسته اند. خدا بر ما منت نهاد و توانست ملت ما را علیه داعش متحد کند. عراق این پیروزی را چگونه به دست آورد؟ آیا جز با اتحاد میان امت است؟!

وی ادامه داد: ما چون وحدت کلمه و نیت صادق داشتیم توانستیم شیرینی پیروزی را بچشیم. مسلما با این رویه در آینده نیز پیروز خواهیم بود. برای رسیدن به وحدت باید پارامترهای سازنده وحدت را بشناسیم. شیعه و سنی همه یک دیدگاه داشته و پیامبر واحدی دارند، کعبه شان یکی است و حداقل سالی سی میلیون نفر شیعه و سنی، کرد و… کعبه را طواف می‌کنند. ولی آیا می‌توانیم جنایت کرده و این افراد را طبقه بندی کنیم و بگویم برخی شیعه و برخی سنی هستند؟ متأسفانه برخی به تفرقه دامن می‌زنند و این همان کاری است که داعش انجام می‌دهد. خدا نیز می‌فرماید ما شما را ملت‌های مختلف قرار دادیم تا یک دیگر را بشناسید، خدا ما را یک ملت نیافرید بلکه تفاوت زبان و قومی داریم با این وجود ارزش افراد به تقوا است.

بیشتر از هر زمان، نیازمند بررسی سیره عملی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) هستیم

وزیر امور خارجه عراق عنوان کرد: برخی می‌گویند زن نباید در جامعه نقش داشته باشد در حالی که اسلام می‌فرماید ما شما را از زن و مرد آفریدیم. خدا انسان‌ها را مختلف آفرید که هم دیگر را بشناسند نه این که جنگ کنند. سلمان فارسی به سبب تعقل بود که توانست بر دیگران فارغ آید. ما نباید منتظر دنیای بدون اختلاف باشیم حتی در یک خانواده نیز اختلاف نظر وجود دارد ولی بهترین مسأله این است که این اختلافات و تفاوت‌ها مدیریت شود. انس فرهنگی باید در تمامی جوامع ما گسترش یابد تا بتوانیم این اختلاف نظرها را مدیریت کنیم. علم و دانش باید وارد تربیت و امر پرورشی شود. امروزه امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیازمند بررسی سیره عملی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.

جعفری در ادامه سخنان خود با بیان این که عراق همسایگان مختلفی دارد که در برخی مسائل با آن‌ها اتحاد نظر و در برخی اختلاف نظر دارد، گفت: ما این اختلافات را مدیریت می‌کنیم. درست نیست بگوییم سیاست فاسد است و اگر برخی سیاسیون فاسد هستند دلیل بر فساد سیاست نیست. این جنایاتی است که درباره سیاسیون مطرح می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما نباید نسبت به موانع عقب نشینی کنیم و این راز قدرت و توانمندی اسلام برای ساخت آینده‌‌‌ای روشن است. هیچ دینی نمی‌تواند ما را به این هدف برساند مگر اسلام؛ چون اسلام دین کمال، محبت و برادری است که در آن دموکراسی وجود دارد. آیا دموکراسی چیزی جز احترام به مردم است؟ این دموکراسی در کجا یافت می‌شود؟ چرا در برخی جاها زنان که نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند باید در حاشیه باشند؟ ما باید زنان را وارد عرصه اجتماع کنیم و جذب تنها از میان مردان نباشد. باید تجربه اسلام را مدنظر قرار دهیم. اسلام توانست تمدن درخشان را بسازد و پیش از اسلام زنان زنده به گور می‌شدند ولی پس از اسلام جایگاه والایی پیدا کردند. اسلام آمد تا به همه بگویید زن در کنار مرد باید در عرصه‌های مختلف حضور داشته باشد.

دکتر جواد العنانی: تمدن اسلامی تاکتیک نیست بلکه راهبرد است

دکتر جواد العنانی، مشاور نخست وزیر و وزیر سابق امور خارجه اردن از دیگر سخنرانان مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، ضمن تقدیر از جمهوری اسلامی ایران به سبب برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت بیان داشت: افتخار ما این است که توانستیم با مقام معظم رهبری دیداری داشته باشیم و به شخصیت والای ایشان پی بردیم و ایشان گنجینه‌‌‌ای برای امت اسلامی هستند.

وی در ادامه افزود: بنده با حضور در این کنفرانس متوجه شدم امت اسلامی اگر بخواهد حرکت کند ظرفیت‌های عظیمی دارد. در دنیا بیش از یک میلیارد نفر مسلمان داریم و سالانه چند میلیون نفر بر این تعداد افزوده می‌شود به همین دلیل معتقدم در آینده تعداد مسلمانان از همه بیشتر می‌شود.

العنانی با بیان این که امت اسلامی یک امت جوانی است، خاطرنشان کرد: اسلام دین کاملی است و هر چند اسلام هراسی و توطئه علیه این دین وجود دارد ولی آینده روشن برای مسلمانان است. البته برای این که نشان دهیم تمدن اسلامی دارای برنامه کاملی است باید با تمام توان وارد میدان شویم. طرح تمدن تنها یک تاکتیک نیست بلکه یک راهبرد است و باید مقدمات آن را فراهم کنیم تا جوانان براساس فرهنگ اسلامی رشد و تربیت شوند. اگر تربیت ما اسلامی باشد مسلما در برابر این چالش‌های ایستادگی خواهند کرد.

وی ادامه داد: باید ببینیم چه چیزی سبب تضعیف تمدن اسلامی می‌شود. طی ۸۰ سال گذشته اسرائیل با روش‌های مختلف مردم را ترساند. جنایات اسرائیلی‌ها در قبال فلسطینی‌ها همانند جنایت داعش است ولی با وجود این همه مسلمان چرا اسرائیل به خود اجازه می‌دهد شعار نیل تا فرات را مطرح می‌کند؟ ما با اسرائیل مرز مشترک داریم. خیلی‌ها نیز توقع دارند ما به عنوان جبهه مقدم در برابر اسرائیل بایستیم ولی باید کشورها دیگر به ما نیز کمک کنند. ما در روش و اسلوب خود همواره معتدل بودیم.

مشاور نخست وزیر اردن، در پایان سخنان خود عنوان کرد: شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مسلمانان خوب نیست. متأسفانه بالاترین درصد فقر و مهاجرت برای مسلمانان است و ثروت‌های مسلمانان به هدر می‌رود. ما باید دشمنان را بترسانیم و به دنبال طرحی باشیم که ما را از هر جهتی آماده کند. امروز باید اسلام را همانند شرایط فعلی جهان شمول کنیم. مسلمانان باید بدانند براساس تمدنی که دارند چه اقدامی را باید انجام دهند. مسلمانان باید در علوم مختلف تبحر داشته باشند چون سرچشمه تمامی این علوم از مسلمانان است. اسلام دارای تمدن غنی است ولی چرا دیگران باید فناوری را تولید کنند؟ ما آن چه اسلام به ارمغان آورده را فراموش کردیم. باید به خویشتن بازگردیم.

عبدالمحمد مبارک: امروز نیازمند وحدت بیشتر برای مقابله با اسرائیل هستیم

عبدالمحمد مبارک نماینده پارلمان غنا نیز در مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، بیان داشت: مهمترین چالشی که امروز با آن مواجه هستیم اختلاف و تفرقه در میان امت اسلامی.

وی افزود: آنچه امروز در اورشلیم با تصمیم رئیس جمهور آمریکا اتفاق افتاد، تمام امت اسلامی متفق هستند که باید با این اقدام مبارزه کنند و آن را محکوم کنند.

نماینده پارلمان غنا با یان این که امروز نیازمند وحدت بیشتر برای مقابله با اسرائیل و تقویت همبستگی در برابر چالش‌های جهان اسلام، هستیم اظهار داشت: ما در کشور غنا مذاهب گوناگون کنار همدیگر زندگی می‌کنند و مشکلی با همدیگر ندارند لذا ممکن است امت اسلامی نیز دیدگاه‌های مختلف داشته باشند اما همه ما مشترکات فراوان داریم و مشکل اصلی در دنیای اسلام، سیاسی است.

مبارک خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در ریاض کنفرانس وزرای دفاع برگزار شد اما از ایران دعوت نشد در حالیکه ایران قدرت بزرگ منطقه است و برای برقراری تامین امنیت تمامی کشورهای اسلامی باید متحد شوند.

وی گفت: امروز عربستان مسلمانان سنی را در یمن می‌کشد و در سوریه و لیبی هم مشکل سیاسی است و باید برای مقابله با این چالش‌ها راهکار ارائه دهیم.

نماینده پارلمان غنا با ارائه پیشنهاداتی برای بهره برداری از برگزاری این کنفرانس‌ها، بیان داشت: دشمنان اصلی ما اسرائیل و آمریکا و رسانه‌های غربی هستند که از ابزارهای خود استفاده می‌کنند تا بتوانند با دروغ پراکنی در میان مذاهب ما اختلاف ایجاد ‌کنند.

وی ادامه داد: ما باید در علوم و فناوری پیشرفت داشته باشیم و ببینیم چه میزان در این حوزه سرمایه گذاری کرده ایم. بنابراین برای شکست دشمن در علم و فناوری باید ارتقا پیدا کنیم و آن را صادر کنیم. یکی از موارد مهم و اثرگذاراین است که ائمه جمعه و جماعات و علما از کشورهای مختلف به این کنفرانس‌ها دعوت شوند. راه‌های درازمدت دیگری همچون ایجاد بانک مرکزی و پول مشترک، برداشتن محدودیت‌های ویزایی میان کشورهای اسلامی از جمله این راهکارهاست.

مبارک یادآور شد: کنفرانس وحدت ایران پیام زیبایی دارد که باید این پیام را خارج از دنیای اسلام به زبان‌های مختلف ببریم و از رسانه‌ها برای مقابله با دشمن و توطئه‌های آنها استفاده کنیم.

جلال‌الدین رحمت: امت مسلمان برای پیروزی نیازمند وحدت است

جلال‌الدین رحمت عضو مجلس شورای ملی اندونزی همچنی در این مراسم، ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری این کنفرانس بین‌المللی اظهار کرد: علمای جهان اسلام در این کنفرانس تعهد دادند تا متحد مانده و به رسالت‌های خود در حوزه وحدت عمل کنند.

وی با بیان اینکه موفقیت هر فرد و امت در گرو خواسته خداوند متعال است، اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از آموزه‌های دینی بتوانیم در کنار یکدیگر در راستای تحقق اهداف مورد نظر جهان اسلام گام برداریم.

عضو مجلس شورای ملی اندونزی با تاکید بر اینکه امت مسلمان برای رسیدن به پیروزی و موفقیت نیازمند وحدت است، تصریح کرد: در شرایط کنونی که شاهد جاری شدن خون مسلمانان در کشورهای مختلف هستیم، اقلیت‌ها و مردم بسیاری همچنان به دنبال وحدت و صلح میان مسلمانان هستند.

وی تقویت وحدت جهان اسلام را نیازمند اراده جمعی مسلمانان دانست و خاطرنشان کرد: مسلمانان باید نسبت به آموزه‌های دینی داشته باشند تا بتوانند به عمل به این آموزه‌ها به سمت وحدت و تقریب حرکت کنند.

جلال‌الدین رحمت با اشاره به اینکه در طول تاریخ اسلام مومنان مختلفی جان خود را در مسیر وحدت مسلمانان از دست داده‌اند، عنوان کرد: هر فردی که در مسیر اسلام به شهادت برسد در دنیای آخرت نزد خداوند متعال جایگاهی ویژه خواهد داشت.

دکتر فردوس العوادی: گفت‌وگوهای علمی، فکری و اعتقادی ما باید بر محور اخلاق باشد

خانم دکتر فردوس العوادی نائب رئیس مجلس عراق در این مراسم بیان داشت: دعوت رسول مکرم اسلام به اخلاق است و اخلاق در اسلام امری فطری است و این با تئوریهای دست ساز مکاتب فرق دارد.

وی با بیان این که برای تحکیم وحدت شایسته از اخلاق نیک سخن بگوییم، اظهار کرد: باید در این راه از خودخواهی و خود پسندی‌ها دوری کنیم که این مانع پیشرفت و تعالی و وحدت ماست.

نایب رئیس مجلس عراق افزود: گفت و گوهای علمی، فکری و اعتقادی ما باید بر محور اخلاق باشد و منتهی به وحدت شود و این می‌تواند روش خوبی برای مقابله با دشمنی‌ها باشد.

العوادی با محکوم کردن انتخاب قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، گفت: همه ما باید این اقدام را محکوم کنیم و بدانیم که امروز ملت ما از خط و راه مقاومت برخوردار است و پیروزی‌های ما در سوریه وعراق و لبنان این را ثابت کرد و دوران حکام ذلیل و وابسته به بیگانگان گذشت.

وی بیان داشت: امروز امت اسلامی می‌تواند با رهبری امام خامنه‌‌‌ای نقشه‌های دشمنان را بر آب کند و ما با وحدت می‌توانیم همه توطئه‌ها و نقشه‌ها را خنثی کرده و همانند جبهه مقاومت پیروز شویم.

آیت‌الله اراکی: اجرایی کردن نتایج کنفرانس وحدت اسلامی پیگیری می‌شود

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: مباحث بسیار مطلوبی در سی و یکمین دوره کنفرانس بین‌الملل وحدت اسلامی مطرح و جمع‌بندی شده است که در قالب کارگروه‌های مختلف این نتایج راهبردی پیگیری می‌شود.

آیت‌الله شیخ محسن اراکی در این مراسم، ضمن تقدیر از حضور مهمانان کشورهای مختلف در این کنفرانس اظهار کرد: طی این دوره از کنفرانس وحدت مطالب مهمی مطرح شد که امیدواریم بتوانیم از این مطالب در راستای تقویت وحدت اسلامی استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: مباحث بسیار مطلوبی در این کنفرانس جمع‌بندی شده است و در قالب کارگروه‌های مختلف نتایج راهبردی و عملیاتی پیگیری می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری نشست ویژه‌ای با حضور شخصیت‌های برجسته سی و یکمین کنفرانس بین‌الملل وحدت اسلامی یاد کرد و افزود: در مورد شرایط کنونی منطقه تصمیم‌گیری‌هایی داشته‌ایم که با استفاده از ظرفیت این شخصیت‌ها اجرایی شدن آنها را دنبال می‌کنیم.

اراکی، با محکوم کردن سخنان ترامپ درباره انتقال سفارت اسرائیل غاصب از تل آویو به بیت المقدس، خاطرنشان کرد: ما این تلاش را نشانه این می‌دانیم که دولت آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی به پایان خط رسیده اند.

وی ادامه داد: معنای تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی این است که آن‌ها از تمامی تلاش‌ها برای دور زدن فلسطین مأیوس شده‌اند به همین دلیل دست به چنین اقدامی زدند. ولی باید دشمنان بدانند هیچ وقت نمی‌توانند آتش خشم فلسطینیان را خاموش کنند.

سرآغازی برای انتفاضه جدید ملت فلسطین

اراکی تأکید کرد: این حرکت دولت ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی باید سرآغاز انتفاضه جدید ملت فلسطین با حمایت همه ملت‌های مسلمان و عدالتخواه باشد. این انتفاضه نباید پایان یابد مگر با سقوط رژیم صهیونیستی و پاک سازی سرزمین فلسطین از این کِرمِ خبیث.

وی در پایان سخنان خود از تلاش‌های آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه، شیخ احمد بدرالدین حسون مفتی ارشد سوریه، احمد الطیب رییس دانشگاه الازهر مصر و خانم دکتر فردوس العوادی از پژوهشگران عراقی که در زمینه وحدت و تقریب تلاش کرده‌اند، تشکر کرد.

تجلیل از شخصیت‌های تقریبی

در ادامه در مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛ شخصیت‌های تقریبی با حضور مهمانان حاضر تجلیل شدند. حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعیان، شیخ احمد بدرالدین حسون مفتی ارشد سوریه، دکتر احمد طیب رئیس دانشگاه الازهر مصر و خانم دکتر فردوس یاسین العوادی معاون علمی، پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی کربلا به عنوان شخصیت‌های وحدت آفرین و تقریبی معرفی شدند.

براساس این گزارش، این افراد به پاس خدمات سالیان متمادی در راستای وحدت و تقریب و گام‌های بلندی که در عرصه مقابله با جریان‌های تکفیری برداشته‌اند و نقش کم نظیر و پربرکتی که در زمینه تبیین مبانی اسلام و دفاع از ارزش‌های اسلامی ایفا کرده‌اند به عنوان شخصیت‌های تقریبی انتخاب شده‌اند.

بیانیه پایانی ۲۶ بندی سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

در بیانیه اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی بر ضرورت رویارویی با سیاست جدید آمریکا برای یهودی سازی قدس شریف و تسلط بر مقدسات مسلمانان تاکید کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام بر فراگیر شدن این رویارویی توافق کردند و بر این اساس جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدیدی است که همه کشورهای خواهان آزادی و حقوق بشر و نیز همه قدرت‌های سیاسی و غیره از آن پشتیبانی کنند.

متن این بیانیه که از سوی دکتر تبرائیان مشاور عالی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی قرائت شد، به شرح ذیل می‌باشد:

الحمد لله رب العالمین والصلاه و السلام علی رسول الله و على آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین و من اهتدى بهما إلى یوم الدین .

به حول و قوه الهی سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی با عنوان وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی در روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذرماه۱۳۹۶ شمسی مصادف با ۱۶ تا ۱۸ ربیع الاول ۱۴۳۹قمری با حضور علما، اندیشمندان، محققان و فعالان عرصه‌ی رسانه از ۶۳ کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی در تهران برگزار گردید.

مراسم افتتاحیه کنفرانس امسال با سخنرانی مهم رئیس جمهور محترم جناب حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی آغاز گردید و سپس دبیر کل محترم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آیت‌الله اراکی طی سخنانی، به مهمانان محترم خوش آمد گفته و حضورشان را ارج نهاده اند. پس از آن شاهد سخنرانی شخصیت‌های برجسته‌ای بودیم که طی ۴ نشست عمومی از روز اول تا سوم کنفرانس ارائه گردیده است.همچنین در طول این کنفرانس ۸ کمیسیون تخصصی برگزار گردیده است که شرکت کنندگان در این کمیسیون‌ها نظرات خود را در رابطه با عنوان کنفرانس امسال و ابعاد مختلف آن ارائه داده اند.

در روز دوم کنفرانس، مهمانان محترم موفق به دیدار رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌‌‌ای مد ظله العالی شده‌اند و از بیانات و رهنمودهای ارزشمند ایشان در خصوص مسائل جهان اسلام بهره مند شدند. بحث و گفتگو و تبادل نظراتی که میان علمای حاضر در کنفرانس امسال، طی جلسات متعددی صورت گرفت؛ نتایج ذیل را در بر داشت:

۱- شرکت کنندگان در کنفرانس با اشاره به توانایی جهان اسلام جهت احیای تمدن اسلامی متناسب با مقتضیات زمان بر این نکته تاکید کردند که تمدن نوین اسلامی توانایی ارائه‌ی طرحی را دارد که بشریت را از درد و رنج‌های کنونی اش نجات بخشد.

۲- شرکت کنندگان در کنفرانس بر ضرورت رویارویی با سیاست جدید آمریکا برای یهودی سازی قدس شریف و تسلط بر مقدسات مسلمانان تاکید کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام بر فراگیر شدن این رویارویی توافق کرده‌اند بر این اساس جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدیدی است که همه کشورهای خواهان آزادی و حقوق بشر و نیز همه قدرت‌های سیاسی و غیره از آن پشتیبانی کنند.

۳- برپایی تمدن اسلامی به معنای احیای امت است. احیایی که فرزندان این امت را همچون اعضای یک پیکر به یکدیگر مرتبط می‌سازد که «چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار» و این همان معنای حقیقی وحدت اسلامی است.

۴- احیای تمدن در گرو احیای فرهنگ است و مهمترین رکن احیای فرهنگ پیوند خوردن با بالاترین ارزش‌ها یعنی ذات مقدس پروردگار و نیز کاشتن بذر عزت و اعتماد به نفس در امت و به ویژه نسل جوان است.

۵- احیای فرهنگ می‌تواند جوانان امت را از افتادن در دام گروه‌های تندرو و تکفیری حفظ نموده و آنها را از گرداب رذیلت و هوای نفس که دشمنان امت به ترویج آن کمر همت بسته‌اند، دور نماید.

۶- از دیدگاه علما و اندیشمندان شرکت کننده در کنفرانس، اولین گام در مسیر برپایی تمدن نوین اسلامی، ایمان و نشر فضائل اخلاقی و نهادینه کردن ارزش‌های اسلامی از جمله عدالت و برابری و امر به معروف و نهی از منکر است چرا که برپایی تمدن نوین اسلامی با موعظه و نصیحت تنها ممکن نیست بلکه نیازمند تلاش جدی و ارائه‌ی اسوه‌ی حسنه است.

۷- از جمله موانعی که در برابر خیزش تمدنی مسلمانان قرار دارد جعل رژیم صهیونیستی و القائ آن به عنوان یک واقعیت و نیرویی شکست ناپذیر است که تنها راه رویارویی با این غده‌ی سرطانی ایستادن بر قله  پیروزیهای جبهه‌ی مقاومت وتداوم آن با تأکید برحتمی بودن نابودی اسرائیل است.

۸- از دیگر چالش‌ها در برابر خیزش تمدنی جهان تهاجم فرهنگی توسط کشورهای سلطه جو  می‌باشد.تنها راه رویارویی با آن، ارائه‌ی فرهنگ اسلامی اصیل است که با سلاح حکمت و موعظه‌ی حسنه، نوگرایی و سنت را در هم می‌آمیزد.

۹- یکی از سلاح‌هایی که کشورهای سلطه طلب غربی برای چیره شدن بر جهان اسلام به کار گرفته‌اند برانگیختن طوفان شهوات، بین مسلمان و به ویژه جوانان از طریق وسایل ارتباطی و نیز شبکه‌های ماهواره‌ای است که راه مقابله با این چالش را باید در نشست‌های علمی که با حضور روانشناسان، جامعه شناسان، اندیشمندان و هنرمندان برگزار می‌گردد، جستجو کرد.

۱۰- رسانه‌ی دشمن همواره می‌کوشد تا بذر ذلت و سرخوردگی را در جوامع اسلامی پاشیده و در آنها احساس شکست روحی ایجاد نماید که راه مقابله با آن همسو کردن تلاش‌های رسانه‌های حق جو، کمک گرفتن از روشهای علمی و تربیتی، دانشگاهها و حوزه‌های علمیه همه‌ی فعالان فرهنگی با هدف بازگرداندن احساس عزت و کرامت به جوامع اسلامی است. از این رو از تاسیس و فعالیت اتحادیه رادیو و تلویزیون جهان اسلام تقدیر و تشکر به عمل می‌آید.

۱۱- تمدن نوین اسلامی قادر است آثار منفی که تمدن مادی گرای غرب برای بشریت به ارث گذاشته است را محو نماید چرا که تمدن نوین اسلامی بر پایه‌ی احترام به کرامت انسان استوار است در حالی که تمدن غربی عزت میلیونها انسان را برای تامین منافع خود زیر پا می‌گذارد.

۱۲- زعامت جبهه «تلاش برای به ذلت کشاندن مسلمانان» در دست آمریکا و صهیونیسم است و هیاهویی که امروز برای یهودی سازی قدس و تهدید مسجد الاقصی برپا شده است همه در راستای همین تلاشها قرار دارد و راه رویارویی با آن اتحاد و یک صدا شدن مسلمانان جهت ایستادگی در برابر این دسیسه جدید است.

۱۳- تمدن اسلامی به تمام ادیان آسمانی احترام گذاشته و معتقد است که باید رابطه‌ی بین ادیان بر اساس آیه‌ی «تعالوا إلى کلمه سواء بیننا و بینکم» (بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما یکسان است) استوار باشد در حالی که موضع تمدن غربی نسبت به ادیان، منجر به ایجاد تضاد و تنش در جامعه می‌گردد

۱۴- حاضران در کنفرانس امسال بر تلاش در راستای فهم قرآن کریم، سنت پیامبر، سیره‌ی اهل بیت (ع)، تاریخ اسلام و نیز آداب و رسوم ملتهای مسلمان با رویکردی تمدنی که به تحقق خیزش تمدنی کمک می‌کند، تاکید کرده‌اند.

۱۵- حاضران در کنفرانس خواهان بررسی طرح‌های تمدنی شخصیتهای معاصر عرب ، ایرانی، کرد، ترک و هندی بوده و به مطالعه‌ی موفقیتها و ناکامی‌های این طرحهای تمدنی توصیه می‌کند.چرا که مطالعه‌ی این طرحها کمک‌های فراوانی به انتخاب مسیر آینده‌ی امت اسلام خواهد کرد.

۱۶- حاضران در کنفرانس بر بررسی پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در زمینه‌ی تمدن و نیز عوامل پیروزی طرح امام خمینی(ره) برای احیای امت اسلامی تاکید کرده‌اند.

۱۷- شرکت کنندگان در کنفرانس بر اهمیت نقش زن و خانواده در تمدن سازی تاکید کرده و حضور زن در جامعه را در سایه مرجعیت اصیل فقهی برای ایفای نقش سازنده خود در روند تمدن سازی ضروری می‌دانند.

۱۸- علمای حاضر در کنفرانس معتقدند که پیروزیهای جهان اسلام همواره با تقویت روحیه‌ی وحدت و انسجام امت مسلمان همراه بوده است همچنین رابطه‌ی میان وحدت و احساس عزتمندی و امید به آینده را رابطه‌ای مستحکم و جدایی ناپذیر بر می‌شمارند.

۱۹- از دیدگاه حاضران در این کنفرانس کشتار و ویرانی که برخی از کشورهای اسلامی همچون افغانستان، عراق، سوریه و یمن از آن رنج برده یا می‌برند وهمچنین عملیات‌های تروریستی که جهان اسلام شاهد آن است همه حاکی از وجود طرح حمله‌ای جدید برای بد جلوه دادن از اسلام و نیز از بین بردن فرصت توسعه و تمدن سازی در جهان اسلام است.

۲۰- علماء و اندیشمندان شرکت کننده در این کنفرانس از برخی دولتها و جریانهای موجود در جهان اسلام که در راستای محقق ساختن اهداف استکبار و صهیونیسم، ویرانی و از بین بردن فرصتها تلاش می‌کنند، خواستارند که از همکاری با دشمنان امت دست بکشند قبل از آن که عذاب خدای متعال به واسطه‌ی ملتها و آزادمردان دامنگیر آنها گردد.

۲۱- شرکت کنندگان در سی ویکمین کنفرانس وحدت اسلامی بر این نکته تاکید کردند که جهان اسلام از طنجه تا جاکارتا همه یک حوزه‌ی تمدنی واحد را تشکیل می‌دهند. لذا باید همه‌ی فعالان جهان اسلام به این نکته توجه داشته و در برابر چالش‌های موجود در امت اسلامی مواضعی یکپارچه اتخاذ کنند.

۲۲- حاضران در کنفرانس از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه‌ای «مدظله العالی» به جهت تأکید مستمر ایشان بر تلازم میان وحدت و تمدن نوین اسلامی، و نیز ضرورت حرکت امت به سوی برپایی تمدن نوین اسلامی به عنوان بزرگترین هدف، نهایت تقدیر و تشکر را دارند

۲۳- حاضران در کنفرانس پشتیبانی کامل خود را جهت تاسیس سازمان جهانی تمدن نوین اسلامی با هدف ترغیب سازمانهای اسلامی و بین المللی و دانشگاهی جهت مطالعه و بررسی آینده تمدن اسلامی اعلام داشته و همه‌ی علما و اندیشمندان را به مشارکت جدی در این طرح فرا می‌خوانند.

۲۴- حاضران در کنفرانس خواهان تشکیل کمیته‌ای جهت پیگیری نتایج کنفرانس بوده و از هر پیشنهادی جهت اجرای نتایج به دست آمده در این کنفرانس استقبال می‌نمایند.

۲۵- در حاشیه کنفرانس جلسه‌ای با حضور شخصیت‌های برجسته حاضر در کنفرانس منعقد گردید که نتیجه آن ضرورت تشکیل کمیته‌ای جهت پیگیری مسائل مهم اسلام بوده و در این خصوص بیانیه‌ی مستقلی نیز صادر گردیده است.

۲۶- همه شرکت کنندگان در کنفرانس از جمهوری اسلامی ایران به ویژه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بابت دعوت، مهمان نوازی و حسن برگزاری کنفرانس نهایت تقدیر و تشکر را دارند و از خدای متعال خواستارند که به امت مسلمان توفیق احیای تمدن اسلامی را عطا کند، چرا که احیای تمدن اسلامی موجب وحدت و الفت بین مسلمانان خواهد شد.

مشاهده کنید: تصاویر مراسم اختتامیه کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در تهران

۲ دیدگاه

  1. با تشکر اطلاعات خیلی خوبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky