کتاب «در محضر آیتالله» گزارشهای دیدار دکتر ساشادینا و حضرت آیتالله سیستانی است که به تازگی توسط دکتر سیدابراهیم ربانی گردآوری و در ۱۲۸ صفحه از سوی نشر چلیکه قم به زیور طبع آراسته شده است.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، کتاب «در محضر آیتالله» روایتی جامع و مستند از سفر دکتر عبدالعزیز ساشادینا، اسلام شناس و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ویرجینیا، به نجف اشرف و دیدار او با حضرت آیتالله سیدعلی حسینی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان است.
این کتاب با گردآوری گزارشهای مستقیم دکتر ساشادینا و حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد رضوی از این دیدار، به دنبال روشنسازی ابعاد مختلف این رویداد است.
در این اثر، علاوه بر شرح جزئیات سفر و دیدار، به مهمترین دیدگاههای ساشادینا در مورد مسائل اسلامی پرداخته شده است.
با توجه به جایگاه برجسته دو شخصیت اصلی این روایت، این اثر میتواند برای پژوهشگران، اندیشمندان و عموم علاقهمندان به مباحث دینی، منبعی ارزشمند باشد.
مخاطبان میتوانند برای خرید چاپ اول کتاب «در محضر آیتالله» با تخفیف ویژه از سایت بوستان کتاب اقدام نمایند.
عبدالعزیز ساشادینا، اسلامشناس و استاد مطالعات مذهبی دانشگاه ویرجینیا است. ساشادینا شیعه هندیتباری است که در سال ۱۹۴۲م در تانزانیا به دنیا آمد. او مدرک کارشناسی در مطالعات اسلامی را از دانشگاه اسلامی علیگر هند دریافت کرد و در سال ۱۹۶۷م عازم ایران شد و در رشته کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل کرد. او در این دوران شاگرد مرحوم علی شریعتی بود و نیز در حوزههای علمیه مشهد، قم و نجف برخی علوم حوزوی را فرا گرفت.
ساشادینا در سال ۱۹۷۲م به کانادا رفت و از دانشگاه تورنتو در رشته مطالعات اسلامی مدرک دکتری دریافت کرد. این استاد مطالعات اسلامی، پس از پایان تحصیل، به تدریس و تحقیق در دانشگاههای مختلف در امریکا، کانادا و دیگر کشورها پرداخت و نیز استاد مدعو دانشگاه فردوسی مشهد بود. او ریاست کرسی مؤسسه بینالمللی اندیشه اسلامی (IIIT) در دانشگاه جورج میسون در فیرفکس ویرجینیا را در کارنامه خود دارد.
زمینههای تحقیق و تدریس او اسلامشناسی بهویژه شیعه، اخلاق زیستی، اسلام در دوران معاصر، دموکراسی و حقوق بشر در اسلام است. برخی از آثار او عبارت است از: جاودانگی شهادت امام حسین(ع)؛ مبانی همزیستی اجتماعی در اسلام؛ (ترجمه محمدرضا هاشمی، نشر ادیان)؛ حقوق بشر و برخورد فرهنگها؛ دیدگاه اسلام و غرب در آزادی مذهبی؛ مقدمهای با قرآن: ترجمه البیان فی التفسیر القرآن (ابوالقاسم خویی)؛ تنها قانونگذار در شیعه دوازدهامامی؛ صلاحیت گسترده فقیه در فقه امامی؛ ریشههای اسلامی پلورالیزم دموکراتیک؛ اصول اخلاق پزشکی؛ ترجمه کتاب دادگستر جهان (نوشته ابراهیم امینی) به انگلیسی؛ جهان اسلام گذشته و حال و سرانجام مهمترین اثرش کتاب «موعودگرایی در اسلام؛ ایده مهدی در تشیع دوازدهامامی» است که در اصل پایاننامه دکتری او در دانشگاه تورنتو کانادا در رشته مطالعات اسلامی بوده است. انتشار این کتاب، واکنشهایی نسبت به برخی مطالب اثر و روش نویسنده آن در پی داشت که درباره آن طی گفتگویی توضیح داده است.
بخوانید: عبدالعزیز ساشادینا؛ زندگی و پژوهشها