رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: ایجاد رشته اقتصاد وقف را پیشبینی کردیم تا موقوفات بهرهوری لازم را داشته باشند؛ همچنین رشته فقه و امور وقف را طراحی نمودیم و به دنبال ایجاد رشته مدیریت اجرای وقف هستیم تا در آینده کشور اتکاء بیشتری به موسسات خیریه و وقف داشته باشد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام سید حسن وحدتی شبیری در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، اظهار کرد: رسالت دانشگاه علوم اسلامی رضوی تخصصی کردن مطالعات حوزوی است و در مجاورت با بارگاه منور امام رضا(ع) قرار گرفتن در تحقق این امر ظرفیت بالایی را فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: شخصیتهای علمی جهان اسلام از سفر به مشهد و تدریس در این دانشگاه بسیار استقبال میکنند و به دانشجویان این دانشگاه مدرک رسمی از سوی وزارت علوم داده میشود و فارغ التحصیلان در بخشهای مختلف فرهنگی و اجتماعی کشور مشغول به خدمت خواهند شد.
شبیری بیان کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی با دیگر مراکز علمی کشور تفاوتهایی دارد و این دانشگاه در بستر حوزه علمیه شکل گرفته و فضای فیزیکی این دانشگاه از مدرسه علمیه میرزا جعفر، مدرسه حسنیه و مدرسه باقریه با قدمت ۴۰۰ سال تشکیل شده است و بخشهایی از حوزه علمیه مشهد مقدس را شامل میشود.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان کرد: تمامی ورودیهای دانشگاه علوم اسلامی باید طلبه باشند و لازم به ذکر است که در این دانشگاه رشتههای کاربردی مانند حقوق، علوم قرآن و احادیث، اقتصاد و … تدریس میشود و نیز رشتههای دیگری هم وجود دارد که به دلیل نرسیدن دانشجویان به حد نصاب، در حال حاضر این رشتهها شکل نگرفتند اما با تاسیس پردیس خواهران کلاسهای آن تشکیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت دانشگاه، برنامهگرایی را سرلوحه تمام فعالیتهای خود خواهد کرد، گفت: برای دانشگاه علوم اسلامی در کنار توسعه رشتههای علوم انسانی مراکز تحقیقاتی تاسیس خواهیم کرد و بین آموزش، پژوهش و اجرا ارتباط برقرار میکنیم و اولین مرکز تخصصی وقف، نذر و زیارت را تاسیس کردیم که در این مرکز رشتههایی را مطالعه میکنیم که نیاز اوقاف و آستان قدس رضوی را به مسائل علمی برآورده کند.
وحدتی شبیری عنوان کرد: در دانشگاه علوم اسلامی رشته اقتصاد وقف را پیشبینی کردیم تا موقوفات بهرهوری داشته باشند همچنین رشته فقه و امور وقف را طراحی نمودیم و به دنبال ایجاد رشته مدیریت اجرای وقف هستیم تا در آینده کشور اتکاء بیشتری به موسسات خیریه و وقف داشته باشد.
وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات راهبردی را برای دانشگاه علوم اسلامی پیشبینی کردیم تا پروژههای تحقیقاتی را سرو سامان دهیم و دانشگاه را به سمتی هدایت کنیم تا در جهان اسلام یک برند باشد و نیز اشتیاق خواهران به فراگیری تحصیل و معرفت در جامعه اسلامی یک واقعیت اجتماعی است که در این راستا پردیس خواهران دانشگاه آغاز به کار خواهد کرد که در آذرماه سال جاری کنکور دکتری در سه رشته حقوق، علوم قرآن و حدیث و فلسفه در بین بانوان دارای مدرک فوق لیسانس یا سطح سه حوزه برگزار میشود.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه به دنبال تاسیس حوزه علمیه برای آستان قدس رضوی هستیم که مطالعات اولیه آن در حال انجام است و ورودیهای این حوزه از فارغ التحصیلان دانشگاهها خواهد بود، خاطر نشان کرد: سرانه هر دانشجو در سال جاری ۱۳ میلیون تومان و بودجه دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال جاری ۲۲ میلیارد تومان است که تا کنون بیش از ۶ میلیارد تومان آن جذب شده است.
وحدتی شبیری با بیان اینکه سالانه ۱۲ نفر برای طرح پزشک مبلغ جذب میشوند تا در نقاط مختلف جهان اسلام علاوه بر ارائه خدمات پزشکی، معارف اسلامی را نیز توسعه دهند، افزود: برای طرح پزشک مبلغ طی پنج سال قراردادی با دانشگاه آزاد بسته شده است و ۱۰ نفر در رشتههای پزشکی، پیراپزشکی و دو نفر در رشته دندانپزشکی بوده که دانشجویان رسمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی هستند. طرح پزشک مبلغ را نیز آغاز کردیم و براساس آن، افرادی را از جهان اسلام جذب میکنیم تا در آینده پزشکانی آشنا با معارف اسلامی باشند و در نقاط مختلف جهان اسلام علاوه بر ارائه خدمات پزشکی، معارف اسلامی را نیز توسعه دهند.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان کرد: در مطالعات فقهی و علمی به این نتیجه دست پیدا کردیم که به جزء اموال غیرمنقول مادی یا اموال منقولی که امکان وقف وجود دارد، اموال غیرمادی و فکری نیز وقف شود که مرکز تخصصی وقف دانشگاه علوم اسلامی رضوی بر روی آن کار میکند و جرقه این حرکت را دانشمندی که ۶ اختراع ثبت شده در سطح جهانی دارد و قصد وقف اختراعات خود را داشت، روشن کرد که از آن استقبال کردیم.
وحدتی شبیری اظهار کرد: فعالیتهای بینالمللی را از آغازین سالهای تاسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در نظر داشتیم و تعداد قابل توجهی دانشجو از کشورهای مختلف جهان اسلام در این دانشگاه تحصیل کردند و به دنبال این هستیم که پذیرش دانشجویان در این امرسرعت بیشتری پیدا کند.
وی بیان کرد: در دانشگاه علوم اسلامی رضوی به فکر اشتغال فارغالتحصیلان هستیم که در این خصوص کارگروهی به صورت تخصصی به مسئله اشتغال دانشجویان میپردازد و عمده نیروهای آستان قدس رضوی از دانشگاه علوم اسلامی رضوی تامین میشود.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بانکداری اسلامی، تصریح کرد: ما به لحاظ تاسیس بانکداری اسلامی مقدم از دیگر کشورها هستیم اما دیگر کشورها پیشی گرفتند و مالزی به عنوان مرکز بانکداری اسلامی شناخته میشود.
وحدتی شبیری ادامه داد: دانشگاه علوم اسلامی مجوز خود را در رشته بانکداری اسلامی از وزارت علوم دریافت کرد که تاکنون عدهای از دانشجویان پذیرفته شدند و بانکداری اسلامی یکی از پروژههای حاصل تاسیس است و اینکه بانکی مورد نظر مراجع تقلید است که بر احسان و خیرخواهی باشد و باید پایه کار آن موقوفات بوده و هدف آن سودآوری مادی نباشد بلکه به رفع مشکلات مردم جامعه اهمیت دهد. ایسنا