قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / زنان باید مسئولیت خود در قبال جامعه اسلامی را بشناسند
مخالفت با شورای نگهبان مخالفت با جمهوریت و اسلامیت نظام است/ معیارهای انتخاب رئیس جمهور

اراکی در جلسه هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان تأکید کرد:

زنان باید مسئولیت خود در قبال جامعه اسلامی را بشناسند

آیت‌الله اراکی، تلاش برای ارتقای سطح فرهنگی در حوزه زنان را بسیار با اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: بانوان باید دوره‌های فقهی فردی و اجتماعی را ببینند. آموختن فقه فردی برای انجام احکام فردی و آموختن فقه اجتماعی برای حضور بانوان در جامعه است.

به گزارش شبکه اجتهاد، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در شانزدهمین جلسه هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان، با بیان این که اسلام دارای دو فقه فردی و اجتماعی است، تصریح کرد: هر چند فقه فردی از اهمیت خاصی برخوردار است ولی ارزش فقه اجتماعی بیشتر از آن است.

وی افزود: فقه فردی احکام فردی همانند نماز، روزه و… را مطرح می‌کند در حالی که فقه اجتماعی مسائل کلی و اصولی درباره نقش افراد نسبت به جامعه اسلامی را عنوان می‌کند. بانوان باید ضمن توجه به فقه فردی، به فقه اجتماعی توجه ویژه‌ای داشته باشند و این توجه با شناخت زنان نسبت به مسئولیت خود در قبال جامعه اسلامی محقق می‌شود.

اراکی، تلاش برای ارتقای سطح فرهنگی در حوزه زنان را بسیار با اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: بانوان باید دوره‌های فقهی فردی و اجتماعی را ببینند. آموختن فقه فردی برای انجام احکام فردی و آموختن فقه اجتماعی برای حضور بانوان در جامعه است. هر دوی این فقه‌ها نیز در قرآن و سنت بیان شده است.

وی ادامه داد: فقه اجتماعی مسائل کلی و کلان و فقه فردی مسائل جزئی و فرعی را بیان می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با بیان این که اگر بانوان یک جامعه سالم باشند مسلما آن جامعه صالح شده و افراد به سعادت می‌رسند، یادآور شد: اگر خدای ناکرده جامعه‌ای دارای زنان ناسالم باشد مسلما آن جامعه ناصالح شده و نسلی که در آن تربیت می‌شود سعادت نمی‌یابد.

وی اضافه کرد: اگر زنان فاسد باشند جامعه نیز به فساد کشیده می‌شود و اگر زنان پاک باشند جامعه پاک می‌ماند. سعادت جامعه در گروی رفتار بانوان آن است.

اراکی، عملکرد اتحادیه جهانی زنان مسلمانان که در جهت وحدت قدم بر می‌دارد را از مصادیق بندگی خدا عنوان کرد و گفت: این نهاد باید از نظر فکری و مالی حمایت شود تا بتوان به تربیت افراد صالح به ویژه بانوان جوان بپردازد. این نهاد باید از بانوان جوانی که می‌خواهند مطالب دینی را یاد بگیرند حمایت خوبی داشته باشد. حتی بانوان کشورهای اسلامی می‌توانند برای شرکت در دوره‌های مختلف به ایران سفر کنند.

وی افزود: عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان نمونه ندارد، برای نمونه اکنون تعداد دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است. در حالی که پیش از انقلاب چنین شرایطی فراهم نبود. در کشور ما افزون بر زنان تحصیل کرده در علوم دینی که فقیه نیز هستند، زنان تحصیلکرده در علوم مختلف مانند پزشکی و… داریم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه سخنان خود از تأثیرگذاری ماهواره و شبکه‌های اجتماعی بر افکار جوانان خبر داد و اذعان داشت: ماهواره‌ها هجمه‌های سنگینی علیه جوانان انجام می‌دهند. به همین دلیل ما باید روحیه جوانان را شناخته و مسائل را براساس روحیه و نیازشان عرضه کنیم. مسائل را باید در قالبی جذاب مطرح کنیم تا سبب بیزاری آن‌ها نشود.

اراکی همچنین در پایان سخنان خود بر الگوگیری بانوان از حضرت زهرا(س) تأکید کرد و گفت: افزون بر شیعیان، اهل سنت نیز نسبت به دختر نبی اکرم(ص) محبت دارند. باید در مناسبت‌ها و مراسمات مختلف صفات و ویژگی‌های حضرت زهرا(س) برای افراد به ویژه بانوان تبیین شود.

شیخ غازی حنینه: خط مقاومت در مسیر حمایت از مظلومان حرکت خود را ادامه می‌دهد

رئیس جریان وحدوی النهضه لبنان گفت: با دستاوردهای کنونی علمای مختلف اسلام در کنار مقاومت قرار گرفته و برای رسیدن به اهداف مورد نظر این جبهه در حال تلاش هستند، خط مقاومت به عنوان یک خط مکتبی و الهی حرکت خود را در مسیر حمایت از مظلومان با قدرت ادامه می‌دهد

بنابر این گزارش، شیخ «غازی حنینه» در نشست اتحادیه جهانی علمای مقاومت که در حاشیه سی و یکمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در تالار زرین هتل آزادی برگزار شد، با اشاره به اینکه لبنان مساحت کمی نسبت دیگر کشورها دارد، تصریح کرد: برنامه‌ها و طرح‌های سیاسی مختلفی در این کشور دنبال می‌شود چرا که پنج حزب و هزاران انجمن در لبنان فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: لبنان به برکت هم‌بستگی نیروهای حزب‌الله توانست رژیم صهیونیستی را بدون هیچ شرطی از صحنه خارج کند و معادله خاورمیانه جدید و نوین را از بین ببرد.

رئیس جریان وحدوی النهضه لبنان با بیان اینکه اکنون کشورهای مختلف به جبهه مقاومت پیوسته‌اند، تصریح کرد: با دستاوردهای کنونی علمای مختلف اسلام در کنار مقاومت قرار گرفته و برای رسیدن به اهداف مورد نظر این جبهه در حال تلاش هستند، خط مقاومت به عنوان یک خط مکتبی و الهی حرکت خود را در مسیر حمایت از مظلومان با قدرت ادامه می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه خط مقاومت طی سال‌های اخیر رشد بسیاری داشته است، عنوان کرد: طی این سال‌های پیروزی جبهه مقاومت در کشورهای مختلف توانسته به قدرت علمای اسلام بیافزاییم.

شیخ غازی حنینه با بیان اینکه مقاومت اسلامی تاثیرات بسیاری بر مسلمانان به ویژه جوانان داشته است، تصریح کرد: بعد از اینکه رژیم صهیونیستی توانست فلسطین را اشغال کند و دولت‌های اسلامی نیز نتوانستند اقدامی انجام دهند، بیداری در میان مسلمانان به منظور بازگشت به سمت باورهای اساسی اسلام رقم زده شد.

وی با اشاره به اینکه اکنون بیداری اسلامی با خیزش بزرگ خود توانسته توطئه‌های استبکار جهانی را از بین ببرد، مطرح کرد: رژیم صهیونیستی به عنوان یک گروه شکست‌ناپذیر در منطقه شناخته شده بود اما مقاومت اسلامی این افسانه را باطل و ثابت کرد این رژیم هیچ قدرتی ندارد.

شیخ فیض احمد بویان: تفرقه مانع رسیدن امت اسلامی به تمدن شد

شیخ فیض احمد بویان، قائم مقام وزارت امور دینی بنگلادش در نشست عمومی سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، با تأکید بر این که باید تمدن نوین اسلامی را ایجاد کنیم، بیان داشت: این کار امکان پذیر است چرا که اسلام قبلا نیز تمدن داشته است. البته اکنون با چالش‌ها و مشکلات فراوانی همانند تفرقه روبرو است ولی می‌توان با وحدت این مشکلات را حل کرد و این کار نیز وظیفه علما و اندیشمندان دینی است.

وی افزود: حضرت محمد(ص) تمامی آموزه‌ها را به ما به ارث گذاشته‌اند که باید از آن‌ها استفاده کنیم. پیامبر(ص) می‌فرمایند همه نزد خدا مساوی هستند و تنها کسانی که تقوای بیشتری دارند متعالی ترند. تمامی ما نسبت به قرآن و روایات آشنایت داریم ولی در عمل چه می‌کنیم؟ آیا از عمق وجودمان به احکام الهی اعتقاد داشته و عمل می‌کنیم؟ اگر از عمق وجود توجه می‌کردیم که گرفتار این همه مشکل نمی‌شدیم.

شیخ بویان، با تأکید بر این که مسلمانان باید فعالیت‌های خود را هماهنگ کرده و شبکه سازی گسترده‌ای داشته باشند، یادآور شد: اسلام تنها مذهبی است که از علم و دانش شروع شده و علوم مختلفی توسط مسلمانان به وجود آمده است ولی اکنون چرا بیشتر دانشمندان خارجی هستند؟ چرا اکنون فناوری را از خارج وارد می‌کنیم.

وی ادامه داد: اگر به دنبال تمدن نوین بوده و می‌خواهیم با دشمنان مقابله کنیم نیازمند حمایت، هدایت و وحدت هستیم. این در حالی است که تفرقه در دنیای اسلام در حال گسترش بوده و به دلیل این تفرقه است که اسلام به عنوان تمدن نوین انتخاب نشده است.

قائم مقام وزارت امور دینی بنگلادش کنفرانس وحدت را دارای اهمیت تاریخی دانست و تصریح کرد: ایران در قلمرو اسلام بوده و نباید آن را خارج از اسلام بدانیم. امام خمینی(ره) یکی از شخصیت‌های برجسته اسلام با انقلاب خودشان نشان دادند که کشورهای اسلامی نیز می‌توانند ترقی کرده و قدرتمند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky