کتاب «زیست و اندیشه شهید آیتالله دکتر محمد حسینیبهشتی» به قلم اساتید و اندیشوران از سوی انتشارات روزنه بهزیور طبع آراسته شد.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، نام شهید بهشتی برای بیشتر ما نامی آشناست، اما آیا ما واقعا او را میشناسیم؟ شاید در پاسخ به این پرسش گفته شود طی چند دههای که از شهادت وی گذشته است، نام او در در و دیوار شهرها، خیابانها، مکانهای عمومی و رسانهها چنان بهوفور برده شده که ادعای ناشناخته ماندن این شخصیت علمی و سیاسی، سخنی گزاف مینماید. اما واقعیت این است با نگاهی به به نوشتارها، گفتارها، گفتگوها و مستندات تصویری که درباره او منتشر شده است، در مییابیم که هر کس به او از زاویهای خاص نگاه کرده و به بیانی دیگر، گوشهای از تصویر کامل را مشاهده کرده است.
برای برخی او یک رجل سیاسی است که در رهبری انقلاب و شکلگیری نظام جمهوری اسلامی نقشی بس مهم ایفا کرده است؛ برای عدهای اندیشمند مسلمانی است که تلاش کرده دین را به عنوان یک منظومه بههم پیوستهی اندیشه و عمل ارائه دهد؛ گروهی او را مدیری مدبر و سازماندهی متبحر میدانند که اخرین دستاور او حزب جمهوری اسلامی بود؛ کسانی او را اندیشهورز مسلمان غرب شناسی تعریف میکنند که بهواسطه دانش زبانی و مهارتهای فلسفی در این راه پیشگامیهای ماندگار دارد؛ برخی وی را بهعنوان معلمی تلاشگر و آغازگر آشتی دین و دانش در نظام تعیلیم و تربیت معاصر میشناسند.
اما شاید بهترین توصیفی که بتوان از بهشتی ارائه کرد این است که وی مسلمانی بود که آئین اسلام را به عنوان مکتب راهنمای عمل در زندگی فردی و اجتماع میدانست و در تمرین مسلمانی، لحظهای از خودسازی و جامعهسازی دست نکشید. مجموعهای که پیشروی دارید، کوششی در ارائه چنین تصویری از این شخصیت ماندگار تاریخ معاصر کشورمان است.
از اینرو، بنیاد نشر آثار شهید بهشتی با توجه به حوزههای گوناگون منظومه فکری شهید بهشتی و سوابق علمی پژوهشگران، از صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی دعوت به عمل آورد و پس از برگزاری نشستهای متعدد با هدف هماهنگی در تدوین فصول مختلف آن، تألیف و تدوین هر فصل به یکی از پژوهشگران شناختهشده محول نمود:
دیباچه (شامل زندگی و زمانه شهید بهشتی) به دکتر سیدعلیرضا حسینی بهشتی؛ روش شناخت اسلام به دکتر میثم محمدی؛ انسان در اندیشه شهید بهشتی به دکتر عباس منوچهری؛ بهشتی، اخلاق و مبانی اخلاق به دکتر ابوالقاسم فنایی؛ رویکرد فطرتمحوری در اندیشه تربیتی شهید بهشتی به دکتر محمد دلبری؛ حزب و حکمرانی حزبی در اندیشه بهشتی به حجتالاسلام دکتر داود فیرحی؛ اصول و مبانی حکومت در اندیشه شهید بهشتی به حجتالاسلام محمد سروش محلاتی؛ رویکرد اسلامی به توسعه به دکتر فرشاد مؤمنی؛ و پول، بانک و ربا به دکتر حسن سبحانی.
کتاب حاضر در محتوا و شکل به صورت متن درسی تنظیم و تدوین شده است و شامل متن اصلی، فعالیتهای کلاسی، پرسشهای کلاسی، معرفی منابع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر و توضیح درباره اندیشمندان مورد اشاره در متن هر فصل است.
گفتنی است، کتاب «زیست و اندیشه شهید آیتالله دکتر محمد حسینیبهشتی» پس از ویرایش و تأیید مؤلفان، با قیمت: ۵۰,۰۰۰ تومان از سوی انتشارات روزنه چاپ و منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند برای خرید اینترنتی اثر همراه با تخفیف اینجا کلیک نمایند.