مهدی مسائلی در جدیدترین اثر خود با عنوان «عار یا شعار، قمهزنی در ترازوی عقل و شرع» به موضوعاتی مانند ماهیت و چگونگی قمهزنی و بررسی سیر تاریخی قمهزنی، عوامل پیدایش و گسترش آن پرداخته است.
به گزارش شبکه اجتهاد، «عار یا شعار، قمهزنی در ترازوی عقل و شرع» تألیفی جدید از حجتالاسلام مهدی مسائلی در رابطه با قمهزنی است. البته پیش از این کتابی با عنوان «قمه زنی سنت یا بدعت» نیز از این نویسنده منتشر شده بود، ولی با این حال در اثر جدید مطالب جامعیت بیشتری یافته و بر علمیت مباحث افزوده شده است. چنانچه در فصل اول این کتاب توضیحات جدید و مفصلی درباره ماهیت و چگونگی قمهزنی بیان شده است و علاوه بر بررسی سیر تاریخی قمهزنی، عوامل پیدایش و گسترش آن نیز مورد بحث قرار گرفته است.
افزون بر این در فصل دوم این کتاب که عنوان «بررسی دلایل موافقان و مخالفان قمهزنی» برای آن انتخاب شده، به صورت مفصل و علمی دلایل حرمت و جواز قمهزنی مورد مُداقه قرار گرفته است.
چنانچه در یکی از عناوین این فصل که به موضوع سنت و یا بدعت بودن قمهزنی اختصاص دارد، تمامی روایات مورد استناد طرفداران قمهزنی به صورت دقیق مورد بررسی و نقد قرار گرفته است، که عناوین بعضی از این روایات عبارتند از: «لطمه زنان فاطمی»، «داستانِ سر به محمل کوبیدن»، «خون گریه کردن امام زمان علیهالسلام»، «خونگریهکردن امام سجاد علیهالسلام»، «زخم شدن پلک چشمان اهلبیت علیهمالسلام»، «نسبت شکستن سر و صورت به امام سجاد(ع)»، «بیهوش شدن امام رضا(ع)»، «جاری شدن خون از بدن پیامبران الهی در کربلا» و…
همچنین در این فصل به موضوع همدردی با امام حسین، علیهالسلام و ارتباط آن با قمه زنی نیز پرداخته شده و با استدلالها و بیانی نو به بعضی شبهات موافقان قمهزنی پاسخ گفته شده است.
اما بخش مهم این فصل به موضوع وهن مذهب بودن قمهزنی اختصاص دارد که نویسنده با عنوان «قمهزنی تبلیغ مذهب یا تضعیف آن؟» به بحث وارد شده است و عناوین فرعی متعدد دیگری را به آن اختصاص داده است.
فصل سوم این کتاب به بررسی چند شبهات موافقان قمهزنی اختصاص یافته و تلاش شده تا پاسخ جامعی به این شبهات داده شود. بعضی از عناوین آن چنین است: «بحث از مشروعیت قمهزنی»، «جریان اصل اباحه در مورد قمهزنی»، «قمهزنی و همدردی با امامحسین علیهالسلام»، «قمهزنی تبلیغ مذهب یا تضعیف آن؟»، «تفاوت وهن و تمسخر»، «آیا تمسخر کفار نقشی در تغییر روشها ندارد؟»، «چرا به جای قمهزنی با مفاسد اجتماعی مبارزه نمیشود؟»، «رفتارهای موهن ملل و مذاهب دیگر»، «قمهزنی و قاعده تعظیم شعائر الهی»، «قمهزنی و قاعده لاضرر»، «عبادات ضرری»، «آیا قمهزنی یک نوع حجامت است؟»، «نفی عسر و حرج از ساحت دین»، «به خطر انداختن جان»، «بررسی چند شبهه»، «تعیین موضوع، شأن فقیه نیست»، «خوابها و مکاشفهها»، «کرامتهای قمهزنی»، «این حکم، حکم عشق است»، «جایز بودن قمهزنی در گذشته» و…
اما یکی از فصلهایی که مطالب نو و منعکس نشدهای را در خود جای داده، فصل چهارم این کتاب است که با عنوان «سیر تاریخی تحریم قمهزنی» به تحریر درآمده است. در این فصل فتواهای جدید و تأثیرگذاری از علمای بزرگ شیعه در تحریم قمهزنی منعکس شده است که میتوان به فتوای شیخ اعظم انصاری و مرحوم سید محمد کاظم یزدی صاحب عروهالوثقی و مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی اشاره داشت. گزارشی از حرکت اصلاحی آیتالله سید محسن امین و همچنین حرکت اصلاحی آیتالله سید محمد مهدی قزوینی از دیگر قسمتهای مهم این فصل است.
نویسنده در فصل پنجم کتاب فتوای موافقان قمهزنی مورد نقد و بررسی قرار داده است. عناوین این بخش عبارتند از: «فتوای مرحوم میرزای نائینی»، «فتوای مرحوم شیخ عبدالکریم حائری یزدی»، «آیتالله سید صادق روحانی» «آیتالله سید صادق شیرازی»، «آیتالله سید محمد شیرازی»، «تعصب ویژه خاندان شیرازی بر انجام قمهزنی».
کتاب «عار یا شعار، قمهزنی در ترازوی عقل و شرع» توسط آرما منتشر شده است و برای نخستین بار در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب بینالمللی تهران در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام مهدی مسائلی مدرس و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان است و کتابهای «نهم ربیع جهالتها خسارتها»، «پیشوایان شیعه پیشگامان وحدت»، «لعنهای نامقدس»، «عزاداری شعار حیات عاشورائی»، «لطیفههای اسلامی»، «فرهنگ اصطلاحات طلاب»، و.. از دیگر آثار اوست.