دوره کوتاه مدت آموزشی مطالعاتی «طرح فکری در تحقق تمدن نوین اسلامی» ویژه برادران و خواهران حوزوی و دانشگاهی، تحت اشراف استاد سید محمدمهدی میرباقری در مدرسه آزاد فرهنگستان علوم اسلامی قم برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، حسین پیروزمند، مدیر آموزش فرهنگستان علوم اسلامی در گفتگویی از برگزاری دوره کوتاه مدت تابستانه «طرح فکری در تحقق تمدن نوین اسلامی» در این فرهنگستان تحت اشراف استاد سید محمدمهدی میرباقری (رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد خارج فقه حوزه علمیه قم) خبر داد و گفت: «خطّی که نظام اسلامی ترسیم میکند، خطّ رسیدن به تمدّن اسلامی است.» این جملهای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای در بیاناتشان در مدرسه فیضیه در سال ۱۳۷۹ مطرح کرده و به تفصیل درباره آن سخن گفتند.
وی ادامه داد: کمتر از دوماه بعد بود که ایشان در جمع کارگزاران نظام اسلامی «انقلاب اسلامی»، «نظام اسلامی»، «دولت اسلامی»، «کشور اسلامی» و «تشکیل تمدن اسلامی» را مراحل پنجگانه تحقق اهداف انقلاب اسلامی دانستند و از آن زمان تاکنون نیز در فرصتهای مختلف به زنجیره اهداف مذکور اشاره کردند و به اقتضاء، ملزومات تحقق هر یک از مراحل فوق را نیز تبیین کردهاند و در معرض توجه جدی نخبگان قرار گرفته است.
مدیر آموزش فرهنگستان علوم اسلامی نسبت به ضرورت برگزاری این دوره آموزشی و مطالعاتی، ابراز کرد: با توجه به خلا جدی در باب تبین گفتمان انقلاب اشلامی در مقیاس تمدنی مخصوصا در حوزههای علمیه؛ این ضرورت را ایجاد میکرد که دوره آموزشی مطالعاتی «طرح فکری در تحقق تمدن نوین اسلامی» در فرهنگستان علوم اسلامی برگزار شود.
پیروزمند در ادامه افزود: اهداف این دوره را در تبیین نقشه جامع تمدن اسلامی در پرتو سه پرونده جدی انقلاب فرهنگی و نهضت نرم افزاری یعنی استنباط فقه حکومتی، تولید علوم و دانشهای اسلامی ،تولید الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت؛ دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به این دوره گفت: طرح فکری در تحقق تمدن نوین اسلامی شامل: کلاسهای آموزشی، کارگاههای آموزشی، حلقههای مطالعاتی و نشستهای تخصصی با حضور اساتید باسابقه و مطرح حوزه علمیه میباشد.
مدیر آموزش فرهنگستان علوم اسلامی سپس اظهار کرد: موضوعات این دوره «الهیات اجتماعی (دینشناسی و ولایت الهیه؛ حکمت تاریخ و تاریخ الانبیا و…)»؛ «اندیشه سیاسی و اجتماعی (انقلاب اسلامی و نظام جهانی؛ حکومت دینی؛ نظریه اجتماعی؛ نظریه پیشرفت و دولت و…)»؛ «نظریه علمی (فلسفه چگونگی اسلامی؛ فقه حکومتی؛ علم دینی نهاد علم و شبکه تحقیقات و…)»؛ هستند.
پیروزمند با بیان اینکه دوره برای برادران و خواهران حوزوی و دانشگاهی (حداقل سطح یک حوزه یا کارشناسی دانشگاه) بهصورت حضوری در قم و مجازی برای شهرستان برگزار خواهد شد، نسبت به جزئیات ثبتنام بیان داشت: افراد جهت ثبتنام و شرکت در دوره نام و نام خانوادگی، تحصیلات و شماره تلفن خود را از طریق ایتا به آدرس @Amozeshfarhangestan ارسال نمایند.
مدیر آموزش فرهنگستان علوم اسلامی، برخی از اساتید دوره را آقایان علیرضا پیروزمند، جمالی، رضوی و کتابی معرفی کرد و در پایان خاطرنشان ساخت: مهلت ثبتنام در این دوره کوتاه مدت تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ خواهد بود.