آیتالله مکارم شیرازی گفت: تحولی در حوزه خراسان واقع شده که متناسب با مسائل روز است که حلال مشکلات خواهد بود و این امر جای خوشبختی دارد تاکید کرد: محققان حوزوی نباید در نوشتار و نوشتن، دچار گردآوری شوند بلکه باید نوآوری کنند.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله ناصر مکارم شیرازی در دیداری که حجتالاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان با ایشان داشت، با اشاره به گزارش جامع و کاملی که از برنامههای تحولی این حوزه ارائه شد، گفت: تحولی در حوزه خراسان واقع شده که متناسب با مسائل روز است که حلال مشکلات خواهد بود و این امر جای خوشبختی دارد.
ایشان افزود: حوزه علمیه مشهد سابقه عظیم و برجستهای دارد و شخصیتها، صاحب نظران و مؤلفان بزرگی از این حوزه برخواستهاند که این روند امروز نیز باید رشد و پیشرفت داشته باشد.
این مرجع تقلید با این توصیه که سعی شود تحول به مقصد برسد، خطاب به حجتالاسلام مصباح عاملی ابراز گفت: حوزه علمیه خراسان حوزهای تاریخی و قوی بوده و هست و خدمات تحولی شما قابل تقدیر میباشد.
معظم له در ادامه به آسیبهای پیش روی حوزههای علمیه اشاره و خاطر نشان کرد: یکی از چیزهایی که باید متوجه آن بود این است که فرهنگ دانشگاهی که علم را برای علم نمیخوانند بلکه برای کار، مقام و امثال اینهاست، به حوزه وارد نشود.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به تفاوتهایی مانند “پرداخت نکردن هزینه تحصیل”، “توجه و اهتمام به چهار مرحله آموزشی پیش مطالعه، حضور در کلاس درس، مباحثه و خلاصه نویسی”، “آزادی در بیان اشکال درسی” و”ارتباط استاد و شاگرد در حوزه علمیه”، اظهار کرد: باید سنتهایی که در حوزه است حفظ شود تا تحت تاثیر دانشگاه از بین نرود.
ایشان یادآور شد: دانشگاهها به تکثیر دروس میپردازند که در نتیجه موجب تقویت علمی فرد نمیشود؛ حوزههای علمیه نیز باید مراقب باشند اینگونه نشود بلکه به تخصص و درس خواندن عمیق توجه کند.
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه محققان حوزوی نباید در نوشتار و نوشتن، دچار گردآوری شوند بلکه باید نوآوری کنند، اظهار کرد: اگر بخواهیم مطالبی را از کتابهای مختلف جمع کنیم، در واقع زحمت میکشیم ولی نتیجه مطلوب حاصل نمیشود.
بنابر گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، آیتالله مکارم شیرازی بر روان و آسان نوشتن با الگو گرفتن از زبان قرآن که میفرماید: «بلسان عربی مبین» تاکید کردند و با بیان اینکه طلاب علوم دینی میبایست اهل قلم شوند و فن بیان و نوشتن را دارا باشند، از اهتمام به نوشتن از آغاز طلبگی خویش گفت که تا امروز بیش از ۲۰۰ کتاب نوشتهاند که سعی شده در آن نوآوری باشد.
سلام
ممنون که به یادداشت ( رقابت بر سر القاب حوزوی) پایبند بودید و مدیر حوزه خراسان را در این خبر، آیتالله خطاب نکردید.