حجتالاسلام همتیان گفت: با توجه به نقش تعیین کننده دانش فقه در هدایت رفتاری جامعه، اولویت اصلی موسسه عالی فقه و علوم اسلامی تقویت دانش فقاهت بر مبنای اجتهاد جواهری است و موسسه به دنبال برنامه ریزی و راه اندازی رشته فقههای تخصصی در عرصههای مورد نیاز نظام اسلامی است.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین علی اصغر همتیان مسئول پذیرش موسسه عالی فقه و علوم اسلامی، در نشست خبری پذیرش این موسسه که در سالن جلسات خبرگزاری حوزه برگزار شد، گفت: موسسه عالی فقه و علوم اسلامی به امر رهبر معظم انقلاب به منظور کمک به حوزه نیازهای نظام اسلامی از دو سال پیش آغاز به کار کرد.
وی افزود: این هدف با پیدایش جریان نو و زاینده در حوزه و مبتنی بر اندیشههای امام راحل و دیدگاههای تحول خواه رهبر انقلاب و همسو با دیدگاه مراجع عظام تقلید و از طریق ایجاد تحول در حوزه آموزشی و تهذیبی و سوق دادن آنها به نظریههای نوین در چارچوب نظامهای آموزشی حوزه دنبال میشود.
همتیان افزود: این موسسه به دنبال آن است که به رشته فقه تخصصی در عرصههایی که نظام اسلامی به آن نیاز دارد بپردازد و فقهایی را در این زمینه پرورش دهد؛ یعنی در عرصه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی فقهایی را تربیت کند که پاسخگوی نیازهای نظام باشند.
مسئول پذیرش موسسه عالی فقه و علوم اسلامی اظهارکرد: سال آینده تحصیلی سال سومی است که پذیرش در این مرکز انجام میشود؛ در حال حاضر ۲۲نفر از طلاب در پایه ۹ و ۱۰ به عنوان تمهیدی مشغول به تحصیل میباشند؛ ۸ نفر در اول درس خارج مشغول به تحصیل هستند و ۱۱ نفر نیز دو رشته تخصصی در فقه الاقتصاد و ۵نفر در رشته فقه الجزا مشغول به تحصیل هستند؛ هم اینک۴۶ نفر در این مرکز علمی مشغول به تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: سال بعد در دو رشته جدید فقه خانواده و فقه سیاسی جذب طلبه داریم و در نهایت ۱۵ رشته تخصصی در این زمینه شکل میگیرد؛ فارغ التحصیلان این مرکز پس از پایان دوره به توانمندی استنباط احکام فقهی و مسایل مستحدثه در حوزه تخصصی، توان تحلیل موضوعات جدید، پژوهش و تالیف در حوزههای مرتبط، توانایی مشارکت در حوزه قوانین مورد نیاز نظام اسلامی خواهند رسید.
همتیان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب گفتند که مدرسهای داشته باشند که نیازهای فقهی که نظام دارد را با سرعت بیشتری پاسخ دهند و کار مباشرتا با ایشان است.
وی گفت: پذیرش از میان افرادی انجام میشود در پایه ۸ حوزه تحصیل میکنند و میخواهند پایه ۹ به بعد را در این مرکز بگذرانند و یا افرادی که سطح را تمام کردند و یا میخواهند وارد خارج شوند برای تحصیل در اول خارج که هنوز رشتههای آنها مشخص نیست و گروه بعد نیز کسانی هستند که حداقل ۸ سال خارج را در حوزه مطالعه کردند در چهار رشته آموزش میدهیم.
همتیان بیان کرد: با توجه به نقش تعیین کننده دانش فقه در هدایت رفتاری جامعه اولویت اصلی موسسه تقویت دانش فقاهت بر مبنای اجتهاد جواهری است و موسسه به دنبال برنامه ریزی و راه اندازی رشته فقههای تخصصی در عرصههای مورد نیاز نظام اسلامی است.
وی اظهارکرد: برخی از رشتهها چون فقه جزا و سیاست و قضا و اقتصاد در حوزه دارای سابقه هستند، ولی برخی تخصصهای مورد نیاز چون اخلاق و مدیریت و رسانه هنوز در بدنه حوزه به عنوان یک رشته فقهی تخصصی راه اندازی نشده است.
مسئول پذیرش این موسسه بیان کرد: زمان ثبت نام از ۱۵ اسفندماه تا ۲۸ فروردین سال ۹۷ است که یک سامانه با عنوان سامانه پذیرش کار ثبت نام را انجام میدهد؛ ثبت نام به صورت اینترنتی از طریق سایت www.mfos.ir انجام میشود؛ آزمون نیز در تاریخ ۳۱ فروردین سال ۹۷ است که پس از اتمام فرایند ثبت نام کسانی که متقاضی هستند در آزمون شرکت میکنند؛ منابع نیز به همراه کیفیت سوالات قرارداده شده است.
وی گفت: تعداد پذیرش نیز به حسب مقاطع متفاوت است؛ یعنی در این مرکز سه مقطع وجود دارد که تعداد پذیرفته شدگان هر مقطع متفاوت است؛ البته پذیرش در این مرکز صرف عدد مشخصی نیست ممکن است از ۱۰۰ نفر جذب اولیه تنها ۱۴ نفر جذب شوند که این مساله بستگی به سه روش آزمون کتبی، مصاحبه اولی و مصاحبه ثانویه و اخلاقی باشد.
همتیان در پایان با ذکر این مطلب که این موسسه دارای تعطیلات کمتری نسبت به مدارس علمیه است گفت: سال تحصیلی این مرکز ۱۸۰ روز درسی است که حدود ۶۰ ساعت بیشتر از معمول است و طلاب در ترم تابستانه شرکت میکنند و روزانه ۱۰ ساعت کارعلمی از طلاب خواسته میشود.