قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / مستند داستانی زندگی «حاج شیخ هاشم قزوینی» در قاب سیما
مستند داستانی زندگی «حاج شیخ هاشم قزوینی» در قاب سیما

مستند داستانی زندگی «حاج شیخ هاشم قزوینی» در قاب سیما

اولین پخش مستند «شیخ مدرس»، داستان زندگی حاج شیخ هاشم قزوینی، امروز دوشنبه ۲۳ تیرماه ۹۹، ساعت ۱۱ شب از شبکه اول سیما به روی آنتن می‌رود.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، مستند «شیخ مدرس» زندگی عالم ربانی آیت‎الله حاج شیخ هاشم قزوینی با سرمایه‌‎گذاری شرکت صوتی و تصویری سروش و به کارگردانی شهرام قدیری تهیه و تولید شد.

این مستند با نمایش گوشه‌هایی از زندگی حاج شیخ هاشم قزوینی، به بررسی تاثیر این عالم بزرگ بر وقایع مهمی چون اعتراض به شهادت شهید نواب صفوی و واقعه اعتراضات به کشف حجاب رضاخانی، می‌پردازد. در مستند «شیخ مدرس» با شخصیت‌های تاثیر گذار مصاحبه شده است و برای نخستین بار صحبت‌های مقام معظم رهبری در خصوص این عالم بزرگوار نیز پخش می‌شود.

مستند متشکل از دو بخش نمایشی و مصاحبه است که در بخش نمایشی به شخصیت آیت‌الله شیخ هاشم مدرس قزوینی، نوجوانی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب و شخصیت شهید نواب صفوی، پرداخته شده است.

مرحوم ‌آیت‌الله حاج هاشم مدرس قزوینی، در سال۱۲۷۰ شمسی در روستای «قلعه هاشم خان» قزوین، در خانواده‌ای کشاورز دیده به جهان گشود. وی از دوران کودکی، با محبت و عشق به اهل بیت تربیت و رشد یافت، به‌طوری‌که عمل به واجبات و پرهیز از محرمات را از همان دوران مراعات می‌کرد.

تحصیلات و اساتید: ایشان مقدمات و ادبیات را در قزوین فراگرفت و پس از تکمیل ادبیات عرب در محضر اساتید برجسته قزوین، که در رأس آنان «حاج ملا علی طارمی» و «آخوند ملا علی اکبر» بودند، سطوح عالیه فقه و اصول را تلمذ نمود و در همین شهر، فلسفه اشراق و مشاء را نزد مرحوم ‌آیت‌الله حاج سید موسی زرآبادی قزوینی آموخت.

‌آیت‌الله قزوینی برای تکمیل مدارج عالیه استنباط به اصفهان عزیمت کرد و در آنجا نزد مرحوم «کلباسی» و «فشارکی» به کسب علم پرداخت و پس ازشش سال اقامت به قزوین بازگشت.

او در طی این مدت، وصف حوزه علمیه مشهد را – که در آن دوران سرآمد مجامع علمی به شمار می‌آمد- شنیده بود و طبع جستجوگرش، او را مایل به مهاجرت به این سامان ساخت و به شوق وصول به این کانون معرفت، بار سفر بست.

‌آیت‌الله حاج شیخ هاشم قزوینی در حوزه علمیه مشهد از محضر آیات عظام حاج‌آقا حسین قمی، میرزا محمد آقازاده خراسانی و حاج میرزا مهدی اصفهانی کسب فیض نمود و از دو استاد اخیر به کسب اجازه اجتهاد مفتخر گردید؛ به‌طوری‌که همین اجازه از طرف ‌آیت‌الله حاج سید ابوالحسن اصفهانی به توقیع «صدر عن اهله و وقع فی محله» موشّح گردید.

شاگردان شیخ: مرحوم ‌آیت‌الله حاج شیخ هاشم قزوینی قبل از حادثه گوهرشاد و پس از سقوط رضاشاه و احیای مجدد حوزه مشهد، یکی از بهترین مدرسان سطوح عالی (رسائل مکاسب و کفایه) بود. در دوران حضور پر برکت ۴۰ ساله مدرس قزوینی در مشهد مقدس، شخصیت های بسیاری از محضر وی بهره برده اند. به نقل از استاد واعظ زاده خراسانی، شاید بیش از هزار طلبه در مدت مدید تدریس او از درس وی استفاده کردند.

از شاگردان برجسته مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینی می‌توان به شخصیت‌های زیر اشاره کرد: مقام معظم رهبری حضرت ‌آیت‌الله خامنه ای، شهید ‌آیت‌الله سعیدی، ‌آیت‌الله صالحی مازندرانی، ‌آیت‌الله خزعلی، ‌آیت‌الله میرزا حسنعلی مروارید، ‌آیت‌الله میرزا جواد آقا تهرانی، ‌آیت‌الله وحید خراسانی، ‌آیت‌الله سیستانی، ‌آیت‌الله مرتضوی، ‌آیت‌الله اشرفی شاهرودی، ‌آیت‌الله رضازاده، ‌آیت‌الله سید جواد سبزواری، ‌آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای، ‌آیت‌الله شمس، ‌آیت‌الله لنگرودی، ‌آیت‌الله محمدباقر ملکی، ‌آیت‌الله میرزا محمد انواری، ‌آیت‌الله واعظ طبسی، ‌آیت‌الله حاج میرزا مهدی نوقانی، ‌آیت‌الله سید جعفر و سید عباس سیدان، ‌آیت‌الله صالحی مدرس، ‌آیت‌الله واعظ زاده خراسانی و آیت‌الله عبدالجواد غرویان، ‌آیت‌الله معصومی،‌ آیت‌الله یعقوب واعظی، ‌آیت‌الله حاج سید عباس حسینی، استاد محمدرضا حکیمی، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین استاد محمدکاظم مدیر شانه‌چی، استاد محمدتقی شریعتی مزینانی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریف رازی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علیرضا قدوسی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدجواد مصطفوی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد موسوی‌نژاد، حجت‌الاسلام والمسلمین نورانی، استاد محمدباقر بهبودی، دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، دکتر عبدالجواد فلاطوری، شهید حسین آستانه پرست، مرحوم حاج علی اصغر عابدزاده و مرحوم ذبیح الله صاحبکار و… .

ارتحال: این مدرس والامقام حوزه علمیه مشهد، پس از ۶۹ سال عمر با برکت و ۴۰ سال تدریس و تربیت شاگردان برجسته و وارسته در تاریخ ۲۲ مهرماه سال ۱۳۳۹ شمسی همزمان با ۲۰ ربیع الاخر سال ۱۳۸۱ قمری دار فانی را وداع گفت و پس از یک تشییع با شکوه، در مدخل ورودی به حرم مطهر رضوی، از طرف ضلع شمالی صحن آزادی (کفشداری شماره ۷) به خاک سپرده شد.

گفتنی است، مستند «شیخ مدرس» که در شهرک غزالی تولید شده است، شهرام قدیری کارگردانی، حسین مددی تهیه‎کننده، سیدجلال موسوی طراح گریم و کیارش زارع طلب و حسین مددی نویسندگی آن را بر عهده داشته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky