حجه الاسلام و المسلمین رسول جعفریان در سال ۱۳۴۳ در خوراسگان از توابع اصفهان به دنیا آمد. در سال ۵۷ و در آستانه پیروزى انقلاب، براى ادامه تحصیلات حوزوى، راهى قم شد و به مدرسه خان رفت و سپس در مدرسه رسالت، به ادامه تحصیل پرداخت. وى در قم از درس اساتیدى چون آیتالله جوادى آملى، آیتالله مصباح یزدى، آیتالله ممدوحى، آیتالله گرامى و نیز آیتالله جعفر مرتضى جبلعاملى کسب فیض کرد.
جعفریان با بازگشایى دانشگاهها، در سال ۵۹ به تدریس معارف اسلامى و تاریخ اسلام در دانشگاههاى اصفهان و تهران مشغول شد.
عمده پژوهشهای جعفریان درباره تاریخ تشیع است. زمینههای دیگر پژوهشهای وی عبارت اند از: تاریخ سیاسی صدر اسلام و تاریخ دوره صفوی. وی در ۱۳۷۴ خورشیدی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران را بنیان نهاد و همچنان مدیریت آن را بر عهده دارد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”آثار فقهی و اصولی” color=”turquoise” border_width=”2″ el_class=”andishvaran_asar” el_id=”asar”][vc_column_text]آدرس کتب:
۱- اسئله یوسفیه: اصولی اور اخباری شیعه در میان هونی والا مناظره
۲- حیات فکری و سیاسی امامان شعیه (ع)
آدرس مقالات:
۱- احیای یک رساله فقهی: شیخ حسین بن عبدالصمد و نماز جمعه
۲- منابع فکر و فقه سیاسی شیعه در دوره صفوی مروری بر رساله های خراجیه
۳- نایبان امامت، صاحبان حکومت/ مرجعیت و چالش فرارو در جهان امروز
۴- تاریخ اجتهاد و تقلید از سید مرتضی تا شهید ثانی و تأثیر آن در اندیشه سیاسی شیعه
۵- رویارویی فقیهان و صوفیان در عصر صفویان
۶- اختلاف نظر فقها در مسأله غنا در دوره صفوی[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”مسئولیت ها” color=”turquoise” border_width=”2″ el_class=”andishvaran_masoliat” el_id=”masoliat”][vc_column_text]۱-عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
۲-عضو گروه تاریخ دانشگاه تهران، دانشکده ادبیات
۳-ریاست کتابخانه مجلس شورای اسلامی
۴-مدرس دانشگاههاى تهران
۵-مدرس دانشگاه اصفهان[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]