حجه الاسلام و المسلمین محسن محمدی عراقی شهرت اراکی در سال ۱۳۳۴ش در شهر نجف در عراق به دنیا آمد. پدرش شیخ حبیب الله اراکی از فقها و اساتید بنام حوزهی علمیه ی نجف بود.
ایشانبه منظور فراگرفتن کامل زبان عربی، همراه با آموزش تحصیلات ابتدایی به مدرسه “منتدی النشر” آیتالله مظفر رفت. از ابتدا به کلاس سوم رفت و تا کلاس اول متوسطه را در همان مدرسه به تحصیل ادامه داد. وی پس از آن، با راهنمایی پدرش به تحصیلات حوزوی روی آورد و تحصیلات حوزویش را از سال ۱۳۴۷ش آغاز نمود.
برخی از دروس مقدمات و سطوح را نزد پدرش فراگرفت و بقیه را نزد اساتید معروف حوزه علمیه نجف همچون: سید عبّاس خاتم، حسن مرتضوی، عبدالمجید روشنی، سید عزالدّین بحرالعلوم، عباس قوچانی، محمد هادی معرفت، سید محمدباقر حکیم، محمّدتقی جواهری، محمود هاشمی شاهرودی و سیدکاظم حائری آموخت.
پس از اتمام سطح در سال ۱۳۵۳ش، در درس خارج فقه آیتالله خوئی حاضر شد و تا زمان عزیمت به قم از درس فقه ایشان استفاده می نمود. در همین حال از درس خارج فقه و اصول آیتالله محمدباقر صدر کسب فیض می نمود.
در سال ۱۳۵۴ش از نجف به قم عزیمت نمود. از آغاز حضور در حوزه علمیه قم به فراگیری درس خارج فقه آیتالله میرزا کاظم تبریزی (۴ سال) و فقه و اصول آیتالله وحید خراسانی (نزدیک به یک دوره کامل) پرداخت. در جلسات خارج فقه و اصول آیتالله سید کاظم حائری نیز حاضر میشد.
پس از ورود به حوزه علمیه قم، مقداری از اسفار را در جلسات درس آیتالله جوادی آملی و آیتالله مطهری آموخت. “نهایه الحکمه” را نزد آیتالله مصباح یزدی فرا گرفت. در جلسات درس فلسفه هگل شهید بهشتی که در ایام تعطیل بین سالهای ۱۳۵۵ – ۱۳۵۷ش در قم تشکیل میشد، شرکت می نمود.
ایشان در سال ۲۰۱۲ میلادی موفق به اخذ دکترای فلسفه تطبیقی از دانشگاه پورتسموث انگلستان با رساله “علیت و آزدای از منظر فلسفه اسلامی و فلسفه مغرب زمین” شده است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”آثار فقهی و اصولی” color=”turquoise” border_width=”2″ el_class=”andishvaran_asar” el_id=”asar”][vc_column_text]آدرس کتب:۱- آشنایی با کنگره جهانی شیخ انصاری
۲- اصول فقه نوین: قواعد خاصه دلالت لفظی
۳- اصول فقه نوین: قواعد عامه دلالت لفظی
۶- متن درس خارج فقه نظام سیاسی اسلام (جهانبینی سیاسی)
۷- متن درس خارج فقه نظام سیاسی اسلام (فلسفه سیاسی)
۹- کاوشهایی در مبانی نظری حکومت دینی
آدرس مقالات:
۱- شهید صدر و احیاگری در حوزه نجف
۲- جایگاه مردم در نظام حکومتی اسلام
۳- نقش تحولات اجتماعی در نظریات فقهی
۵- نقش تحولات اجتماعی در نظریات فقهی
۶- زندگی مشترک زن و مرد بدون عقد ازدواج
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”مسئولیت ها” color=”turquoise” border_width=”2″ el_class=”andishvaran_masoliat” el_id=”masoliat”][vc_column_text]1- ریاست دادگاه هاى انقلاب اسلامى آبادان و خرّمشهر ۱۳۵۹۲- ریاست دادگاه هاى انقلاب اسلامى خوزستان ۱۳۶۰
۳- ریاست دادگسترى خوزستان ۱۳۶۱
۴- تاسیس شاخه نظامى مجلس اعلاى انقلاب اسلامى عراق که بعدها به “سپاه نهم بدر” معروف شد۱۳۶۲٫
۵- مسئولیت نمایندگى ولىّ فقیه در نیروهاى سپاه بدر۱۳۶۶ – ۱۳۷۵
۶- امامت جمعه دزفول و نمایندگى حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) در آن شهرستان ۱۳۶۵-۱۳۶۸
۷- حاکم شرع هیئت هاى واگذارى زمین خوزستان (۱۳۶۲ – ۱۳۷۳هجری شمسی)
۸- نمایندگى ولىّ فقیه در دانشگاه شهید چمران اهواز (۱۳۶۹ – ۱۳۷۴هجری شمسی)
۹- عضویت در مجلس خبرگان رهبرى ۱۳۶۹
۱۰- نماینده مقام معظّم رهبرى در اروپا به انگلیس ۱۳۷۳
۱۱- عضو مطالعات راهبردی
۱۲- عضو هیئت امنای دانشکده اصول دین
۱۳- عضو هیئت امنای جامعه المصطفی العالمیه
۱۴- عضو هیئت علمی بعثه مقام معظم رهبری
۱۵- دبیر کلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی ۱۳۹۱[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”دروس” color=”turquoise” border_width=”2″ el_class=”andishvaran_lessons” el_id=”lessons”][vc_column_text]1- خارج فقه، فقه فرهنگ، دفتر، پنجشنبه یک ساعت به ظهر
۲- خارج فقه، نظام خانواده، دفتر، پنجشنبه دو ساعت به ظهر
۳- خارج اصول فقه، مبحث اطلاق و تقیید، ساعت ۱۰-۱۱
۴- خارج فقه، ولایت فقیه، مدرسه دارالشفا، ساعت ۸-۹
۵- خارج اصول فقه، مبحث اوامر و نواهی، مدرسه فیضیه، ساعت ۹-۱۰
۶- خارج فقه، سیاسات، مدرسه دارالشفا، ساعت ۸-۹
۷- خارج اصول فقه، مبحث الفاظ، مدرسه فیضیه، ساعت ۹-۱۰[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]