قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / شرکت‌های هرمی باطل و غیر شرعی است/ گلدکوئیست لباس عوض کرده است
واکنش صریح آیت‌الله مکارم به سخنان رحیم‌پور ازغدی در نمازجمعه تهران

ایراد آیت‌الله مکارم به مصوبه شورای نگهبان:

شرکت‌های هرمی باطل و غیر شرعی است/ گلدکوئیست لباس عوض کرده است

شرکت‌های هرمی باطل و غیر شرعی هستند، به تصدیق محققان، اداره کنندگان بازاریابی شبکه‌ای، غالبا همان هرمی‌ها و گلدکوئیست‌ها هستند که لباس عوض کرده‌اند.

به گزارش شبکه اجتهاد، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم در جمع بندی نهایی در خصوص شبکه‌های بازاریابی اظهارداشت: اساس تمام بازاریابی‌های شبکه‌ای و هرمی یکی است، همگی از خاصیت اعداد تصاعدی و اشکال هرمی استفاده می‌کنند، اگر تفاوتی وجود دارد در مسائل حاشیه‌ای و غیر مربوطه به ماهیت آنها است.

ایشان بیان داشت: مشتری‌های این بازار، غالبا کالا را برای نیاز نمی‌خرند، بلکه برای این که در صف بازار یاب‌ها قرار گیرند، این متاع را می‌خرند تا سود‌های کلان ببرند؛ اکثرا فروشنده هستند نه خریدار؛ این بازار یابی‌ها، هزاران هزار نیروی جوان را از کارهای تولیدی و حتی تحصیل به بیراهه می‌کشانند و تبدیل به واسطه حقیر و مصرف گرا می‌کند.

این مرجع تقلید ادامه داد: متاسفانه اخیرا اطلاعات نادرستی به شورای محترم نگهبان داده‌اند و فتوا بر جواز گرفته‌اند و وزارت صنعت و معدن به دلائلی که روشن است و مخفی نیست به آن دامن می‌زند.

ایشان با بیان این که به شورای نگهبان جهت اشکال مصوبه تائید شرکت‌های هرمی نامه نوشته‌ام تصریح کرد: شرکت‌های هرمی باطل و غیر شرعی هستند، به تصدیق محققان، اداره کنندگان بازاریابی شبکه‌ای، غالبا همان هرمی‌ها و گلدکوئیست‌ها هستند که لباس عوض کرده‌اند.

معظم له اظهار داشت: آمارهای منابع معروف خارجی و داخلی نشان می‌دهد که تنها عدد کمی از اعضاء، سود کلانی برده و اکثریت قاطع که گاه تا ۹۹ درصد پیش می‌رود، محروم‌ها و ناکام‌ها می‌باشند.

آیت‌الله مکارم شیرازی ابراز داشت: این کار قطعا مصداق اکل مال به باطل است و توجیهاتی که برای آن می‌کنند، واقعیت نداشته و شبیه توجیهات حیله‌های رباخواران می‌باشد.

معظم له با بیان این مطلب که برخی آن را شبیه نوعی بخت آزمایی و قمار می‌دانند، خاطرنشان ساخت: ما می‌گوییم شرکت‌های هرمی، قماری است که چند قمارباز حرفه‌ای در برابر عده کثیری قمارباز ناشی قرار دارند.

بنابرگزارش حوزه این استاد برجسته علوم دینی تصریح کرد: اگر دلیلی هم بر حرمت آن نباشد، جز اینکه سبب ضرر و زیان گروه زیادی می‌شود، بر حرمت آن کافی است و حکومت اسلامی باید جلوی آن را بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky