یک ممتحن دروس خارج حوزه علمیه مشهد میگوید: هیچ مطلبی از مسائل اصولی و فقهی نیست که مهم باشد و در این کتابها یافت نشود، با وجود چنین جامعیتی انتظار از یک مدرس خارج این است که در تدریس خود ضمن اشاره به این آثار و اقوال علما در عین حال نظر و رأی خود را اعلام کند و حرف نویی ارائه دهد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالکریم عبداللهی نژاد، از ممتحنین دروس خارج حوزه علمیه مشهد در سخنانی اظهار کرد: برای ورود به عرصه درس خارج و رسیدن به موفقیت، کسب صلاحیتهای علمی لازم، خصوصاً در حیطهی ادبیات عرب که اساس حوزه علمیه است، یک امر بدیهی و البته واجب است و تلاش و جهد طلاب زمینه شکوفایی آنها را در عرصه تحقیقات و تألیفات در پی دارد.
وی با اشاره به مرتب و منظم و منقح بودن کتب رسائل و مکاسب و کفایه بیان داشت: هیچ مطلبی از مسائل اصولی و فقهی نیست که مهم باشد و در این کتابها یافت نشود و با وجود چنین جامعیتی انتظار از یک مدرس خارج این است که در تدریس خود ضمن اشاره به این آثار و اقوال علما در عین حال نظر و رأی خود را اعلام کند و حرف نویی ارائه دهد.
این استاد برجسته حوزه ضمن برحذر داشتن از ارائه این دروس مرتب و منقح بهصورت پراکنده و غیرمنظم یادآوری کردند که در شان یک مدرس خارج نیست که چنین دروس و مطالب منظمی را که در اختیار دارد بهصورت مشوش و پراکنده القا کند زیرا در این صورت سبب اتلاف وقت طلبه خواهد شد؛ و این آسیبی جدی در این زمینه است.
عبداللهی نژاد توصیه کرد: شایسته است استاد در آغاز درس منبع شناسی کند تا طلبه در مرحله تحقیق و پژوهش خودش سرگردان نشود.
این استاد حوزه علمیه مشهد با تأکید بر حفظ احترام اساتید و مدرسین دروس خارج، احترام و حرمت آنان را، حفظ حرمت حوزه علمیه دانست.
وی که در دیدار مدیر مدرسه عالی سطح چهار حوزه علمیه خراسان سخن میگفت، ضمن ابراز امیدواری از فعالیتها بر روند پیگیریها و برنامههای این مدرسه تا رسیدن به اهداف و ساماندهی کامل دروس خارج توصیه و تأکید کرد.
لازم به ذکر است، حجتالاسلام والمسلمین عبداللهینژاد از شاگردان برجسته ادیب نیشابوری و آیتالله سید محمدهادی میلانی و استاد پیشکسوت دانشگاه فردوسی و دارای تألیفات متعدد میباشد که در سال جاری درس قواعد فقه فریقین را در حوزه علمیه مشهد آغاز کرده است.