آیتالله مکارم شیرازی ابراز داشت: مسؤولان مساله حجاب را به عنوان یک مساله امنیتی، قضایی اجتماعی و واقعی مرتبط با تمام جامعه حساب کنند، نه یک مساله صرفا شرعی. بدحجابی و بی حجابی تنها یک تکلیف شرعی نیست، چرا که نتیجه بسیار بدی همچون فساد اخلاق جوانان، متلاشی شدن خانوادهها، ارتباطهای نامشروع و ارتکاب جنایات را درپی دارد.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله ناصر مکارم شیرازی در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با استناد به کلام حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه وآله) که میفرمایند «لَیْسَ مِنّا مَنْ لَمْ یُوَقِّرِ الْکَبیرَ وَلَمْ یَرْحَم الصَّغیرَ وَلَمْ یَأمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَلَمْ یَنْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ» بیان کرد: حضرت در این حدیث میفرمایند؛ چهار گروه از ما نیستند، کسانی که بزرگ ترها را احترام نکنند، کسانی که نسبت به کوچک ترها مهربان نباشند، کسانی که امر به معروف نکنند و کسانی که نهی از منکر نداشته باشند.
ایشان تصریح کرد: احترام به بزرگ ترها تنها احترام ظاهری نیست، احترام به افکار، تجارب و سخنان شان هم هست. برخی از جوانان از خودراضی هیچ گونه احترامی به بزرگ ترها نمیکنند، بعد که دچار مشکل شدند به التماس کردن و ناله کردن میافتند.
این مرجع تقلید افزودن اگر جوانی به بزرگ ترها احترام نگذاشت، وقتی بزرگسال شد فرزندان او و دیگران نیز برای او احترام و ارزشی قائل نخواهند بود.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات مهم دین اسلام داشتن امر به معروف و نهی از منکر است. با وجود تاکیدات قرآنی و دینی و تصریح اصل هشتم قانون اساسی به مساله امر به معروف و نهی از منکر این دو واجب در بین ما کمرنگ و به تدریج در حال فراموشی است.
معظم له افزود: مولا علی (علیه السلام) نیز تاکید میکنند اگر این دو فریضه را ترک کردید اشرار بر شما مسلط خواهند شد و دعاها مستجاب نخواهد شد.
ایشان با تاکید بر این که نباید اجازه دهیم این دو فریضه الهی در جامعه کمرنگ شود، گفت: برخی بد تعبیر میکنند و امر به معروف و نهی از منکر را به معنای خشونت میدانند در حالی که امر به معروف و نهی از منکر شرایط خاصی دارد و باید تؤام با احترام و محبت باشد.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه طوماری ممهور به امضای جمع کثیری از طلاب، اساتید و اقشار متدین، درباره جلوههای بدحجابی و بدپوششی مغایر با ارزشهای اسلامی در قم را قرائت کرد و تاکید نمود: بدحجابی و بی حجابی تنها یک تکلیف شرعی نیست، چرا که نتیجه بسیار بدی همچون فساد اخلاق جوانان، متلاشی شدن خانوادهها، ارتباطهای نامشروع و ارتکاب جنایات را درپی دارد.
این مرجع تقلید افزود: در رسانهها نوشته شده بود در یکی از کشورهای اروپایی ده درصد جمعیت کشورشان فرزندان نامشروع هستند و این باعث نگرانی آنها شده بود. نه به خاطر مسائل اخلاقی بلکه به خاطر ناامنیهای اجتماعی که از ناحیه فرزندان نامشروع به وجود میآید.
آیتالله مکارم شیرازی ابراز داشت: مسؤولان مساله حجاب را به عنوان یک مساله امنیتی، قضایی اجتماعی و واقعی مرتبط با تمام جامعه حساب کنند، نه یک مساله صرفا شرعی.
معظم له گفت: دولت مساله مبارزه با بدحجابی را از ارگانها و ادارات زیرمجموعه خود شروع کند؛ متاسفانه در خصوص این مساله مشاهده میشود که کم توجه و یا بی توجه هستند؛ ما این تذکر را بیان کردیم امیدواریم گوش بدهند و بدانند این بی بندوباریها مشکلات زیادی در جامعه ایجاد میکند.