قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / واکنش آیت‌الله مکارم به شگردهای برخی وکلا برای اطاله دادرسی/ شوراهای حل اختلاف صلاحیت کار فقهی ندارند/ قوه قضائیه باید با رفع مشکلات موجود، رضایت مردم را جلب کند
واکنش آیت‌الله مکارم به شگردهای برخی وکلا برای اطاله دادرسی/ شوراهای حل اختلاف صلاحیت کار فقهی ندارند/ قوه قضائیه باید با رفع مشکلات موجود، رضایت مردم را جلب کند

در دیدار رییس دیوان عالی کشور مطرح شد؛

واکنش آیت‌الله مکارم به شگردهای برخی وکلا برای اطاله دادرسی/ شوراهای حل اختلاف صلاحیت کار فقهی ندارند/ قوه قضائیه باید با رفع مشکلات موجود، رضایت مردم را جلب کند

برخی وکلا با تمسک به یک سلسله بهانه‌هایی که رنگ و بوی قانونی نیز دارد، دادرسی‌ها را به تأخیر می‌اندازند؛ باید بر روند فعالیت این افراد نظارت دقیقی صورت گیرد و نباید اجازه داد این دسته از وکلا به صورت لجام گسیخته، هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند؛ و یا در برخی روزنامه‌ها مشاهده می‌کنیم که یک وکیل آگهی داده است «طلاق در مدت یک هفته»، حال باید این موضوع بررسی شود که این شخص با چه کسانی زد و بند انجام می‌دهد که این گونه برای خود تبلیغ می‌کند و اطمینان دارد.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم، رییس دیوان عالی کشور، بعدازظهر امروز با برخی مراجع عظام تقلید و علما در قم دیدار کرد.رییس دیوان عالی کشور در سفر به استان قم، با آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، بوشهری، اعرافی و مقتدایی دیدار و گفتگو کرد.

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار رییس دیوان عالی کشور نکاتی را در خصوص رسیدگی به پرونده‌های قضایی متذکر شد و اظهارداشت: یکی از این نکات که باید مورد توجه قرار گیرد مدت رسیدگی به پرونده‌ها است و باید این روند کوتاه گردد.

معظم له ادامه داد: در اسلام بر مسأله رسیدگی سریع به امور مردم تأکید شده است، البته ما نمی‌توانیم خودمان را با حضرت علی علیه‌السلام در این روند مقایسه کنیم، زیرا قضاوت‌های ایشان با قضاوت‌های ما قابل مقایسه نیست، اما به هر حال باید در امتداد مسیر ایشان گام برداریم.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به نکاتی در زمینه مسائل مربوط به قصاص در دادگاه‌ها تأکید کرد: گاهی زمان قصاص افراد به این دلیل که اولیای دم تصمیم قطعی نمی‌گیرند بسیار طولانی می‌شود؛ به عنوان مثال شخصی حدود ۲۰ سال قبل محکوم به قصاص بود، اما چندی پیش مطلع شدیم که هنوز در زندان به سر می‌برد، در حالی که دلیل فقهی بر این موضوع نداریم و این گونه اشخاص یا باید قصاص و یا به وسیله کفالت آزاد شوند.

ایشان در مسأله مهریه و مشکلاتی که برای برخی افراد در این باب ایجاد شده است نکاتی را مورد توجه قرار داد و گفت: گاهی شخصی به زندان می‌افتد و حکمش نیز این است که باید مهریه را تا آخرین قسط بپردازد و سپس آزاد شود، در حالی که دلیل روشن فقهی داریم که وقتی نخستین قسط پرداخت می‌شود باید شخص آزاد شود.

معظم له با تأکید بر لزوم نظارت هر چه بیشتر بر روند فعالیت وکلای دادگستری، تصریح کرد: برخی وکلا با تمسک به یک سلسله بهانه‌هایی که رنگ و بوی قانونی نیز دارد، دادرسی‌ها را به تأخیر می‌اندازند؛ باید بر روند فعالیت این افراد نظارت دقیقی صورت گیرد و نباید اجازه داد این دسته از وکلا به صورت لجام گسیخته، هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند؛ و یا در برخی روزنامه‌ها مشاهده می‌کنیم که یک وکیل آگهی داده است «طلاق در مدت یک هفته»، حال باید این موضوع بررسی شود که این شخص با چه کسانی زد و بند انجام می‌دهد که این گونه برای خود تبلیغ می‌کند و اطمینان دارد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به عملکرد شوراهای حل اختلاف، ابراز کرد: این شوراها کار قضات را انجام داده و گاهی کار فقهی هم انجام می‌دهند، در حالی که صلاحیت این کار را ندارند، آیا نباید بر کارشان نظارت دقیق تری صورت گیرد؟!

ایشان در پایان با بیان اینکه قوه قضاییه باید با رفع مشکلات موجود در روند فعالیت‌هایش رضایت مردم را جلب کند، بیان داشت: امروز هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوان آن را حل کرد، بلکه تنها باید راه حل آن‌ها را یافته و درصدد رفعشان برآییم.

آنچه ما در باب قضاوت داریم، کامل ترین، موثرین و کافی ترین است

همچنین، آیت‌الله حسین نوری همدانی در دیدار رئیس دیوان عالی کشور و هئیت همراه، بیان داشت: مسئله قضاوت از جایگاه بسیار مهمی در قرآن و رویات برخوردار است و خدای متعال می‌فرماید از جمله اهداف مبعوث شدن پیامبران اجرای عدالت و قسط در جامعه بوده است.

ایشان با اشاره به مسائل مهم جامعه چون اجرای عدالت و تحقق حقوق که حضرت علی(ع) جانش را فدای آن کرد، خاطرنشان ساخت: امروز شاهد این هستیم که دنیای متمدن امروز در ظاهر از حقوق بشر سخن می‌گوید و حتی عهد نامه مالک اشتر را به عنوان مدرک در سازمان قرار می‌دهند، اما در عمل هیچ ارزشی برای حقوق مردم دنیا قائل نیستند و هر ظلمی از دست شان بر بیاید، علیه مردم انجام می‌دهند.

آیت‌الله نوری همدانی افزود: آنها از طریق همین حقوق بشر که به راحتی زیر پا گذاشته‌اند علیه کشورهای دیگر مانند ایران که به دنبال مبارزه با تروریسم است، استفاده می‌کنند ولی خودشان با تکیه بر همین حقوق بشر به مردم ظلم می‌کنند، به کشورهای دیگر تجاوز و آنها را به قتل می‌رسانند. برای همین باید در مقابل این نوع ظلمها بسیار قوی باشیم.

معظم‌له در ادامه خاطرنشان ساخت: امام راحل هم علیه همین ظلم و ستم قیام کردند و جلوی تحقیر مردم مسلمان را با قیام خود گرفتند. از نظر امام راحل منفورترین کلمه شاهنشاهی است.

ایشان سپس افزود: وقتی حقوق بشری که در دین و اسلام آمده، با دنیا مقایسه می‌کنیم، آنچه ما در باب قضاوت داریم، کامل ترین، موثرین و کافی ترین است.

آیت‌الله نوری همدانی بر مبارزه با جهل و فقر و ظلم و اجرای عدالت در جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: اگر در جامعه ای این سه مسئله باشد، عدالت تحقق نیافتاده است.

در ابتدای این دیدارها حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم، رئیس دیوان عالی کشور به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این دیوان پرداخت و گفت: در دوره جدید قوه قضاییه که به عنوان تحول نامیده شده، در این دیوان ۱۳۵ قاضی باسابقه طولانی و بلند مدت حضور دارند و مهمترین رسالت مهم دیوان، نظارت بر احکام دادگاها و ایجاد وحدت رویه بین قضات است. این دو وظیفه در این مدت دوره جدید قوه قضاییه شتاب ویژه ای به خود گرفته است. امروز پرونده‌هایی که در دیوان کشور وجود داشت، از ابتدای سال تا به امروز از ۱۲هزار به ۴ هزار پرونده کاهش یافته است که نشان دهنده تلاش بی وقفه قضات دیوان عالی کشور در رسیدگی به پرونده‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky