قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / واکنش مراجع در پی اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اسلام (ص)/ آیا مفهوم آزادی بیان غربی توهین به مقدسات مسلمانان است؟!
واکنش مراجع در پی اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اسلام (ص)/ آیا مفهوم آزادی بیان غربی توهین به مقدسات مسلمانان است؟!

گزارش؛

واکنش مراجع در پی اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اسلام (ص)/ آیا مفهوم آزادی بیان غربی توهین به مقدسات مسلمانان است؟!

مراجع عظام تقلید در بیانیه‌ای جداگانه ضمن محکوم نمودن اقدام وقیحانه رئیس جمهور فرانسه در اهانت به ساحت قدسی پیامبر اسلام(ص) از مسلمانان جهان خواست با حفظ وحدت و همبستگی این جنایت را محکوم کنند و اهانت کنندگان را مورد تحریم قرار دهند و واکنش سریع نسبت به این موضوع داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، قتل معلم تاریخ یکی از مدارس حومه پاریس به دست یک نوجوان ۱۸ ساله چچنی‌تبار به نام «عبدالله یزیدویچ آ» بهانه‌ای شد تا دوباره فرانسوی‌ها به مقدسات مسلمانان توهین کنند، انتشار کاریکاتوری موهن در یک نشریه فرانسوی در دو هفته گذشته خشم جوامع اسلامی را برانگیخته است. این خشم با سخنان «امانوئل ماکرون» در چهارشنبه هفته گذشته که به حمایت از این اقدام به بهانه آزادی عقیده پرداخته بود، دو چندان شده و مقامات و شخصیت‌های دینی بسیاری از کشورهای مسلمان، موضع رئیس‌جمهور فرانسه را محکوم کرده‌اند.

رئیس جمهوری فرانسه «اسلام را دین افراطی دانست و از انتشار کاریکاتور‌های موهن به مقدسات اسلامی حمایت کرد و آن را حمایت از ارزش‌های سکولاریسم دانسته و بیان کرد که حمله به معلم فرانسوی تمام ویژگی‌های یک «حمله تروریستی اسلام‌گرایانه» را دارد و معلم مدرسه به خاطر «آموزش آزادی بیان» به قتل رسیده است!»

این سخنان موهن باعث خشم مسلمانان در سرتاسر جهان شده و نیز با واکنش و محکومیت شدید مراجع دینی از جمله رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای و حضرات آیات مکارم شیرازی، نوری همدانی، سبحانی، علوی گرگانی و جوادی آملی همراه بوده است.

چرا تردید در هولوکاست جرم اما اهانت به پیامبر آزاد است؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پی اقدام توهین‌آمیز رئیس‌جمهور فرانسه درباره پیامبر اعظم(ص) خطاب به جوانان فرانسوی پیامی کوتاه صادر کردند. متن این پیام که به زبان فرانسوی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، به شرح زیر است:

بسمه‌تعالی

جوانان فرانسه!

از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت می‌کند و آن را آزادی بیان می‌شمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهره‌های درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟

سؤال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این‌باره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟

اگر سیاستمداران غربی عقل سیاسی داشتند به ماجراجویی نمی‌پرداختند

متن پیام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در محکومیت اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر اسلام صلوات‌الله‌علیه‌وآله، به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

خبری که در این چند روز جهان اسلام را تکان داد، اهانت بی‌شرمانه به ساحت مظهر رحمت الهی پیامبر عظیم‌الشأن اسلام توسط رئیس جمهور نادان فرانسه است. مسلمانان از این اهانت سخت خشمگین‌اند و موج نفرت و انزجار از این عمل سخیف همه جا را فرا گرفته است. کدام عاقل قبول می‌کند که صدها میلیون مسلمان جهان را با توهین بسیار زشت و زننده به پیامبرشان ناراحت کنند و بذر دشمنی را در دل آن‌ها بپاشند؟! آیا مفهوم آزادی بیان غربی توهین به مقدسات مسلمانان است؟! آیا هیچ عاقلی چنین کار نابخردانه‌ای را انجام‌‌ می‌دهد؟! اگر سیاستمداران غربی عقل سیاسی داشتند خود را با جهان اسلام درگیر‌‌ نمی‌کردند و به‌جای رفتار عاقلانه به ماجراجویی‌‌ نمی‌پرداختند.

دشمنان اسلام هنگامی که نفوذ و رشد اسلام را در غرب به چشم دیدند در توطئه‌ای شیطانی صاحبان یک فکر تندرو و باطل یعنی وهابیت تکفیری را تقویت کردند تا جلوۀ رحمانی اسلام در اذهان مخدوش گردد و در پس آن اسلام هراسی و توهین را در بین مردم نشر دادند به امید آنکه نور پرفروغ آیین پیامبر رحمت را خاموش کنند.

باید ثابت کنیم که پیامبر از روح و جان و عزیزترین عزیزانمان برایمان عزیزتر است و بر دولت‌‌های اسلامی لازم است با استفاده از ابزارهای سیاسی و اقتصادی با فشار بر دولت فرانسه جلوی تکرار این‌گونه جسارت‌‌ها را بگیرند.

مسلمانان جهان این جنایت را محکوم و اهانت کنندگان را مورد تحریم قرار دهند

متن پیام آیت‌الله حسین نوری همدانی در محکومیت اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر اسلام صلوات‌الله‌علیه‌وآله، به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

یرِیدُونَ لِیطْفِؤُا نُورَ الله بِأَفْواهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کرِهَ الْکافِرُونَ؛ کافران می‌خواهند تا نور خدا را به گفتار باطل (و طعن و مسخره) خاموش کنند و البته خدا نور خود را هر چند کافران خوش ندارند کامل و محفوظ خواهد داشت. (صف/۸)

اهانت به ساحت مقدس پیامبر اعظم صلی الله علیه واله و قرآن کریم موجب تأسف و تأثر عمیق هر انسان آزاده و موحدی است. این روزها شاهد بدترین نوع کینه توزی دشمنان نسبت به جامعه اسلامی و پیامبر اکرم و قرآن کریم‌‌ می‌باشیم.

آنچه قطعی و روشن است آن است که قرآن کریم کتاب سعادت بشریت است و هر انسانی که آن را بخواند مسیر عزت و رستگاری و ظلم‌ستیزی را‌‌ می‌یابد و آشنای با سیره نبوی کرامت انسانی و حقیقت را‌‌ می‌آموزد.

از این رو عده‌ای انسان‌های بی‌خرد و کج‌اندیش بر این باورند که‌‌ می‌توانند با اهانت به این مقدسات مسیر حق و بیداری انسان‌ها را به نفع خود تغییر دهند؛ اما غافل از آن هستند دیگر این نقشه‌‌های ترسیم شده در اندیشکده‌‌های صهیونیستی جواب نخواهد داد و حقیقت آشکار خواهد شد.

و آنچه قابل توجه است این افراد پایبند به اخلاقیات و توصیه‌‌های پیامبران عزیز ادیان دیگر هم نیستند و فقط برای تمایلات شخصی خودمی کوشند.

از دولت و رئیس جمهور فرانسه‌‌ می‌خواهیم دست از این رفتار وقیحانه بردارد و مسلمانان در هر کجای جهان هستند با وحدت و همبستگی خود این جنایت را محکوم کنند و این اهانت کنندگان را مورد تحریم قرار دهند.

اینجانب ضمن محکوم کردن این اهانت از مجامع بین‌المللی خصوصاً کشورهای اسلامی‌‌ می‌خواهم واکنش سریع نسبت به این موضوع داشته باشند.

بهانه آزادی در غرب نباید موجب اهانت به مقدسات ادیان ابراهیمی (ع) شود

متن پیام آیت‌الله سید محمدعلی علوی گرگانی در محکومیت اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر اسلام صلوات‌الله‌علیه‌وآله، به این شرح است:

بسمه‌تعالی

قال الله تعالی «قد بدت البغضاء من افواههم و ما تخفی صدورهم اکبر»

بار دیگر سخنان رئیس جمهور فرانسه آقای مکرون در حمایت از اهانت به پیامبر رحمت و محبت حضرت محمد صلی الله علیه و آله چهره واقعی آنان را در اسلام ستیزی بر ملا ساخت.

دنیای غرب و کشورهای اروپایی که استقبال مردم جهان مخصوصاً ملت‌های اروپا را به اسلام مشاهده کرده و خود را از مبارزه منطقی با این دین متین و الهی عاجز می‌دانند، متمسک به هر وسیله‌ای شده تا چهره این دین را در نزد عموم مردم مخدوش کنند.

گاهی با حمایت از گروه‌های تکفیری و گمراه و میدان دادن به آنان در نشان دادن چهره خشن از اسلام و گاهی نیز با تمسخر و اهانت به مقدسات اسلامی همچون قرآن کریم و پیامبر رحمت حضرت محمد صلی الله علیه و آله تلاش در دور کردن مردم از تعالیم الهی این دین دارند.

قطعاً آنچه را که استکبار جهانی برای مبارزه با اسلام در ذهن‌‌ می‌پروراند محقق نخواهد شد و نقشه‌‌های آنان نقش بر آب‌‌ می‌شود.

اینجانب جسارت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را محکوم می‌کنم و بهانه آزادی بیان در غرب نباید موجب اهانت به مقدسات ادیان ابراهیمی علیه‌السلام شود.

امید است خداوند متعال ملت‌های مستضعف جهان را از چنگال استکبار جهانی خلاص گرداند و فرج واقعی را محقق فرماید.

هتک حرمت را با آزادی بیان یکسان گرفته‌اند!/ همه عقلای جهان این عمل را محکوم می‌کنند

متن پیام آیت‌الله جعفر سبحانی در محکومیت اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر اسلام صلوات‌الله‌علیه‌وآله، به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در این شرایط خاص حاکم بر جهان یعنی شیوع پدیده مخرب و ویرانگر کرونا که سلامتی بشر را تهدید‌‌ می‌کند، خرد جمعی ایجاب‌‌ می‌کند که سران همه کشورهای جهان – فارغ از هر نوع اختلاف سیاسی – دور هم گرد آیند و با همفکری متخصصان بهداشت کشورها، بر این پدیده فائق آیند و خدمتی عظیم و قابل تقدیر در حیات بشریت انجام دهند.

ولی متأسفانه، برخی از سران کشورها از این خرد جمعی به دور افتاده و به‌جای تلاش جهت درمان بیماران، با سخنان رکیک، درباره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام احساسات میلیاردها انسان‌های آزاده را بر ضد خود تحریک کرده است و به قدری دور از منطق سخن گفته که آزادی بیان را با هتک حرمت یکسان گرفته است.

همه مسلمانان بلکه همه عقلای جهان این عمل را محکوم کرده و همگان یک صدا‌‌ می‌گوید:

ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست/ عِرض خود‌‌ می‌بری و زحمت ما‌‌ می‌داری

پیامبر اسلام بر تمام بشریت حق دارد

همچنین آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در پایان جلسه درس فقه، با اشاره به ایام میلاد پیامبر گرامی اسلام، درباره عظمت و برکت و ره آورد نبوت آن حضرت (صلوات الله و سلامه علیه) مطالبی را بیان کرد و گفت:  اینکه فضایلی که در جوامع بشری وجود دارد محصول کار انبیا الهی است؛ الآن یک سلسله مسائل اخلاقی یا فضایلی در جوامع بشری هست، این مطلب اول؛ در بعضی از جاها عدل است در بعضی از جاها ادب است در بعضی از جاها احسان است، «فی الجمله» در جوامع بشری هفت هشت میلیارد بشر یک سلسله فضایلی در بعضی از جاها هست. مطلب دوم این است که این محصول کار انبیا است وگرنه بشر نزد خودش این گونه از فضائل را نداشت این گونه از گذشت‌ها را نداشت.

مطلب دیگر اینکه مرحوم کاشف الغطای بزرگ در کشف الغطاء می‌گوید به اینکه اگر معاذالله پیغمبر اسلام نبود دینی در عالم نبود، برای اینکه خلیل حق آمده ذبیح حق آمده کلیم حق آمده، مسیح حق آمده ولی کتابشان در دسترس نیست، تحریف شده است آنکه معاذالله در کتابش دارد که خدا با فلان پیامبر کشتی گرفت این دین نمی‌ماند، وجود مبارک پیغمبر که آمد چندین کار جهانی کرد، موسی را معرفی کرد، عیسی را معرفی کرد، خلیل حق را، ذبیح حق را، تورات و انجیل و صحف ابراهیم را معرفی کرد به عظمت در حدّ فرشته‌ها بلکه بالاتر از فرشته‌ها. کتاب‌های آنها را در حدّی که بود اصیل بود معرفی کرد لذا مسیحیت ماند، یهودیت ماند، کلیمیت ماند، فرمایش ایشان در کشف الغطاء این است که اگر معاذالله پیامبر اسلام نیامده بود دینی نمی‌ماند.

پیامبر اسلام بر تمام بشریت، حق دارد و بی ادبی نسبت به چنین شخصیتی با هیچ عقلی جور در نمی‌آید، بنابراین الآن تمام این تقریباً هشت میلیارد بشر روی زمین در کنار و سفره وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) هستند، و نسبت به این پیامبر که حقّ جهانی دارد بر بشریت، بی ادبی کردن اصلاً با هیچ عقلی جور در نمی‌آید، اینها باید حواسشان جمع باشد حالا چه کسی اینها را تحریک کرده؟ چگونه شده؟ آنها باید مواظب باشند که حرم امن حضرت را از هر نظر حفظ بکنند، یک؛ اما ذات اقدس الهی به برکت پیغمبر به ما آبرو داد شرف داد فرمود مردم مرده بودند پیغمبر زنده نمود ﴿اسْتَجِیبُوا لِلّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یحْییکُمْ﴾ [انفال, آیه ۲۴.] این آمد شما را زنده نمود، آدم زنده اگر جامد باشد بایستد می پوسد اینها را راه اندازی کرد، صراط درست کرد، راه درست کرد، حرکت انداخت، محرّک شد، رهبری اینها را به عهده گرفت که بشود ﴿لِیخْرِجَکُم مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ﴾ [احزاب، آیه ۵۶]

در سوره مبارکه «احزاب» همان طوری که درباره پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) آمده است ﴿إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یصَلُّونَ﴾، [احزاب، آیه ۵۶] درباره مؤمنین هم هست ﴿هُوَ الَّذی یصَلِّی عَلَیکُمْ وَ مَلائِکَتُهُ لِیخْرِجَکُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ﴾ [احزاب، آیه ۴۳] ما را به کجا رساند که خدا بر ما صلوات می‌فرستد! و فرشته‌ها هم به احترام تصلیه الهی، در جوار تصلیه الهی با تفاوت دو جمله، آنها هم بر ما صلوات می‌فرستند ما را برد در حدّ فرشته‌ها. این دین است آن وقت نسبت به این کسی می‌تواند به خودش اجازه بدهد دهن باز کند معاذالله بی ادبی کند؟!

هیچ مسیحی نمی‌تواند بگوید که من به کلیسا اکتفا می‌کنم، کلیسا را قرآن احیا کرد؛ نمی‌تواند بگوید من به انجیل اکتفا می‌کنم، انجیل را قرآن احیا کرد؛ اگر کتابی روی کره زمین قداستی دارد به برکت قرآن کریم است چون او آمده تورات را معرفی کرده است انجیل را معرفی کرده است زبور را معرفی کرده است ﴿إِنَّ هذا لَفِی الصُّحُفِ الْأُولی‏ ٭ صُحُفِ إِبْراهیمَ وَ مُوسی﴾، [سوره اعلی، آیات ۱۸ و۱۹] فرمود این حرف‌هایی که ما در قرآن گفتیم در کتاب انبیای قبلی هم هست آن است. بنابراین چه گروهی چه دستی در کار است که خدای ناکرده می‌خواهند یک اختلاف داخلی یا اختلاف خارجی یا جنگ نیابتی ایجاد بکنند این را همه عزیزان ما بزرگان ما هم باید بدانند که ما باید این معارف را منتقل کنیم این را بنویسیم و بگوییم و به جهانیان برسانیم این حرف‌ها را اما خدای ناکرده کاری نشود که باز یک جنگ نیابتی، یک جنگ فتنه‌ای، در یک گوشه عالم به پا بشود. آنها خواسته شأن هم همین است و از خدای سبحان هم قسم می‌دهیم به حق اهل بیت عصمت و طهارت که این دین را تا ظهور صاحب اصلی اش از هر خطری حفظ بفرماید و ما را هم إن شاءالله از بهره مندان اصلی این دین قرار بدهد.

گفتنی است، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه قم و مشهد، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، جامعه المصطفی العالمیه و بسیاری دیگر از نهادها و مراکز دینی، مسئولان و شخصیت‌های سیاسی نظام با صدور پیامی این اقدام موهون را محکوم کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics