در راستای ترویج مبانی معماری و شهرسازی اصیل اسلامی، سازمان نظاممهندسی ساختمان استان قم اقدام به انتشار کتابی تخصصی در زمینه معماری اسلامی با عنوان «از معنا تا معناپردازی در معماری اسلامی» کرده است.
به گزارش شبکه اجتهاد، کتاب «از معنا تا معناپردازی در معماری اسلامی» در سه فصل به موضوعاتی از جمله «تحلیلی بر نظریات معناشناسی در معماری»، «نظریه معناشناسی در آثار معماری از منظر اسلامی» و «رویکردهای معناپردازی در معماری از منظر اسلامی» پرداخته شده و اغلب بخشهای این کتاب مبتنی بر آموزههای عقلی و نَقلیِ مکتب اسلام است.
در بخشی از مقدمه این کتاب که توسط دکتر عبدالحمید نقرهکار، دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران و مدیر قطب علمی معماری اسلامی نگاشته شده آمده است: رویکرد مؤلف در این کتاب تجربه بسیار مفیدی برای پژوهشگران متعهد است تا نظریات ارائه شده توسط نظریهپردازان غیر اسلامی را بهصورت موضوعی و منطقی طبقهبندی کرده و از طریق منابع و مبانی اسلامی مبتنی بر عقل و نقل و شیوههای استقلال منطقی و اصول تفسیری مورد ارزیابی قرار دهد.
این روش پژوهشگران را قادر میسازد تا محتواهای انحرافی یا نادرست را اصلاح و تکمیل کرده و ساختار نظریات و روشهای آنها را ترمیم و کامل کرده و برای موضوعات جدید تخصصی در صحنه بینالمللی نظریات انکشافی و بدیع از منظر اسلامی ارائه کنند.
قابلذکر است، مؤلف «از معنا تا معناپردازی در معماری اسلامی» محمدمنان رئیسی از اعضای سازمان نظاممهندسی ساختمان استان قم، عضو قطب علمی معماری اسلامی و مدرس دانشگاههای علم و صنعت و قم است.
بنابر گزارش روابط عمومی سازمان نظاممهندسی، وی تألیفات متعددی در معماری و شهرسازی شامل حدود ۲۰ مقاله علمی پژوهشی، دو کتاب، ۶ طرح پژوهشی و مقالات متعدد در همایشهای تخصصی داخلی و خارجی دارد که اغلب این تألیفات در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی است.