رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه در مقابل سایر ادیان احساس حقارت نداریم گفت: پرچم عزت و افتخار شیعه در سراسر دنیا به اهتزاز درآمده است.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب کشور در همایش «شناخت بینا فرهنگی و نقش آن در پژوهشهای دینی» در بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی گفت: شیعیان دو دیدگاه نسبت به دنیا دارند که هرکدام قابلبحث و بررسی است.
وی افزود: یک نگاه، فرقهای و بسته است. با این نگاه میتوانیم قمه بزنیم، خودمان را خونین کنیم و به مقدسات دیگران توهین کنیم. این دیدگاه در بین روحانیون و همچنین مردم طرفداران خودش را دارد. فرقه یزیدی در عراق همینگونه هستند. لامپ مهتابی میخورند شیشه را روی سر میشکنند و حرکات عجیبوغریبی دارند. فرقه مسیحیان در فیلیپین همین روش را دارند، خود را به صلیب کشیده و میخ در بدن خود فرومیکنند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار کرد: در شهر مانیل پایتخت کشور فیلیپین، در روز صلیب کشیدن حضرت عیسی (ره)، جویهای خیابان پر از خون میشود. در حرم حضرت عباس (ع) در روز عاشورا حاضر بودم که عدهای با قمه به سروصورت خود میزدند و خون به درودیوار میپاشید و البته دهها خبرنگار و فیلمبردار از این صحنهها خبر و تصویر تهیه میکردند.
تشیع باید منادی وحدت باشد
نواب خاطرنشان کرد: اما نگاه دومی هم وجود دارد که اندیشمندان بزرگی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، شهیدان بهشتی، مطهری و صدر پیشقراولان آن هستند. آنان عقیده دارند که ما تشیعی میخواهیم که مرکز آن امالقرای جهان اسلام باشد، منادی وحدت باشد و بشریت را بهسوی صلاح دعوت کند.
وی در ادامه همچنین گفت: این دو نگاه همچنان در تعارض است و خودش را در منابر و موعظهها نشان میدهد. متأسفانه برخی اوقات بازنشرش را در شبکههای مجازی به رخ هموطنان داخل و خارج از کشور میکشاند. ما تابع نگاه دوم هستیم. نگاه امت واحده و ام القرا، زنده و پویاست. ادیان ابراهیمی لوازمی دارد که باید با ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون انسان در جهان گفتگو کنیم. همه را باید به رسمیت بشناسیم و به روی مشترکاتی که دارند تکیه کنیم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: ادیان زنده دنیا که ۸۰۰ میلیون پیرو دارند برای خودشان معارفی دارند، باید حرف آنان را شنید و بر مشترکات آنان تکیه کرد. ظرفیت معارف شیعه چیزی کم ندارد و میتواند سینه خود را گشاده کند و در مقابل معارف و اخلاق در دنیا گفتگو کند. با برافراشته شدن پرچم ادیان در قم پرچم عزت و افتخار شیعه در دنیا به اهتزاز درآمده است.
دنیای سکولار، تمایلی به دین ندارد
وی اظهار کرد: ظرفیت پیام حضرت علی (ع) برای ۲۰۰ میلیون نفر نبوده برای ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر است. اگر درست عرضه کنیم آنان میتوانند مخاطبان ما باشند. بشریت میتواند کلام ما را بفهمد. اگر به دقت، معارف دینی را بررسی کنیم، میبینیم که پیامبر (ص) حتی در زمان جاهلیت هم برای خودش معارفی داشت.
حجتالاسلام نواب در پایان سخنانش گفت: باید دیگران را باور کنیم و حرف را بپذیریم و روی مشترکات توجه کنیم. دنیای سکولار تمایلی به دین ندارد. اگر به مشترکات الهی بازگردیم دیگر مشکلی به نام جنگ محیطزیست و تفرقه نخواهیم داشت.