بر مدار سنت حوزوی؛ روایت تصویری از سفر آیت‌الله اشرفی شاهرودی به قم

آیت‌الله حاج شیخ مصطفی اشرفی شاهرودی، از علمای برجسته حوزه علمیه مشهد و از شاگردان آیت‌الله خویی و امام خمینی، در سفری چندروزه به شهر مقدس قم، ضمن زیارت حرم مطهر بانوی کریمه اهل البیت (ع) حضرت فاطمه معصومه (س) در چارچوب سنت دیرینه حوزوی، با مراجع عظام تقلید و شماری از علما و اساتید حوزه علمیه قم دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، آیت‌الله اشرفی شاهرودی در این سفر با حضور در بیوت آیات عظام جعفر سبحانی، ناصر مکارم شیرازی، عبدالله جوادی آملی، و سیدموسی شبیری زنجانی، پیرامون مسائل فقهی، علمی و اجتماعی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

همچنین جمعی از اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه، اعضای جامعه مدرسین، اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی، و نیز شماری از علما و اساتید و مدرسان برجسته حوزه علمیه قم با حضور در محل اقامت این شاگرد مطرح آیت‌الله خویی (ره) و امام خمینی (ره)، با ایشان دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدارها، خاطراتی از علمای نجف، قم و مشهد بازگو و موضوعات علمی و اجتماعی مورد بحث قرار گرفت.

آیت‌الله اشرفی شاهرودی در ادامه برنامه‌های خود، در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی حضور یافت و ضمن بازدید از نمایشگاه دائمی «دین و قانون»، در نشست هم‌اندیشی با اعضای این مرکز، بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های حوزه علمیه خراسان در فرآیندهای قانون‌گذاری تأکید کرد. ایشان همچنین با حضور در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر، با مسئولان و اعضای این مجموعه دیدار و گفت‌وگو نمود.

در بخش دیگری از این سفر، آیت‌الله اشرفی شاهرودی با حضور در دفتر مرحوم آیت‌الله العظمی محمد فاضل لنکرانی و بیت مرحوم آیت‌الله العظمی لطف‌الله صافی گلپایگانی، با استاد محمدجواد فاضل لنکرانی و استاد محمدحسین صافی‌ گلپایگانی گفتگو نمود.

ایشان همچنین با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی دیدار و از برخی مؤسسات علمی وابسته به علما بازدید نمود. در ادامه، آیت‌الله اشرفی شاهرودی از آیت‌الله سیدمحمدجواد علوی بروجردی و حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر حجت کشفی عیادت کرد.

آیت‌الله اشرفی شاهرودی همچنین در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، خاطراتی از دوران شاگردی خود نزد امام خمینی(ره) بیان کرد و به اعزام خود به ترکیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور ایشان برای پاسخ‌گویی به شبهات پیرامون انقلاب اشاره نمود.

در پایان این سفر، آیت‌الله اشرفی شاهرودی با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره)، ضمن قرائت فاتحه برای استاد خود، به مقام شامخ بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کرد و در جریان برنامه‌ها و اقدامات صورت‌گرفته در آستان ایشان قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics