قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / حوزه قم در ۴۰ سال اخیر کتابی ننوشته که مرجع باشد/ اگر خروجی حوزه نجف را از ما بگیرند چیزی باقی‌ نمی‌ماند/ نهال فروشی حوزه، غده بدخیم است
هر اقدام و عملی که منجر به تضعیف نظام اسلامی گردد شرعاً جایز نبوده و حرام‌‌‌‌ می‌باشد

‌‌آیت‌الله جوادی آملی:

حوزه قم در ۴۰ سال اخیر کتابی ننوشته که مرجع باشد/ اگر خروجی حوزه نجف را از ما بگیرند چیزی باقی‌ نمی‌ماند/ نهال فروشی حوزه، غده بدخیم است

آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: بانویی مانند شهیده بنت الهدی صدر را حوزه علمیه نجف تربیت کرده و خروجی‌های حوزه نجف اگر از ما گرفته شود، دیگر چیز قابل ارائه‌‌ای وجود نخواهد داشت با اینکه حداکثر تعداد حوزه نجف ۱۰۰۰ نفر بودند.

به گزارش شبکه اجتهاد، ‌‌آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، عنوان کرد: گزارش‌های واصله از جانب اعضای شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران بسیار امیدبخش بود.

ایشان با بیان اینکه امروز خداوند امکانات غیرمتناهی در اختیار ما قرار داده است، افزود: نظام اسلامی نعمتی است که به آسانی در اختیار افراد قرار‌ نمی‌گیرد و برای بهره مندی از آن یک سری وظایف و مسئولیت‌هایی تعیین شده است.

معظم‌له گفت: پیامبر همواره‌ می‌فرمودند که هیچ کس نیست که وارد شریعت بشود و راه بسته باشد و احدی‌ نمی‌تواند ادعا کند که من‌ نمی‌توانستم دینداری پیشه کنم.

‌‌آیت‌الله جوادی آملی تاکید کردند: ما در کنار سفره‌‌ای نشسته ایم که مسئولیت‌های بسیاری بر آن متصور است و استکبار جهانی و رذالت آن تنها با خون دادن پاک‌ می‌شود. خون کاری‌ می‌کند که آب باران‌ نمی‌تواند بکند و آلودگی‌های باطنی مانند استعمار و استکبار تنها با خون است که پاک‌ می‌شود.

این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: اگر کشوری خون داده و طیب و طاهر شد باید میوه طیب مانند استقلال، آزادی و امنیت را بدست آورد و بر ما واجب است که به میوه طیب دست پیدا کنیم.

‌‌آیت‌الله جوادی آملی مطرح کرند: همه انسان‌ها اعم از زن و مرد حدی از شناخت و معرفت نسبت به دین را در خود دارند و کتاب‌هایی که حوزه‌های ما‌ می‌نویسد باید حداقل یک بار خوانده شود.

ایشان تاکید کرد: بانویی مانند شهیده بنت الهدی صدر را حوزه علمیه نجف تربیت کرده و خروجی‌های حوزه نجف اگر از ما گرفته شود، دیگر چیز قابل ارائه‌‌ای وجود نخواهد داشت، با اینکه حداکثر تعداد حوزه نجف ۱۰۰۰ نفر بودند.

‌‌آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر لزوم کتب درسی از سوی حوزه علمیه قم تصریح کرد: اینکه برای یک طلبه سرمایه گذاری شود و سپس در مراکز دیگر مورد استفاده قرار گیرند نمونه بارز نهال فروشی است.

مسئولان حوزه مراقب باشند استعدادهای ما از بین نرود

‌‌آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: ما در حوزه علمیه قم کتابی تدوین نکردیم که به عنوان یک مرجع مورد استفاده قرار گیرد و مسئولان حوزه باید مراقب باشند که استعدادهای ما از بین نرود. برخی از خروجی‌های حوزه امام جمعه‌ می‌شوند، در حالی که برای امام جمعه شدن حد متوسط سواد برای طلبه کافی است و باید در مراتب راهبردی از این ظرفیت‌های عظیم استفاده شود.

ایشان ادامه داد: مرحوم سید مرتضی مقداری زمین را برای امورات طلاب در نجف وقف کرده بودند و متاسفانه امروز در قم به جای وقف، موقوفات احیا شده و وقف به خوردنی جات محدود شده است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار داشت: مرحوم سید مرتضی متناسب با وضعیت مالی طلاب شهریه‌ می‌پرداخت و پیش نماز شدن و امام جمعه شدن واجب کفایی بوده و کسی که مقداری درس طلبگی بخواند‌ می‌تواند از پس این کارها بر بیاید.

‌‌آیت‌الله جوادی آملی ابراز کرد: در طول ۴۰ سال اخیر کسی کتابی ننوشته که در حوزه قم مرجع باشد، اما در حوزه نجف بزرگانی تربیت شدند که آثاری به بار آورده اند که اگر نبودند مشکلات و خلأ‌های جدی ایجاد‌ می‌شد.

ایشان اضافه کرد: ما مترجمانی‌ می‌خواهیم که آثار اصلی مانند المیزان را دقیق بفهمند و سپس منتقل کنند و با صرف تبلیغ کردن کارهای بزرگی برای دین صورت‌ نمی‌گیرد.

‌‌آیت‌الله جوادی آملی عنوان کرد: در صدر اسلام در حالی که بسیاری از مردها علیه اسلام شمشیر‌ می‌زدند، زن‌ها بودند که ایمان آوردند و این زن است که‌ می‌تواند جامعه را سامان دهد. قدرت و گرایشی که در زنان وجود دارد در مردان نیست.

ایشان مطرح کرد: بزرگان حوزه قم باید نوابغ را از میان طلاب شناسایی کنند و سپس فضایی ایجاد کنند که این طلاب کار شیخ طوسی که همان کار علمی متقن است را انجام دهند.

بنابر گزارش حوزه، این مفسر قرآن کریم در پایان سخنان خود گفت: امام مجتبی (ع) فرموده اند که انسان در معارف دنیا باید پایین تر از خود را ببیند و در معارف دینی و معنوی باید بالاتر از خود را ببیند. ما بهتر از این‌ می‌توانیم باشیم و باید باور داشته باشیم که این شدنی است.

یک دیدگاه

  1. عجبا! چرا خود ایشان تاکنون چنین کتابی ننوشته اند که مرجع باشد؟!
    مگر خود ایشان و برخی بزرگان دیگر، خارج از حوزه اند که اینچنین حوزه را می کوبند!
    خوب است شاخصه کتاب مرجع را از نظر خودشان بیان می کردند تا معلوم شود مصداقی دارد یا نه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky