قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / پایگاه اطلاع‌رسانی «انجمن حدیث حوزه» راه‌اندازی شد
 پایگاه اطلاع‌رسانی «انجمن حدیث حوزه» راه‌اندازی شد

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مسعودی خبر داد:

پایگاه اطلاع‌رسانی «انجمن حدیث حوزه» راه‌اندازی شد

انجمن علمی حدیث حوزه علمیه قم در آستانه دور جدید فعالیت‌های خود، با رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی اختصاصی به نشانی hngo.ir، گامی نو در مسیر عمومی‌سازی و بین‌المللی‌سازی دانش حدیثی برداشته است؛ پایگاهی که قرار است به تریبونی تخصصی برای اهل حدیث و بستری برای اطلاع‌رسانی، گفت‌وگوی علمی و ترویج معارف حدیثی در سطح حوزه و فراتر از آن تبدیل شود.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالهادی مسعودی به تشریح اهداف و برنامه‌های انجمن حدیث حوزه حوزه علمیه قم در دوره جدید پرداخت و از راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی اختصاصی انجمن با نشانی https://hngo.ir خبر داد و با اشاره به سابقه فعالیت این انجمن، اظهار داشت: انجمن حدیث حوزه بیش از یک دهه است که فعال است و پیش‌تر نیز یک پایگاه اینترنتی داشت که به صورت مشترک با برخی انجمن ها فعالیت می کرد. اما در دوره اخیر، انجمن حدیث حوزه تصمیم گرفت که یک پایگاه ویژه با مشخصاتی که بتواند هم خبررسانی کند و هم خبرگیری ایجاد کند، راه‌اندازی نماید.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه با معرفی پایگاه اطلاع‌رسانی جدید انجمن حدیث حوزه، گفت: این پایگاه به نشانی hngo.ir تأسیس شده است. در واقع h مخفف و اول حرف حدیث است و ngo هم نشان‌دهنده ایآن است که انجمن حدیث جزو مؤسساتی است که ملی و مردمی هستند و به کمک‌های دولتی یا ادارات دولتی وابسته نیستند.

اهداف و برنامه‌های پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن حدیث حوزه

رئیس انجمن حدیث حوزه در ادامه این گفتگو به تشریح اهداف و برنامه‌های پایگاه اطلاع‌رسانی https://hngo.ir  پرداخت و گفت: در این سایت چون در ابتدای کار هستیم تقریباً اولیات یک پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن را داریم که فعلاً فارسی است، ولی ان‌شاءالله می‌خواهیم در آینده نه‌چندان دور به عربی هم ارائه دهیم و یک محل گفتگوی علمی حدیثی باشد.

وی افزود: بنا داریم از افرادی که در عرصه حدیث کار می‌کنند یادداشت‌های حدیثی بگیریم و این یادداشت‌ها را به عرصه بحث و تحلیل و نقد بگذاریم. یعنی یک میز رایگان علمی ایجاد بکنیم که بتوانند افرادی که در زمینه حدیث کار کرده‌اند، اندیشمندان این عرصه یادداشت‌های کوتاه و بلند خودشان را در آنجا بگذارند و افراد دیگر بتوانند راجع به این‌ها نظر بدهند یا نقد بکنند یا کمی تکمیل بکنند و از این مورد کارها باشد.

مسعودی همچنین از اطلاع‌رسانی اخبار مربوط به عرصه حدیث حوزه، نشست‌ها، همایش‌ها، مقالات و مجلات جدید در این پایگاه خبر داد و گفت: این پایگاه می‌تواند اطلاعاتی را از افراد بگیرد. فرض کنید مثلاً ممکن است در حوزه اصفهان یا در حوزه یزد کلاس‌های نهج‌البلاغه خوانی یا کلاس‌های حدیث خوانی مثلاً برگزار شده یا یک شیوه جدیدی در این عرصه فرضاً عرضه شده، استاد خاصی توانسته این را به عمل در بیاورد. آن را ما اطلاع‌رسانی بکنیم. بتوانیم از طریق مصاحبه با او اطلاع‌رسانی کار او را گسترش دهیم، ترویج بدهیم، عمومی‌سازی بکنیم.

رئیس انجمن حدیث حوزه با اشاره به برنامه‌های متعدد انجمن، اظهار داشت: اگر انجمن حدیث فعالیت‌هایش را به حوزه خواهران، حوزه‌های جوانان و دانشگاهی هم به اصطلاح تسری و گسترش بدهد، باید از طریق اطلاع‌رسانی انجام شود، ما برنامه‌های متعددی را ان‌شاءالله داریم، ولی هنوز در ابتدای راه هستیم.

توسعه فعالیت‌های بین‌المللی و توجه به دیدگاه‌های مستشرقان

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث در ادامه با اشاره به برنامه‌های انجمن حدیث حوزه برای توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، گفت: ما در بخش عربی ان‌شاءالله می‌خواهیم ابتدا نگاه منطقه‌ای داشته باشیم و بعد اگر بتوانیم به زبان انگلیسی هم آن را پیش ببریم به حالتی برسیم که بتوانیم یک نگاهی به مستشرقان، خاورشناسان و تحقیقات حدیثی آن‌ها هم داشته باشیم. شما می‌دانید امروزه مستشرقین متوجه معارف و علوم شیعه شده‌اند و به‌ویژه در عرصه قرآن و حدیث فعالیت‌های خیلی گسترده‌ای را و بلکه امّی را دارند ارائه می‌دهند که هم نیاز ما از آن‌ها متعلّم باشیم و هم نیاز است که ما آن‌ها را تحلیل و بررسی و نقد بکنیم؛ آنچه را نیکوست بگیریم، آنچه را که مشکل دارد جواب بدهیم.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای تأسیس مؤسسه‌ای با عنوان “مؤسسه مستشرقان و حدیث” یا “انجمن مستشرقان و حدیث” به عنوان پشتیبان فعالیت‌های بین‌المللی انجمن حدیث حوزه خبر داد.

ورود به پلتفرم‌های مجاز و ارائه تقویم حدیثی مناسبتی

رئیس انجمن حدیث حوزه در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به ورود انجمن به پلتفرم‌های مجاز، اظهار داشت: هر پلتفرمی را که دولت مجاز بداند، ما آنجا رسماً وارد می‌شویم.

وی همچنین از ارائه تقویم حدیثی مناسبتی توسط انجمن حدیث حوزه خبر داد و گفت: الان خیلی از مناسبت‌های تقویمی است که حدیث برایش داریم، ولی در جامعه عرضه نمی‌شود یا احادیث ضعیفی عرضه می‌شود. ان‌شاءالله می‌خواهیم با عرضه احادیث مناسبتی در این‌ها یک نوع تقویم حدیثی ایجاد بکنیم. یعنی در طول یک سال ما برای هر مناسبتی احادیثی انتخاب و عرضه کنیم. کسی این‌ها را جمع می‌کند دیگر می‌تواند هر سال در روز دختر، روز پسر، روز جوان، روز پدر، روز روان‌شناسی، روز ارتباطات و… این احادیث را داشته باشد. یعنی یک نوع عمومی‌سازی حدیث است که مقام معظم رهبری در اولین پیامشان به دارالحدیث یکی از رسالت‌های حوزه را این دانستند که حدیث را باید در سطح جامعه و کلان اجتماع بیاوریم.

معرفی مؤسسات حدیثی و تولید محتوای چندرسانه‌ای

مسعودی همچنین از معرفی مؤسسات حدیثی و تولید محتوای چندرسانه‌ای توسط انجمن حدیث حوزه خبر داد و گفت: خیلی از مؤسسات و لجنه های حدیثی، گروه‌های حدیثی چه در حوزه چه در دانشگاه هستند که فعالیت‌های خوبی دارند، ولی شناخته شده نیستند. برخی‌شان کتاب تصحیح می‌کنند، برخی‌شان کتاب ترجمه می‌کنند، برخی‌شان همایش‌هایی را می‌گذارند، برخی پادکست‌هایی تولید می‌کنند، برخی کارهایی می‌کنند که به هرحال در زمینه چه عمومی‌سازی حدیث چه احیاء حدیث بسیار مؤثر است، ولی تعداد زیاد آن‌ها را نمی‌شناسند. یکی از کارهای این سایت است این است که این‌جور مؤسسات و حتی افراد را هم بتواند معرفی بکند. ما بصورت گسترده در زمینه تولید حدیث به صورت خوانش روایتی کار کردیم. یک موقعی ما یک کتابی را برای نابینایان درست کردیم به صورت صوتی، ولی به اصطلاح کار جدید باید آبازتولید بشود، چون این‌ها طبق فرمت‌های قدیمی تولید شده، البته ما در حوزه افراد فعال. سیستم و روش و فکرش را داریم.

دنبال حضور فعال در پلتفرم‌های علمی بین‌المللی هستیم

در ادامه این گفتگو، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمد حائری شیرازی عضو هیئت مدیره انجمن حدیث حوزه نیز به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های این انجمن پرداخت.

وی با اشاره به همکاری انجمن حدیث حوزه با خبرگزاری حوزه، گفت: طبیعتاً برای شروع کار نیاز است که اخبار تنظیم‌شده در یک خبرگزاری همچون خبرگزاری حوزه دیده بشود. حائری شیرازی همچنین از تلاش انجمن حدیث حوزه برای حضور در پلتفرم‌های بین‌المللی مانند آکادمیا و ریسرچ‌گیت خبر داد و گفت: دنبال این هستیم که در پلتفرم‌های بین‌المللی مثل آکادمیا، مثل ریسرچ‌گیت، پلتفرم‌هایی که در شبکه علمی بین‌المللی پلتفرم‌هایی شناخته شده هستند و خوب امکان دسترسی به پژوهشگران حدیثی در کشورهای مختلف از آن طریق فراهم هست، از آن طریق هم صفحه‌هایی را ایجاد بکنیم که بتوانیم فعالیت انجمن حدیث را در یک نگاه کلام ببینیم.

پاسخگویی به شبهات و ارائه محتوای قابل فهم برای عموم

عضو هیئت مدیره انجمن حدیث حوزه در بیان مخاطبان اصلی این انجمن، گفت: طبیعتاً از آنجایی که حدیث یکی از شاخه‌های اصلی دینی است، ما مخاطب اصلی‌مان شاید در وهله اول حدیث‌پژوهان و متخصصان عرصه حدیث باشند، اما همان‌طور که می‌بینیم هر از گاهی مباحث حدیثی یا مباحث پیراحدیثی که در جامعه مطرح می‌شود و شبهاتی پیرامون‌مان ارائه می‌شود، ما وظیفه خودمان می‌دانیم که در این عرصه هم پاسخگویی داشته باشیم و پاسخگویی‌ها هم متناسب با مخاطبان باشد که قابل فهم باشد و از آن طرف ابزاری را به آن‌ها منتقل بکنیم که در عرصه‌های مشابه هم بتوانند خودشان کنشگری داشته باشند و پاسخگویی داشته باشند.

وی در پایان با تاکید بر رعایت قوانین جمهوری اسلامی در فعالیت‌های انجمن حدیث حوزه، گفت: طبیعتاً در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی جلو می‌رویم و این‌جور نیست که بگوییم هر پلتفرمی که در اجتماعی هست، بخواهیم ورود بکنیم، این‌طور هم نیست. اما نگاه بین‌المللی که داریم این ایجاب می کند که ما حتماً نگاه اجتماع خارجی هم داشته باشیم اما خب با آن در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی استفاده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky