رئیس شورای عالی جامعه مدرسین گفت: اگر بخواهیم فرهنگ مصرف کالای داخلی مردمی شود نخست باید رجال مملکت این کار را انجام دهند و در ادامه مراجع، علما و روحانیون و سپس عامه مردم برای فراگیر شدن این فرهنگ تلاش کنند.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله محمد یزدی در آغاز درس خارج فقه خود در سال جدید با اشاره به موضوعات و مسائل کشور به تحلیل سه مسئله مهم از موضوعات جاری کشور پرداخت.
وی با اشاره به حجم انبوه مسافرتهای نوروزی و تلاش مسئولان برای برقراری امنیت در کشور اظهار داشت: مسئلهی امنیت، همواره مسئلهی مهمی بوده و هست و باید از مسئولان امنیتی و انتظامی کشور تقدیر و تشکر کرد که در این تعطیلات با توجه به چند برابر شدن میزان مسافرتها نسبت به گذشته، بهخوبی امنیت را در سراسر کشور و همچنین راهها و شهرها برقرار کردهاند.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به رویه مقام معظم رهبری در نامگذاری سالهای مختلف گفت: نامگذاری امسال به عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی»، یک مسئلهی حسابشده و دقیق است که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به ایرادات مختلفی که نسبت به کیفیت کالاهای ایرانی وجود دارد افزود: برخی عقیده دارند که بعد از افزایش کیفیت کالاهای ایرانی باید به سراغ این کالاها رفت، منظورشان این است که باید تحمل کرد تا تولیدات داخلی قدرت رقابت با تولیدات خارجی را داشته باشند و آنوقت تولیدات داخلی را مصرف کرد اما حقیقت این است که کیفیت کالاها همزمان با مصرف آنها و به تدریج بهتر میشود، چراکه تولیدکننده اگر مصرف داخلی را ببیند قطعاً به دنبال افزایش کیفیت کالای خود میرود.
یزدی با تأکید بر لزوم و اهمیت مصرف کالای داخلی برای مقابله با سلطه بیگانگان به مبارزات گاندی در هند اشاره و ابراز کرد: در شرح زندگی گاندی گفته میشود که در زمان تسلط انگلیسیها بر هند، لباسی را که از صنایع نساجی انگلیس دوخته شده بود کنار گذاشت و لباس کرباسی را که محصول داخلی خودشان بود پوشید، بر این اساس مردم هند نیز با پیروی از گاندی تولیدات انگلیسی را کنار گذاشتند و تصمیم گرفتند از تولیدات داخلی مصرف کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه به نقش مسئولان، نهادها و ادارات مختلف در مصرف کالاهای داخلی اشاره و گفت:«بیشترین مصرفکننده، مسئولان، نهادها، سازمانها و وزارتخانهها و شرکتهای وابسته به دولت هستند، اگر خود رجال دولتی و همینطور شرکتهای وابسته به دولت در درجه اول خودشان و خانوادههایشان و ادارات و نهادهای وابسته، همهی نیازهای خود را از محصولات داخلی تأمین کنند، این مسئله خود به خود در مصرف کالاهای داخلی اثر مثبت دارد.
وی تأکید کرد: اگر بخواهیم فرهنگ مصرف کالای داخلی مردمی شود اول باید رجال مملکت این کار را انجام دهند و در ادامه مراجع، علما و روحانیون و سپس عامه مردم برای فراگیر شدن این فرهنگ تلاش کنند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین از مسئولان خواست ضمن توجه به این نکتهی دقیق اقتصادی، در مبارزه با پدیده قاچاق کالا و تعرفه کالاهای خارجی برنامهریزی بیشتری داشته باشند.
یزدی به مشکلات جهان اسلام و پدیدههایی چون اسلام هراسی و نیز روابط پیدا و پنهان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: ریشههای اصلی همه ماجراهای تروریستی در منطقه و اروپا، عربستان سعودی و تعالیم وهابیت است، اخیراً هم آشکارا و بیپرده ارتباطاتشان را با اسرائیل ذکر کردهاند. این آقایی که تازه آمده است به خیال خودش میخواهد اصلاحاتی را انجام بدهد. بر همین اساس در درجه اول نوکری آمریکا را پذیرفته و بعد هم بهصراحت حق سکونت در سرزمینهای اشغالی را به اسرائیلیها داده است. درحالیکه دنیا میداند که اینها غاصب هستند و با زور فلسطینیها را بیرون کردهاند.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین راهحل مشکلات امروز فلسطین را همان راهکار همیشگی رهبر معظم انقلاب عنوان و خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودهاند میبایست در کشور فلسطین یک رأیگیری انجام بشود و خود فلسطینیها حکومت و سرنوشتشان را تعیین کنند.
آیتالله یزدی به توطئههای مختلف دشمنان برای سست کردن پایههای اعتقادی مردم از جمله مسئله حجاب اشاره کرده و از علما و روحانیون خواستند بیشازپیش برای مقابله با تهاجمات و شبهات فکری و عقیدتی دشمنان و ضدانقلاب حساسیت نشان دهند.