آیتالله مظاهری در سخنرانی آخرین جلسه درس خود در سال ۹۵ اظهار داشت: عید نوروز یک عید ملّی است و همین مقدار که نهی از آن نشده، امضاست و ما میتوانیم عید بگیریم به نام عید ملی و اشکالی هم ندارد.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله حسین مظاهری در مسجد حکیم اصفهان گفت: عید نوروز را دین اسلام تأیید کرده است که در مفاتیح اعمال و دعایی برای این عید آمده است، در این دعا آمده است که خدایا تو این روز را گرامی و مکرم داشتهای و در این روز حاجات من را در دنیا و آخرت عنایت بفرما، پس اصل عید نزد شارع مقدس امضا شده است. مرحوم محدث قمی از معلی بن خنیس و او از امام صادق(ع) نقل میکنند که روز عید نوروز غسل عید نوروز کن و لباس نو بپوش، مثل مردم که لباس نو میپوشند و روزه باش برای اینکه نزدیک به خدا شوی. بعد از ظهر چهار رکعت نماز بخوان و بعد از نماز به سجده برو و دعایی را نقل کردند و در وسط دعا این جمله آمده: «وَ بَارِکْ لَنَا فِی یَوْمِنَا هَذَا الَّذِی فَضَّلْتَهُ وَ کَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ عَظَّمْتَ خَطَرَهُ.
استاد حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: اگر انسان در عید نوروز یا عید پانزدهم شعبان یا عید غدیر گناه بکند، آن روز عید نیست، بلکه روز عزا و بدبختی انسان است و متأسفانه در اعیاد مختلف ما خیلی گناه میکنیم، در عید نوروز این بیبندوباریها و رو نگرفتن زنها و اختلاطها و خندهها و شوخیها با یکدیگر و رفتوآمدها و جلفبازیها گناهش بسیار بزرگ است و برای ما عادی شده است.
آیتالله مظاهری تصریح کرد: متأسفانه در میان برخی مردم چادر کهنه و قدیمی شده است، وضع حجاب الان یک مصیبت است، الان یک فساد اخلاقی است که از فساد اقتصادی که خود هم یک مصیبت بزرگ است، درباره فساد اقتصادی ما حرفهای زیادی میزنیم اما درباره فساد اخلاقی هم باید گفت، اختلاط دختر و پسر در دبیرستانها در دانشگاهها و فساد به وسیله موبایلها، ارتباط نامشروع بین دو نامحرم که متأسفانه به آن عادت کردهایم و دشمن آنچه را خواسته انجام داده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان ساخت: این رفت و آمدها در عید نوروز نه میتواند باشد و نه میتواند نباشد، اگر نباشد فتنهها درست میشود و اگر باشد گناهانی سختتر از آن به وجود میاید، ما در یک مضیقه عجیبی گرفتار آمدهایم، این نگاهها به نامحرم و این اختلاط وجود دارد. متأسفانه در مجالس دیدوبازدید عید نوروز غیبت، تهمت و آبرو بردن افراد از یکدیگر فراوان است، شایعهپراکنی میکنند و آبروی یکدیگر را میبرند و داد بر سر همدیگر میزنند. متأسفانه پیش ما این گناهان سبک شده است و وای به حال ملتی که گناه پیش او سبک شده باشد.