مدیر حوزههای علمیه گفت: فلسفه حوزه این است که مشکل و گرهی باز کند و اگر این امر به خوبی انجام نشود حوزه نتوانسته به خوبی رسالت خویش را انجام دهد بنابراین حوزه باید در کنار اینکه مطالبهگر هست، پاسخگو باشد.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله اعرافی در دیدار استاد رشاد و جمعی از مسؤولان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به مشکلات و سختیهای بحث تحول در حوزه اظهار کرد: تحول، ارتقاء و کارآمدی بیشتر حوزه یک مقوله پیچیده و ذواضلاع است که انواع پارادوکسها را به همراه خود دارد.
وی افزود: در مجموع دهها طرحی که در بخشهای گوناگون انجام میشود یک نگاه منسجمی وجود دارد تا این طرحها به خوبی و به نحو احسن انجام شود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه حوزه باید هم مطالبهگر و هم پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: فلسفه حوزه این است که مشکل و گرهی از نظام اسلامی، جامعه و مردم باز کند و اگر این امر به خوبی انجام نشود حوزه نتوانسته به خوبی رسالت خویش را انجام دهد بنابراین لذا حوزه باید در کنار اینکه مطالبهگر هست، پاسخگو نیز باشد.
اگر مشکل علوم انسانی در ایران را حل نکنیم عملا کاری انجام ندادهایم
حجتالاسلام والمسلمین رشاد نیز در ادامه این دیدار با بیان اهمیت و جایگاه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تولید فکر و حل مشکلات فکری و پژوهشی حوزه گفت: پژوهشگاه به خوبی میتواند در بعضی زمینهها کمک کار حوزه باشد.
وی با اشاره به اهمیت علوم انسانی اسلامی و مطالبه مقام معظم رهبری در این زمینه تاکید کرد: اگر مشکل علوم انسانی در ایران را حل نکنیم عملا کاری انجام ندادهایم چراکه امروزه علوم انسانی موجود در این کشور حکمرانی میکند و باید به سمت اسلامی سازی این علوم پیش رفت.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: همه بخشها باید همت خود را صرف اسلامی سازی علوم انسانی کنند و گرنه در صورت عدم انجام این کار از جمهوری اسلامی تنها یک نام و آرم باقی خواهد ماند. حوزه