آیتالله مکارم شیرازی بر استفاده صدا و سیما از ظرفیت عظیم حوزههای علمیه تاکید کرد و گفت: میتوان برنامهها و معارف دینی را به صورت غیر مستقیم به جامعه آموزش داد حتی از طریق برنامههای طنز میتوان مسائل را برای مردم بیان کرد. متأسفانه اخیراً مجموعههای خوب مذهبی خیلی تولید نمیشود.
به گزارش شبکه اجتهاد، این مرجع تقلید در دیدار رییس و مدیران صدا و سیما با تقدیر از زحمات مسؤولان صداوسیما اظهار داشت: شما بحمدالله زحمت میکشید تا صداوسیما همتراز جمهوری اسلامی باشد، به نوبۀ خود تشکر میکنم و ممنونم، ولی برخی کاستیها وجود دارد که ان شاءالله به آن توجه خواهید کرد.
او به بیان توصیههایی برای تقویت فعالیتهای صداوسیما پرداخت و با اشاره به موضوع آگهیها و تبلیغات رسانه ملی افزود: گاهی مسائلی آگهی میشود و توسعه پیدا میکند اما در نهایت متوجه میشویم که مسألهای توخالی بوده و مشکلاتی ایجاده کرده است.
آیتالله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه قبل از پخش تبلیغات باید تحقیقات لازم درباره آن موضوع انجام شود، اظهار داشت: اخیرا تبلیغ آمپولی که سبب عقیم شدن مردان و زنان میشود پخش شده و میگویند وزیر امضا کرده اما وزیر که معصوم نیست، باید روی آن تحقیق شود.
او ادامه داد: باید ریشهها را بررسی کرد تا مشکلات جدی ایجاد نشود، نباید به گونهای باشد که صرف این که کسی هزینۀ آگهی را داد پخش شود، باید ریشه یابی کرد تا جامعه آسیب نبیند، متأسفانه در برخی موارد مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ باید تحقیق کرد و سپس اجازه تبلیغ داد.
۲۰۳۰ سندی استعماری به تمام معنا است
این مرجع تقلید در بخش دیگر سخنان خود نسبت به اجرای سند ۲۰۳۰ دربرخی نقاط کشور هشدار داد و ابراز داشت: گفته میشود این برنامه به صورت خزنده در برخی از وزارتخانهها اجرا میشود که به وزیر تذکرات لازم را دادیم، برخی معتقدند که ممکن است که سند ۲۰۳۰ در برخی برنامههای صداوسیما به صورت خزنده نفوذ کند مانند بخشی از برنامۀ ماه عسل که باید مراقب و هوشیار بود.
او عنوان کرد: سند ۲۰۳۰ سندی استعماری به تمام معنا است که اگر انسان دقت کند بسیار مشخص میشود که هدف بیگانگان چیست، خارجیها قانع نیستند که آشکارا حقوق ملتها را پایمال کنند، بلکه با انواع حیلهها میخواهند مخصوصاً بر جمهوری اسلامی سلطه پیدا کنند.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به طرح معاهدههای بین المللی درباره پولشویی و مبارزه با منابع مالی تروریسم در مجلس خاطرنشان کرد: اخیرا روی برنامۀ پولشویی و منابع مالی تروریسم اصرار دارند که برنامهای است بسیار مرموز و مشکوک و دشمنان میخواهند از این طریق سلطه پیدا کنند.
او اضافه کرد: صداوسیما باید در کارها دقیق بوده و دقت نظر لازم را اعمال کند و حسن ظن به کارهای آنان نداشته باشد؛ نباید به راحتی از کنار برخی مباحث گذشت و نسبت به برخی مسائل خوشبین بود بلکه باید مسائل را با دقت بررسی کرد تا سبب آسیب نشود.
مسائل مهمی وجود دارد که باید مانور بیشتری داد
این مرجع تقلید با بیان این که مسائل مهمی وجود دارد که باید مانور بیشتری داده شود، گفت: مثلاً خروج آمریکا از شورای حقوق بشر نشان میدهد که بشر از نظر آنها فقط اسرائیل است و غیر آنها بشری در دنیا وجود ندارد که باید به آن پرداخته شود، همچنین باید درباره بدعهدی و خروج آنها از تعهدات بین المللی بیشتر روشنگری شود و همه بدانند منطق آنها فقط زورگویی است و از هیچ اصل انسانی پیروی نمیکنند.
او با انتقاد از نامه نگاری برخی برای لزوم مذاکره با ترامپ در شرایط کنونی خطاب به آنها ابراز داشت: از آنها باید پرسید با این شروطی که ترامپ گذاشته است میخواهید دربارۀ چه با او مذاکره کنید؟ آیا میخواهید فعالیت موشکی خود را تعطیل کنید؟! یا اجازه دهید از تمام اماکن نظامی بدون قید و شرط بازدید کنند؟! یا اینکه میخواهید اسرائیل را به رسمیت بشناسید؟!
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه دربارۀ استفاده حداکثری از مراسم مختلف مذهبی را ضروری دانست و اظهار داشت: این مراسمات با آن عظمت به طور مجانی در اختیار صداوسیما قرار دارد که هرچه بیشتر استفاده شود بهتر است و تأثیر بشتری خواهد داشت.
صدا و سیما از ظرفیت حوزههای علمیه بیشتر استفاده کند
او با تأکید بر استفاده رسانه ملی از ظرفیت عظیم حوزههای علمیه مخصوصا حوزه علمیه قم ادامه داد: حوزه منبعی بزرگ است که باید از آن استفاده شود، در دنیا مانند حوزه علمیه قم حتی در ریاض و الازهر وجود ندارد، این سرمایه معنوی و علمی در اختیار است و صداوسیما باید از این سرمایه بیشتر استفاده کند.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان این که میتوان برنامهها و معارف دینی را به صورت غیر مستقیم به جامعه آموزش داد، ابراز داشت: راههای مناسبی وجود دارد که حتی از طریق برنامههای طنز مسائل برای مردم بیان شود.
اخیراً مجموعههای خوب مذهبی خیلی تولید نمیشود
او عنوان کرد: متأسفانه اخیراً مجموعههای خوب مذهبی خیلی تولید نمیشود، برنامههای مربوط به امیرمؤمنان، امام رضا(ع)، امام حسن(ع) و مختار مجموعههای فراموش نشدنی است که اگر بتوان با وجود مضیقه مالی امروز صداوسیما پیگیری شود ماندگار خواهد شد.
آیتالله مکارم شیرازی صداوسیما را مانند دانشگاهی گسترده دانست و ابراز امیدواری کرد که با تقویت برنامههای آن انسجام و اتحاد و همکاری بیشتری در مردم که سرمایۀ اصلی انقلابند پیدا میشود.