قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / تکلیف روزه در روزهای بلند در صورت خوف از بیماری برای افراد نوبالغ یا نحیف و مسن
تکلیف روزه در روزهای بلند در صورت خوف از بیماری برای افراد نوبالغ یا نحیف و مسن

فتوای جامع آیت‌الله سیستانی؛

تکلیف روزه در روزهای بلند در صورت خوف از بیماری برای افراد نوبالغ یا نحیف و مسن

حضرت آیت‌الله سیدعلی سیستانی به پرسشی درباره تکلیف روزه در روزهای بسیار بلند در صورت خوف از بیماری برای افراد نوبالغ یا نحیف و مسن پاسخ داده‌اند.

به گزارش شبکه اجتهاد، متن پرسش به همراه پاسخ جامع مرجع عالیقدر جهان تشیع به شرح ذیل است:

پرسش: بسمه تعالی

اگر از دیدگاه متخصصان، روزه برای مدت بیش از مثلا ۱۸ ساعت برای دختران و پسران نو بالغ و یا افراد نحیف و مسن، احتمال عقلایی تاثیر نامطلوب بر رشد داشته و یا احتمال بیماری ها و نارسائی کلیوی و امثال آن را افزایش دهد، آیا چنین نظر کارشناسی و یا خوف و احتمال ضرر از سوی عقلا و یا شخص مکلف، مجوز رفع تکلیف روزه به ویژه در کشورهایی با روز های بسیار بلند نظیر کشورهای اروپایی که در تابستان ممکن است طول روز حدود ۲۰ ساعت یا بیشتر باشد، می‌شود؟

پاسخ: بسمه تعالى

اگر ضرر محتمل از نظر عقلا معتنا به نیست ویا قابل پیشگیرى است (مثلاً با استفاده از نوعى از غذاها ویا مایعات در سحرى ویا با استراحت در ساعات بیشترى در روز) باید روزه را بگیرد. واما در غیر این دو صورت روزه هر روزى که خوف ضررش را دارد بر او واجب نیست، بنابر این اگر روزه گرفتن حتى یک روز برایش بى ضرر است باید همان یک روز را روزه بگیرد. ومعیار خوف خود مکلف است، ونظر کارشناس اگر برایش موجب خوف نشود اعتبارى ندارد. واگر روزه طولانى ضرر چندانى برایش ندارد ولى مشقت زیاد دارد باید نیت روزه کند وهر وقت در اثناء روز ادامه روزه حرجى شد می‌تواند به مقدار ضرورت از آب ویا غذا استفاده کند وسپس آن روز را قضا کند./ شفقنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky