رژیم شاه به این نتیجه رسیده بود که امام به خاطر کبر سن شاید چند صباحی زنده نماند و کسی که میتواند رهبری امت را به عهده بگیرد، حاج سید مصطفی است و فکر میکردند که امام تحت تاثیر حاج مصطفی است و با از بین بردن او دو هدف را زده اند. یکی اینکه امام را متوقف میکنند و دوم اینکه حاج آقا مصطفی را به شهادت رساندهاند.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام علیاکبر محتشمی پور، در مراسم چهلمین سالگرد آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به اینکه هر کسی در این دنیا دارای آثاری است که گاهی این آثار در حیات انسان است و گاهی در شهادت آنهاست. اما انسانهایی هم وجود دارند که در هر دو حال دارای حالاتی شگرف در میان انسانها هستند، گفت: مرحوم حاج آقا مصطفی یکی از انسانهایی بوده که هم حیات و هم شهادتش برای انسانها مبارک بوده است.
وی افزود: اگر حضرت امام وارد عرصه مبارزه شد و رژیم شاه را مورد خطاب قرار داد، حاج آقا مصطفی در همه زمینهها سایه به سایه و در کنار امام حضور داشت.
محتشمی پور ادامه داد: امام در سال ۴۲ در مدرسه فیضه سخنرانی آتشین دارند که منجر به دستگیری ایشان میشود. حاج آقا مصطفی هم دو روز بعد سخنرانی میکنند که منجر به دستگیریاش میشود.
وی اضافه کرد: اگر امام در راه مبارزه تبعید شدند، حاج مصطفی هم تبعید شدند. اگر امام در راه مبارزه فرزندی را از دست دادند، مرحوم حاج مصطفی هم یکی از فرزندانش را از دست داد. او در این مسیر همیشه همراه امام بود.
ابعاد معنوی و عبادی آقا مصطفی خمینی
محتشمی پور با اشاره به بعد معنوی حاج آقا مصطفی گفت: یکی از برنامههای منظم ایشان بُعد عبادی ایشان بود. هر سال در مسجد کوفه معتکف میشدند که زبانزد همه طلاب بود و در زمان جلسات علمی هم با حضور ایشان برگزار میشد. نکته دیگر مسئله مسجد سهله و ارتباطی که او با صاحب این مسجد داشت است. حاج آقا مصطفی هر چهارشنبه شب در این مسجد برنامه داشت و این برنامه رادر قم در مسجد جمکران هم داشتند.
وی در ادامه بعد عبادی حاج آقا مصطفی افزود: حاج آقا مصطفی در ماه رمضان مقید بودند که در صحن امیر المومنین مینشستند و هزار بار «انا انزالنا» را میخواندند. ایشان سالی چهار بار پیاده به زیات کربلا میرفتند.
محتشمی پور در ادامه با اشاره به اینکه دو جریان مرحوم حاج آقا مصطفی را خوب میشناختند، گفت: یکی شخص امام بود، چرا که او در دامن امام پرورش یافته بود و امام تمام سجایای او را بهتر از هرکسی میدانست. لذا وقتی که خبر شهادت ایشان را شنید آن جمله معروف که حاج آقا مصطفی امید آینده اسلام بود را بیان کردند.
وی یادآور شد: جریان دیگر دشمن یعنی رژیم شاه بود که او را خوب شناخته بود و علت اینکه او هدف قرار گرفت، همین بود که رژیم شاه به این نتیجه رسیده بود که امام به خاطر کبر سن شاید چند صباحی زنده نماند و کسی که میتواند رهبری امت را به عهده بگیرد، حاج سید مصطفی است و فکر میکردند که امام تحت تاثیر حاج مصطفی است و با از بین بردن او دو هدف را زده اند. یکی اینکه امام را متوقف میکنند و دوم اینکه حاج آقا مصطفی را به شهادت رساندهاند.
آقا مصطفی خمینی، بزرگترین بازوان و پشتوانههای انقلاب اسلامی
همچنین محمد علی انصاری، دبیر همایش چهلمین سالگرد شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی نیز در این مراسم، ایشان را یکی از بزرگترین بازوان و پشتوانههای انقلاب اسلامی دانست و گفت: کسانی که چهل سال قبل را به یاد میآورند یک خبر بسیار تلخ و ناباورانه و بهت آور منتشر شد؛ خبری که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی همچون صاعقه بود.
دبیر همایش چهلمین سالگرد شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی افزود: خود من این روز را به خاطر دارم و همین احساس را دارم که خبر مثل صاعقه تمام اراده انسان را میگرفت و در نگاه اول نمیدانست چه عکس العملی باید داشته باشد.
وی، این حادثه را سخت، تلخ و دردآور دانست و اظهار کرد: در برخورد با این خبر دو برداشت وجود داشت؛ یکی برداشت عموم مردم و آن اینکه چه بسا انقلاب به پایان راه نزدیک شده است و بعضیها میگفتند بعد از امام چه کسی پرچمدار انقلاب است و آن مرجعیت بزرگ را دنبال خواهد کرد؟
انصاری ادامه داد: بعضی افراد میگفتند این سرآغاز توطئهای است که میخواهد یاران امام را از راه بردارد و حتی برخی میگفتند این زنگ خطری برای امام است، اما یک جامعه شناسی توام با عرفان سلوکی که منحصر به امام بود، میگفت پایان راه نیست.
دبیر همایش چهلمین سالگرد شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی تأکید کرد: درست است که شهادت حاج آقا مصطفی صاعقه است، ولی صاعقهای که باران به همراه دارد و بناست از این حادثه موجها برخیزد؛ صاعقهای که هیچ کس نمیتواند مقابل امواج آن بایستد.
وی با اشاره به اینکه امام شهادت حاج آقا مصطفی را از الطاف خفیه الهی دانست، گفت: پس از چهل سال ما میبینیم حوادث دیگری به سنگینی این حادثه اتفاق افتاد ولی این انقلاب با صلابت پیش میرود.
انصاری اظهار کرد: من در روز هفتم شهادت این مرد بزرگ همراه طلبههای دیگر از قم به تهران آمدیم و به مسجد ارک رسیدیم. آن جمعیت حماسی پر شور علی رغم همه فشارها برای شنیدن سخنان دکتر حسن روحانی آمده بودند و تاریخی ترین سخن وی که به تاسی از آیه قرآن کلمه “امام” را به کار برد را از یاد نمیرود.
براساس گزارش پایگاه جماران، وی در پایان تاکید کرد: شهادت حاج آقا مصطفی، امام را رهبر جاودانه کرد و این انقلاب را شکل داد که چهل سال با افتخار پیش میرود.