عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد نیازمند یک فرهنگ اسلامی است و در حوزههای علمیه باید این مسئله تدوین و تدریس شود، به نحوی که اجتهاد در آن باشد و جامعه را در مسیر صحیح رشد، رونق تولید و شکوفایی اقتصادی قرار دهد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک با اشاره به موضوع نامگذاری سال ۹۸ و اهمیت رونق تولید و نقش حوزههای علمیه، طلاب و روحانیون برای تحقق این شعار، اظهار کرد: در شرایط کنونی، حوزههای علمیه تشیع باید پاسخ گوی تمام نیازها باشند و نکته مهم این است که ما از زمان پیروزی انقلاب اسلامی چهل سال را پشت سر گذاشته ایم و وارد چهل سال دوم شده ایم، با این امتیاز که در حاکمیت و حکومت اسلامی قرار داریم و بی تردید حوزهها باید پاسخ رونقگوی همه نیازهای حکومتی باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان نمونه امروز مسائل اطلاعاتی و امنیتی، مسائل اقتصاد بین المللی و اقتصاد کاپتالیسمی مطرح است و در عین حال برتری اقتصاد اسلامی بر اقتصاد شرق و غرب مطرح میباشد.
سالک موضوعاتی همچون حفاظت اطلاعات، مسائل اجرایی حکومتی و مسائل فراوانی که دستگاههای اجرایی و قضایی با آن مواجه هستند را نیازمند طرح مبانی فقهی دانست و گفت: باید مبانی فقهی این مطالب در حوزههای علمیه و در قالب بحثهای درس خارج فقه مطرح گردد و ما نمیتوانیم از این مسائل غافل شویم، زیرا اسلام یک دین جهانی است و پاسخ گوی همه امور است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اسلام بر همه ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی مسلط خواهد شد و این مطلب مهمی است و از این جهت باید پاسخ گوی نیازهای جامعه جهانی و کشور اسلامی باشد.
وی با تاکید بر مسئله نامگذاری سال به عنوان رونق تولید، تصریح کرد: با توجه به شعار رونق تولید که رهبر معظم انقلاب آن را مطرح فرمودند و همان گونه که میدانیم محور رشد تولید ملی، اقتصاد است، اما همین اقتصاد نیازمند یک فرهنگ اسلامی است و در حوزههای علمیه باید این مسئله تدریس و تدوین شود و از منبع قرآنی استفاده گردد و اجتهاد در آن باشد و جامعه را در مسیر صحیح رشد تولید ملی و رونق تولید از حیث مبانی ارزشی و دینی قرار داده و این از رسالتهای حوزههای علمیه است.
سالک خاطر نشان کرد: به همان اندازه که بحثهایی مانند نماز، روزه، خمس و زکات اهمیت دارد، مسائل پولی، اقتصادی و منابع ارزی نیز اهمیت دارند و به طور حتم ما مبانی فقهی قوی برای این مسائل داریم، اما باید این امور کشف شود و در اختیار مجریان امر قرار گیرد، لذا پیشنهاد ما به حوزههای علمیه این است که درسهای جدید مورد نیاز حاکمیت و حکومت اسلامی را مطرح نمایند و بحثهای فقاهتی و اقتصادی را دنبال کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به لزوم راهنمایی و هدایت حوزههای علمیه در خصوص مسائل جدید و روز جامعه و نیازهای جهانی اشاره کرد و افزود: قوانینی که در این بخش نیاز بوده مطرح شده، به عنوان نمونه قانون رشد تولید ملی و رقابتی، قانون کسب و کار حلال و قوانین دیگری در این حوزه هم مطرح و تصویب شده است و اکنون هم برای رشد رونق تولید ملی به طور حتم موادی به عنوان طرح دو فوریتی به مجلس ارائه خواهد شد. حوزه