کتاب «طرح جامع تاریخ شفاهی حوزههای علمیه» به همت انتشارات دانشگاه باقرالعلوم (ع) منتشر شد.
به گزارش شبکه اجتهاد، کتاب «طرح جامع تاریخ شفاهی حوزههای علمیه» به قلم احمد فلاحزاده و با نظارت محسن الویری در ۴۳۹ صفحه از سوی انتشارات دانشگاه باقرالعلوم (ع) منتشر شد.
تاریخ شفاهی به مثابه تاریخ راهبردی، ابزاری نو در تاریخنگری و تاریخنگاری جهت ثبت تاریخ نهفته در سینههاست، آن هم در یک جامعه کلان با قدرت تحلیل گسترده. حوزههای علمیه با آنکه در تاریخ معاصر نقش سترگی ایفا کردهاند، اما همچنان فاقد تاریخنگاری مکتوب و مدون است. بسنده به نقل مطالب شفاهی، اصلیترین وجه انتقال دادهای تاریخی در سنت بیان تاریخی حوزههای علمیه است. از این رو، تهیه مجموعه پنج جلدی تحت عنوان «تاریخ شفاهی حوزههای علمیه» در دو بخش نظری و عملی، تکاپویی روشمند برای بهرهوری از روش تاریخ شفاهی در ثبت تاریخ حوزههای علمیه است.
جلد اول این مجموعه با عنوان «طرح جامع تاریخ شفاهی حوزههای علمیه» به مثابه یک دفترچه راهنما کوشیده است ضمن پیشبینی همه ابعاد و ملاحظات تاریخ شفاهی در قلمرو حوزههای علمیه مراحل، فرآیند، ابزارهای موردنیاز، ویژگیهای تربیت مصاحبهکننده تا پیاده کردن و نگهداری در آرشیو را پوشش دهد و به همه آنها توجه داشته باشد. عناوین این محورها برای هر اجرای یک طرح تاریخ شفاهی در هر محیط و سازمانی یکسان است، ولی ویژگی اصلی محتوای این جلد از مجموعه پنج جلدی، مد نظر قرار دادن ویژگیهای جامعهشناختی، روانشناختی و نهادی حوزه و اصحاب حوزه و توجه دادن به ملاحظات و تدابیر و بایدها و نبایدهای ویژه آنهاست.