دومین نسخه از نرمافزار ارزشمند مجموعه آثار آیتالله شیخ محمد سند، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در دسترس پژوهشگران و محققان قرار گرفت.
به گزارش شبکه اجتهاد، نسخه دوم آثار آیتالله شیخ محمد مسند در قالب لوح فشرده در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور تهیه و منتشر شد. این نرم افزار با ۶۲ عنوان در ۸۴ جلد کتاب از آثار شیخ محمد سند، در موضوعات: عقاید و معارف اسلامی، ادعیه و زیارت، معصومان علیهم السلام، تفسیر، اخلاق، فقه، اصول فقه، مهدویت، علم رجال، تاریخ، سیاست، طب و بانکداری تولید و عرضه شده است.
«اصول استنباط العقاید فی نظریه الاعتبار»، «الشعائر الحسینیه»، «العقل العملی»، «فقه المصارف و النقود»، «مقامات فاطمه الزهرا فی الکتاب و السنه»، «الرجعه بین الظهور و المعاد»، «اسرار زیاره الاربعین»، «بحوث فی مبانی علم الرجال»، «نفحه الخطباء»، «فقه الطب و التضخم النقدی» از جمله کتب ارائه شده در این نرم افزار میباشد.
جستجو به روشهای گوناگون در الفاظ، عباراتِ متن، فهرست کتابهای برنامه و آیات قرآن کریم، ارتباط واژگان متون برنامه با چند دوره لغتنامه، امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات و قابلیتهای پژوهشی به همراه امکانات: یادداشتبرداری، ذخیرهسازی، ویرایش و چاپ متن از جمله امکانات و کاربردهای این لوح فشرده است
همچنین این نرم افزار با بهره گیری از قالب کتابخانه لفظی نور نسخه ۲.۱، امکاناتی همچون امکان انتخاب فهرست درختی و گزینشی و ارتباط آنها با متن، به همراه قابلیت تطبیق دوسویه متن و فهرست، امکان محدود کردن دامنه متن و فهرست کتب به موارد دلخواه، امکان فهرست سازی توسط علائم عمومی جهت تهیه فهرستهای پویا و متنوع از کلمات، ارتباط واژگان متون برنامه با چند دوره لغت نامه با امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات، قابلیت انتقال متن دلخواه به word، امکان دسترسی به اطلاعات مفیدی در باره نسخه شناسی هر یک از کتب و … را در خود جای داده است.
آیتالله شیخ محمد سند بحرانی در ماه رجب سال ۱۳۸۲ ق مطابق با ۱۳۴۱ هـ ش در کشور بحرین متولد شد. به سبب نبوغ و استعداد سرشار، پیش از پنج سالگی وارد دبستان شد و در پانزده سالگی دبیرستان را به پایان رساند. سپس با بورس تحصیلی در رشته مهندسی وارد دانشکده «دیوید گیم» لندن شد و پس از یک سال از این دانشکده فارغ التحصیل گردید و سال بعد با گذراندن بعضی از دروس دیگر، به دانشکده تخصصی «امپریال» پیوست.
ایشان بعداز مدتی تحصیلات دانشگاهی را رها میکند و به منظور تحصیل علوم دینی و کسب معرفت لازم برای پاسداری از حریم اهل بیت(علیهم السلام) راهی شهر قم میشود و در مدت کمی سطوح پایه را طی کرد و در زمانی کمتر از چهار سال، سطوح عالیه را به پایان برساند. ایشان پس از اتمام سطوح عالیه، در درس خارج مراجع و آیات عظام شرکت کرد و از فیوضات علمی آنان بهرهمند گردید؛ از جمله اساتید ایشان میتوان به آیات عظام میرزاهاشم آملی، سید محمدرضا گلپایگانی، میرزاجواد تبریزی، سید محمد روحانی و آیتالله حسین وحید خراسانی اشاره کرد.
شیخ محمد سند به پیشنهاد مرحوم آیتالله سیدمحمد روحانى به تدریس خارج فقه و اصول در قم پرداخت و اخیراً با هجرت به نجفاشرف به عنوان استادی موفق مشغول تدریس خارج فقه و اصول میباشد و عده زیادی از طلاب در جلسه درس ایشان حاضرند.
علاقهمندان برای دریافت این لوح فشرده میتوانند اینجا (کلیک) کنند.