مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان از انتشار «کتابشناسی و نسخه پژوهی آثار علامه ملامحمدباقر مجلسی»، به همت مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان خبر داد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام سیداحمد سجادی اظهار داشت: مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان در سال ۱۳۷۷ تحت عنوان یک نهاد پژوهشی وابسته به حوزه علمیه اصفهان با دستور آیتالله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان تأسیس شد.
وی افزود: هدف از تأسیس این مجموعه، نوسازی و ارتقای پژوهشهای دینی و اسلامی با استفاده از روشها و ابزارهای جدید است، این مرکز دارای بخشهای تحقیقات، کتابخانه، تولید، بازرگانی، روابط عمومی، اداری، مالی و فنی است و انتشار کتاب و تولید نرمافزارهای کامپیوتری از جمله فعالیتهای آن به شمار میرود.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان، با اشاره به اینکه انتشار و تولید کتابهای خاص متناسب با نیازسنجی جامعه و قشر طلاب از جمله اولویتهای این مرکز است، گفت: کتابشناسی و نسخه پژوهی آثار علامه ملامحمدباقر مجلسی، از جدیدترین آثار انتشارات مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان است.
وی با بیان اینکه در این کتاب، فهرست کامل آثار علامه مجلسی به همراه کتابشناسی و نسخهپژوهی آنها آورده شده است، تصریح کرد: برای تهیه این فهرست، تمامی فهرستهای چاپ شده تا پایان سال ۱۳۹۸ مورد بررسی قرار گرفته است.
سجادی عنوان کرد: در بخش نسخهپژوهی، تلاش شده بهترین نسخهها و نسخههای متقدم بر اساس ترتیب زمانی آغاز شوند، علاوه بر فهرستهای مکتوب و چاپ شده، نسخههای موجود در سایتها و فضاهای مجازی نیز مورد بررسی و آورده شده است.
وی یادآور شد: همچنین در برخی موارد، کتابخانهها عکسهایی از نسخههای خطی خود یا فهرستهای چاپ نشده نسخههای خطی خود را در سایت کتابخانهها قرار دادهاند و این نسخهها نیز در فهرست آمده است، کتابخانههایی مانند کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه ملی و کتابخانه آستان قدس رضوی از جمله این کتابخانهها هستند، این نسخههای فهرست نشده و چاپ نشده به ثروت این مجموعه افزوده شدهاند.
مدیر مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان اذعان کرد: در این اثر، ۱۸۲ عنوان از آثار علامه مجلسی معرفی شده و همچنین پژوهشها و تحقیقات پیرامون آثار علامه مجلسی نیز مورد توجه قرار گرفته است، ترجمهها، شرحها، حاشیهها، گزیدهها و منتخبها و نیز آنچه به صورت چاپ سنگی و حروفی شده، در زیر هر اثر آورده شده است.
وی باتأکید براینکه در این فهرست، حدود ۷۵۰۰ نسخه خطی و بیش از ۱۰۰۰ نسخه سنگی معرفی شده و بیش از ۲۴۰ عنوان فهرست خطی نیز ملاحظه شده که این نسخهها از آنها استخراج شده است، خاطرنشان کرد: این کتاب به همت حجتالاسلام محمدجواد نورمحمدی و حجتالاسلام سید محمود نریمانی تحقیق و در سال جاری به زیور طبع آراسته شد..