قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / FATF و لوایح مرتبط با آن مصداق ورود به حریم خصوصی افراد است
چه کسانی مورد غضب صدیقه طاهره(س) بودند؟/ جعل یک حدیث توسط وهابیت

استاد حوزه علمیه قم در همایش «فقه امنیت»:

FATF و لوایح مرتبط با آن مصداق ورود به حریم خصوصی افراد است

حجت‌الاسلام عابدی گفت: بحث fatf و بحث‌‌های مرتبط مثلا تحت عنوان مبارزه با پولشویی در حقیقت ورود به حریم خصوصی مردم است که حرام است.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد عابدی، در سلسله نشست‌‌های فقه مضاف که با موضوع «فقه امنیت» در مدرسه حضرت ولیعصر(عج) اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۶۰۰ آیه درحوزه امنیت در قرآن وجود دارد در حالی که کل آیات فقه در قرآن کریم ۵۰۰ آیه است.

وی با بیان اینکه چنین نسبتی در زمینه امنیت و فقه در روایات نیز وجود دارد، گفت: اولین چیزی که مردم از هر حکومتی‌ می‌خواهند امنیت است؛ برای مراجع و علما همیشه امنیت اصل است. این که امام راحل‌ می‌فرماید حفظ نظام از اوحب واجبات است منظور نظام جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه نظام امنیت است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امنیت مردم از نماز و حج واجب‌تر است، تصریح کرد: کشور با بی قانونی، بی نظم‌ می‌شود؛ قانون برای کشور نظم ایجاد‌ می‌کند و گرچه قانون بد هم باشد از بی قانونی بهتر است.

وی با اشاره به اینکه امام فتوا به واجب بودن رای دادن به قانون اساسی دادند، درحالی که برخی از جاهای قانون اساسی در ابتدای انقلاب خلاف بود، تصریح کرد: این کار نشان از اهمیت امنیت دارد.

عابدی تاکید کرد: در زندگی پیامبر(ص) مسایل امنیتی بسیار زیاد است، به عنوان مثال یکی از زنان پیغمبر‌ می‌گوید که روزی رسول الله(ص) در خانه دنبال چوب‌ می‌گشت و علت آن بود ظاهرا کسی از سوراخ دیوار خانه پیامبر را نگاه‌ می‌کرد و حضرت با چوب قصد تامین امنیت داخل منزل را داشتند.

وی با بیان این که کلمه امنیت با ایمان و کلمه اسلام و سلام قریب معنا به هم هستند، عنوان کرد: حضرت علی(ع) در دروازه کوفه افرادی را قرار داده بود که هر کسی وارد شهرمی شدند، نام، اسم شهر و اسم میزبان او را‌ می‌پرسیدند.

استاد حوزه علمیه قم اذعان کرد: وقتی‌ می‌گویم فردی مومن است، یعنی ایمان دارد و به واسطه ایمان در برابر عذاب جهنم امنیت دارد و وقتی سلام‌ می‌کنیم در حقیقت سلامت طرفین را تضمین‌ می‌کنیم.

وی ابراز کرد: امنیت دو معنای سلبی و ایجابی دارد؛ معنای سلبی اش در قرآن زیاد است. امنیت در برابر خوف و ترس را امنیت سلبی‌ می‌گویند و نیاز انسان به امنیت بیشتر از نیاز او به غذا و آب است.

عابدی خاطرنشان کرد: امنیت ایجابی یعنی آن که «الا به ذکر الله تطمئن القلوب» که یاد خدا امنیت روانی‌ می‌بخشد، یعنی از امکانات به نحوی استفاده کنیم که صحیح باشد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه همه جای دنیا امنیت به قدری مهم است که زبده ترین افراد را به این بخش‌ می‌برند، گفت: شاید به جرات‌ می‌توان گفت که بیشتر از ۴ هزار مسئله در توضیح المسایل در باب امنیت وجود دارد.

عابدی با بیان این که میان تجسس و تحسس فرق است، ابراز داشت: موبایل هر کسی حریم خصوصی اوست، ولی تلفن رومیزی حریم خصوصی نیست، تجسس در حریم خصوصی از نظر دینی به طور کلی حرام است، حتی بحث fatf و بحث‌‌های مرتبط مثلا تحت عنوان مبارزه با پولشویی در حقیقت ورود به حریم خصوصی مردم است که حرام است.

وی عنوان کرد: امام فتوایی دارد که‌ می‌گوید هرگاه محتمل ضعیف است به احتمال قوی توجه نکنید و اگر محتمل قوی است به احتمال ضعیف هم توجه کنید، بنابراین تجسس اطلاعاتی برای محتمل‌‌های قوی جایز است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در دین اسلام و از منظر فقه بیش از ۱۰۰ حق برای آدم مجرم ذکر شده، گفت: حفظ آبروی اشخاص جز فقه امنیت است، بنابراین حتی در باب استیضاح یک وزیر از نظر فقهی اجازه زدن حرفی که باعث آبروی فردی در جمع شود، نیست.

وی در پایان تصریح کرد: در بخش فقه امنیت شخص باید آشنا به سیره اهل بیت(ع) و تاریخ اسلام و آشنا به مباحث عمیق فهمی باشد. حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky