حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی گفت: موسوعه ۲۰ جلدی آثار مؤسسه حوزه همراه با تقریرات ایشان از جمله یک جلد اجازات و یک جلد هم شرح حال در ۲۲ جلد تولید و منتشر شده است.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی؛ معاون پژوهش حوزههای علمیه درباره تعویق چندباره زمان همایش صدسالگی حوزه، به «ایکنا» گفت: همایش صدسالگی حوزه به عنوان یک همایش علمی چندسالی است که در دستور کار حوزه علمیه قرار گرفته است و با وجود اعلام برخی تاریخها برای برپایی این همایش فعلا تا قطعینشدن زمان، تاریخ آن اعلام نمیشود.
وی افزود: بخشی از این همایش اختصاص به احیای آثار آیتالله شیخ عبدالکریم حائری یزدی دارد که به همت آیتالله فرحانی و با هدایت آیتالله استادی انجام شده و موسوعه ۲۰ جلدی آثار مؤسسه حوزه همراه با تقریرات ایشان از جمله یک جلد اجازات و یک جلد هم شرح حال در ۲۲ جلد تولید و منتشر شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه اضافه کرد: در کنار این موسوعه، دستاوردها و تاریخ دانش حوزه در صد سال اخیر باید ثبت و ضبط میشد که عمده کار همایش هم در این عرصه بوده و عاملی که سبب شد تا طول بکشد این مسئله است. تاریخ دانش حوزه در رشتههای مختلف همچنین اقدامات حوزه علمیه در صد سال اخیر در امر تبلیغ و پژوهش و کارهای سیاسی و اجتماعی و … محل تامل بوده است.
وی با بیان اینکه بیشتر مقالات ما مروری و ترویجی است ولی همین مقدار هم با دقت در تاریخ یک صد سال حوزه، پژوهش نشده بود، افزود: یعنی باید کسی بیاید دانشها را در طول صد سال حوزه بررسی و در قالب مقاله ارسال کند لذا گروههای متعددی به خصوص در علوم اسلامی کار را شروع کردند و امروز در حال تکمیلشدن است.
مقیمی حاجی بیان کرد: تولید ۱۰ جلد در ۱۰ رشته عملکردی حوزه مانند فقه و اصول، تفسیر، تاریخ، کلام و پژوهش، مهدویت، رسانه و ادبیات و … دنبال شده که چند بخش به ثمر رسیده است ولی بخشهای دیگر باقی مانده است. بنابراین مهمترینبخشهای همایش صدسالگی در درجه اول اختصاص به احیای آثار حاج شیخ عبدالکریم و چاپ موسوعه آن مرحوم و در درجه دوم به گزارشی از دستاوردها و دانشهای حوزه و وضعیت آن در صد سال اخیر دارد.
برپایی همایش در زمستان امسال
معاون پژوهش حوزههای علمیه بیان کرد: بنا داریم تا سه ماه آینده در صورتی که مانعی ایجاد نشود همایش را برگزار کنیم. کار مهمی هم که در این همایش انجام میشود این است که برای اتقان علمی و ایجاد جاذبه نیمی از محتواهای تولیدشده برای همایش، در ۲۰ نشریه و مجله منتشر شده است.
مقیمی حاجی تصریح کرد: دو شماره در مورد آثار فقهی و رویکرد فقهی شیخ عبدالکریم حائری منتشر شده است؛ در اخلاق، علوم اجتماعی، تاریخ و زمانه حاج شیخ، در باب عرفان، مهدویت، حدیث و تبلیغ همچنین در باب حوزه و رسانه هم چند شماره نشریه منتشر شده است.
انتشار آثار در ۲۰ نشریه
معاون پژوهش حوزههای علمیه گفت: مقالات زیادی از این همایش به نشریات ارسال شد؛ تاکنون ۲۰ نشریه مختلف محتوای مرتبط با همایش را چاپ کردهاند که در بین نشریات، نشریاتی از وزارت علوم و حوزه و مراکز تخصصی وجود دارد. بسیاری از همایشهای بزرگ در دنیا، مقالات خود را در نشریات رده بالای علمی منتشر میکنند و چاپ این مقالات در نشریات مهم نشانه اهمیت مقاله است.
وی با بیان اینکه چند نشریه هم در دستور کار داریم و به مرور به این نشریات اضافه خواهند شد ولی تاکنون به ۲۰ نشریه رسیدهایم، اضافه کرد: در مورد پیشنشستهای همایش هم تاکنون چندین نشست در ایران، پاکستان و هند و نشستهایی در قم و یزد و … برگزار شده است از جمله پیشهمایش بزرگی در مدرسه دارالشفاء در ایام ارتحال آیتالله العظمی صافی برگزار شد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ۲۵ نشست هم از سوی گروههای علمی مختلف در مراکز تخصصی حوزه برگزار شد، اظهار کرد: معاونت پژوهش هم با همکاری مرکز رسانه حوزه تاکنون ۴۰ نشست برگزار کرده است. رادیو معارف هم تاکنون در برنامه شجره طوبی ۱۵ برنامه در این زمینه کار کرده است.
مقیمی حاجی بیان کرد: برنامههای دیگری هم شامل سلسله نشستهای استانی در دست تولید است و هرقدر به برپایی همایش اصلی نزدیکتر شویم این نشستها بیشتر خواهد شد تا طلاب با تاریخ و ظرفیت حوزه و عملکرد آن بیشتر آشنا شوند و بعد رسانهای این نشستها هم تقویت خواهد شد.