حجتالاسلام والمسلمین رهدار بر ضرورت اصلاح ساختار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و خواستار بررسی فقهی قوانین و لوایح قبل از تصویب آنها شد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین احمد رهدار، رییس مؤسسه مطالعاتی تحقیقاتی فتوح اندیشه، به تبیین شاخصهای مجلس انقلاب اسلامی، کارآمد و قوی پرداخت و به رسا گفت: ملاک کارآمدی مجلس و هر نهادی دیگر هماهنگی حداکثری با ارکان اصلی نظام و تبعیت از دستورات ولایت فقیه است.
وی با بیان اینکه باید نمایندگان مجلس دغدغههای مردم را سرلوحه فعالیتهای قرار دهند، بیان کرد: هرچند مردم دارای جایگاه حقوقی نیستند که به نمایندگان خود امر و نهی کنند، اما به عنوان ناظر عام میتوانند فعالیتهای نمایندگان خویش را رصد و تذکراتی به آنها گوشزد کنند.
رییس مؤسسه فتوح با اشاره به اشکالات حقوقی و ساختاری در تصویب قوانین، بیان کرد: دیدگاه و نظرات فقهی در قوانین مجلس حضور پسینی دارد و این نظارت فقهی در ساختار شورای نگهبان تعریف شده است؛ اما هیچ مدل و فرآیندی برای تضمین ورود فقه در قوانین و دستورات مجلس وجود ندارد.
رهدار بیان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که در مقام رصد و پردازش و قوانین است؛ مجلس مسیری را تعیین کند که به لحاظ فقهی طرحها و لواریح ارزیابی شوند.
رییس مؤسسه فتوح اندیشه ابراز داشت: شورای نگهبان کادر اجرایی و نیروی لازم برای رصد و ارزیابی تمام قوانین را مجلس را ندارد و بر حسب قانون اگر مصوبهای از مجلس تا ۲۰ روز پس از اعلام وصول از سوی شورای نگهبان اظهار نظر نشود، این قانون خود به خود تصویب خواهد شد.
وی در ادامه به توصیف ویژگیهای نمایندگان خدوم پرداخت و گفت: حرمت مجلس به نمایندگان و کارگزاران آن است، هر چقدر تعداد بیشتری از نمایندگان تابع آرمانهای نظام اسلامی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب باشند، مجلس تراز انقلاب اسلامی و قوی تری شکل خواهد گرفت.
رهدار بر ضرورت اصلاح ساختار مجلس تأکید و بیان کرد: یک سری قوانین درباره مجلس و نمایندگان وجود دارد که اگر این ساختار و قوانین اصلاح نشود، بی اعتمادی مردم را در پی خواهد داشت.
رییس مؤسسه فتوح اندیشه ابراز کرد: بر حسب قوانین تمام مناصب در ارکان نظام دارای نهاد نظارتی است اما نمایندگان مجلس در این زمینه دارای مصونیت ویژهای هستند، به گونهای که اگر دستگاههای نظارتی عدم صلاحیت فردی را در دوران نمایندگی احراز کند، نهادهای نظارتی نمیتوانند تا پایان آن دوره مجلس این نماینده را تحت پیگیری قانونی قرار دهد، در حالی که این فرد ناصالح، همچنان حق نطق در صحن علنی و رأی گیری خواهد داشت.
وی خواستار اصلاح قوانین مربوط نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد و گفت: طبق قانون، فردی که عضو هیأت علمی دانشگاه یا پژوهشکدهای بوده و به مجلس راه یابد، وی بدون هیچ تلاشی، به جایگاه و مقام استاد تمامی خواهد رسید و از تمام حقوق و مزایا آن بهره مند خواهد برد.
رییس مؤسسه فتوح اندیشه ابراز داشت: وجود قانونهای خاص برای کنشگران و نمایندگان، شأن و جایگاه مجلس شورای اسلامی را میان مردم متزلزل کرده و مناسب است این ساختارها و قانونها در مجلس تزار انقلاب اسلامی بازبینی و اصلاح شود.