قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / موضع امام خمینی در مقابل توهین به ‌آیت‌الله شاهرودی چه بود؟
موضع امام خمینی در مقابل توهین به ‌آیت‌الله شاهرودی چه بود؟

برگی از تاریخ؛

موضع امام خمینی در مقابل توهین به ‌آیت‌الله شاهرودی چه بود؟

بعثی‌‌ها درصدد توطئه علیه ‌آیت‌الله العظمی شاهرودی بودند و ابتدا با فرستادن احضاریه و بعد هم بازرس، قصد داشتند از ایشان سوال و جواب کنند که امام فرمودند هیچ کس حق بازجویی از وی را ندارد.

شبکه اجتهاد: یک زمانی عراقی‌‌ها رذالتی کرده و برای مرحوم ‌آیت‌الله سید محمود شاهرودی(۱) پرونده سازی کردند. آنها‌ می‌دانستند وجوهاتی که برای ایشان‌ می‌آمد به وسیله حواله جات بود ولی چون‌ می‌خواستند اذیت کنند یکی از نمایندگان ‌آیت‌الله شاهرودی را مورد سوال قرار داده بودند که این پول‌‌ها را چه کار‌ می‌کنی؟ برای چه کسی و کجا‌ می‌بری؟ معلوم شد که از کشورهای خارجی به صورت رسمی پول‌ می‌آمده به عنوان شهریه طلبه‌‌ها به محضر ایشان داده‌ می‌شده است؛ این موضوع را بهانه کردند و سرانجام برای ایشان احضاریه و اخطاریه دادگستری فرستادند یعنی برایش پرونده تشکیل دادند.

این موضوع به گوش امام رسید و ایشان خیلی ناراحت شدند و پیام دادند که چرا اخطاریه را دریافت کردید؟ آنها چه حقی دارند نسبت به یک مرجع اینگونه اقدامی انجام دهند. آنها مقدماتی چیده بودند که بازرس به منزل بیاید و از آقا سوال و جواب کند که ایشان را به محکمه نبرند اما امام فرموده بودند هیچ کس حق ندارد از ایشان بازجویی کند، هیچ کس را راه ندهید، ایشان هم زیر بار این مساله نرود.

یادم هست که امام در برابر این مساله موضع جدی گرفتند و آنها هم به فرمان امام گوش دادند و همین طور عمل کردند. حتی یادم هست مرحوم ‌آیت‌الله شاهرودی شهریه طلبه‌‌ها را از بیستم ماه‌ می‌داد و مراجع دیگر اول برج‌ می‌دادند. پس از آن بود که صحبت شد وجوهات برای ایشان کم آمده و چیزی در اختیار ندارد و‌ نمی‌تواند شهریه طلبه‌‌ها را در نجف بدهد و قرار است تعطیل کند. به مجرد اینکه این حرف به گوش امام رسید امام فرمودند نه خیر شهریه را بدهند. فورا هم مبلغی به ‌آیت‌الله شاهرودی حواله کردند تا ایشان شهریه را بدهد و تعطیل نکند و مسائل محفوظ بماند.

—————-

۱- ‌آیت‌الله حاج سید محمود شاهرودی در ۱۳۰۱ ق در یکی از روستاهای اطراف شاهرود به دنیا آمد. در نوجوانی به بسطام و مشهد رفت و به فراگیری علوم و معارف اسلامی پرداخت، سپس در ۱۳۲۸ ق برای ادامه تحصیل به نجف هجرت کرد و از محضر اساتید برجسته حوزه نجف بهره‌‌های فراوانی برد. ایشان در امور سیاسی نیز ضمن موافقت با اصل نهضت و قیام عمیقا به وحدت میان مردم اعتقاد داشت. در جریان حمله رژیم شاه به مدرسه فیضیه، ‌آیت‌الله شاهرودی به نماینده خود در کاشان دستور داد فیضیه را ترمیم و به وضع طلاب رسیدگی کند و در جریان ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به شاه اعتراض کرد. ‌آیت‌الله شاهرودی در ۱۸ شعبان ۱۳۹۴ در ۹۳ سالگی به دیار باقی شتافت و در صحن مطهر حضرت علی(ع) در نجف به خاک سپرده شد. جی‌پلاس

برشی از کتاب سال‌‌های نجف؛ جلد اول، ص ۱۷۰-۱۷۱؛ چاپ دوم (۱۳۹۲)؛ ناشر: موسسه چاپ و نشر عروج. خاطره‌‌‌ای نقل شده از ‌آیت‌الله محمود قوچانی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky