نشست علمی «نقد و بررسی کتاب «آستانه تجدد» با حضور مؤلف کتاب و نقدهای حجتالاسلام سید جواد ورعی، در جمع اساتید، فضلا و طلاب حوزه علمیه در موسسه فرهنگی فهیم قم برگزار میگردد.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، در ادامه سلسله نشستهای نظریهپردازی دینی، ۲۵۶مین نشست علمی موسسه پژوهشی فرهنگی فهیم با موضوع نقد و بررسی کتاب «آستانه تجدد: در شرح تنبیه الامه و تنزیه المله» اثر حجتالاسلام والمسلمین دکتر داوود فیرحی استاد حوزه و دانشگاه برگزار می شود.
بنابراین گزارش، در نشست یادشده، نویسنده کتاب حضور خواهد داشت و به نقدهای حجتالاسلام والمسلمین سید جواد ورعی مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم پاسخ خواهد داد.
یادآوری میشود، نشست علمی «نقد و بررسی کتاب «آستانه تجدد» در ساختمان مؤسسه فهیم، امروز شنبه ۱۸ اردیبهشتماه ۹۵ ساعت ۲۰:۳۰، به نشانی ۲۰ متری گلستان کوچه یک ۱۵، پلاک برگزار خواهد شد؛ و شرکت برای عموم فضلا، طلاب و دانشجویان آزاد میباشد. همچنین پخش مستقیم جلسات علمی موسسه فهیم در وب سایت موسسه قابل دسترسی است.
کتاب آستانه تجدد، در شرح تنبیه الامه و تنزیه المله، اثر داود فیرحی توسط نشر نی منتشر شده است. تنبیهالأمه و مؤلف ارجمندش نماد مکتبی فقهی ـ سیاسی شد که بیان دینی از آزادی و دموکراسی در مذهب شیعه فراهم میکرد و یا حداقل مقدمات چنین مهمی را تدارک میدید. به همین دلیل است که تنبیهالأمه در مرکز مناقشات معاصر ما، دربارهی استبداد و مردمسالاری از یکسو، و نوگرایی مذهبی و سکولار از سوی دیگر نشسته و در این چهار سوق، همزمان مورد توجه علاقمندان به مذهب، سیاست، تاریخ و ملیت قرار گرفت و «جاذبه و دافعهی» پردامنهای برانگیخت. بحران اندیشه و سیاست در ایران معاصر، و اهتمام و توسعهی علوم انسانی در سطوح آموزش عالی، موجب اقبال روزافزون به تاریخ اندیشهی سیاسی معاصر گردید و باز هم تنبیهالأمه نائینی اهمیت مضاعفی از دیدگاه رابطهی دین و دموکراسی پیدا کرد. اما ادبیات کتاب نائینی چنان فشرده و دشوار است که خواننده و پژوهشگر امروز را با مشکلات جدی مواجه میکند.
در این کتاب مؤلف کوشیده است با توضیح واژگان در کنار متن و شرح و تحشیهی تنبیهالأمه اندیشهی مکنون در آن را بازنماید و امکانات و تنگناهای این اثر مهم را در راستای رابطهی دین و دموکراسی، و بهطور کلی، دین و دولت مدرن آشکار سازد.