قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / به‌خاطر برخی ملاحظات حقوق بشری از اجرای حدود الهی دست کشیده‌ایم
به‌خاطر برخی ملاحظات حقوق بشری از اجرای حدود الهی دست کشیده‌ایم

دادستان کل کشور:

به‌خاطر برخی ملاحظات حقوق بشری از اجرای حدود الهی دست کشیده‌ایم

دادستان کل کشور گفت: قاضی بر اساس قوانین رای صادر می‌کند، البته در برخی موارد ما می‌ترسیم که انگ حقوق بشر در این جرائم به ما بزنند و کمی رای‌ها با ملاحظه صادر می‌شود، ما در فقه هم داریم که اگر کسی دزدی کرد باید دستش قطع شود ولی آیا چنین آرایی صادر می‌شود؟! این ملاحظات باعث شده تا از حدود الهی دست بکشیم در حالی که تمام مسلمانان به آن اعتقاد دارند، البته هم باید دست فردی که دزدی کرده بریده شود و هم دست اختلاسگر ۳ هزار میلیاردی.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در همایش تخصصی معاونین و روسای اداره‌های مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور اظهار کرد: با اشاره به نحوه مبارزه با سرقت و ایجاد آرامش برای مردم گفت: ما در بررسی‌هایی که در آمار و ارقام دستگاه قضایی مشاهده کرده‌ایم که سرقت در ردیف دوم جرائم در جامعه است؛ حدود ۲۷ تا ۲۸ درصد جرائم مربوط به سرقت است و اولین رتبه مربوط به جرائم مرتبط با مواد مخدر است.

وی در ادامه گفت: جرم سرقت ارتباط مستقیم با افزایش جرم مواد مخدر و اعتیاد دارد، وضعیت اقتصادی و شرایطی که به لحاظ مالی در جامعه حاکم است مانند مسئله بیکاری یکی از علت‌های افزایش این جرم در جامعه است و افرادی که مسئولیت مستقیم در جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها‌ دارند باید تلاش کنند این اتفاق رخ ندهد چراکه این جرم در جامعه زیاد می‌شود.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: افراد وقتی فقر به سراغشان می‌آید و می‌بینند برای مایحتاج زندگی دستشان تنگ است ایمانشان کم می‌شود و به ناچار به سراغ سرقت و دزدی می‌روند و اینجا مسئولان مرتبط مقصر هستند که گذاشتند چنین اتفاقی رخ بدهد.

منتظری با اشاره به اینکه در به وجود آمدن یک سرقت تمام دستگاه‌ها مقصر هستند نه تنها دستگاه قضا گفت: آمار سرقت در ۹ ماهه سال جاری نسبت به ۹ ماهه گذشته افزایش داشته و شرایط فعلی جامعه بر این آمار اثر مستقیم داشته است، مسئولان نباید تنها از دستگاه قضا انتظار داشته باشند که این آمار را کاهش بدهند چراکه تمام مسئولان در این امر دخیل هستند.

دادستان کل کشور ادامه داد: یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند در کاهش آسیب‌ها نقش اصلی داشته باشد نیروی تقوا و تدبر انسان است. ایمان که باشد، فردی هرچقدر هم تنگدست باشد هنگامی که می‌خواهد به مال دیگری دست درازی کند، ایمانش جلوی او را می‌گیرد.

منتطری یادآور شد: یکی دیگر از عواملی که می‌تواند در کاهش این جرم دخیل باشد، مال‌خرها هستند و باید مبارزه‌ای برای برخورد با مال‌خرها داشته باشید چراکه مال‌خرها مامنی برای دزدها شده اند.

دادستان کل کشور با اشاره به راهکارهای کاهش جرم سرقت گفت: راهکارهای مبارزه با سرقت یکی پیشگیری است و یکی هم راهکار مربوط به بعد از وقوع سرقت است! خیلی از افراد گفته‌اند به عنوان مثال دزدی را امروز می‌گیرید و فردا آزادش می‌کنید و او دوباره به سراغ دزدی می‌رود.

وی ادامه داد: قاضی بر اساس قوانین رای صادر می‌کند، البته در برخی موارد ما می‌ترسیم که انگ حقوق بشر در این جرائم به ما بزنند و کمی رای‌ها با ملاحظه صادر می‌شود، ما در فقه هم داریم که اگر کسی دزدی کرد باید دستش قطع شود ولی آیا چنین آرایی صادر می‌شود؟! این ملاحظات باعث شده تا از حدود الهی دست بکشیم در حالی که تمام مسلمانان به آن اعتقاد دارند، البته هم باید دست فردی که دزدی کرده بریده شود و هم دست اختلاسگر ۳ هزار میلیاردی.

منتظری با اشاره به برخورد قاطع با اختلاسگران گفت: برخورد با افرادی که فساد می‌کنند قاطع انجام شود و در برخورد با آنها چه دزد کوچک و چه دزد بزرگ هیچ ملاحظه‌ای صورت نگیرد. مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics