قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / تدوین جامع‌ترین موسوعه فقهی بر اساس کتاب تحریر الوسیله
تدوین جامع‌ترین موسوعه فقهی بر اساس کتاب تحریر الوسیله

گزارش؛

تدوین جامع‌ترین موسوعه فقهی بر اساس کتاب تحریر الوسیله

موسسه بسوی اجتهاد با برگزاری نشستی علمی، گزارشی از تدوین جامع‌ترین موسوعه فقهی بر اساس متن تحریرالوسیله از تقریرات فقیه عالیقدر آیت‌الله سید حسن مرتضوی ارائه نمود.

به گزارش شبکه اجتهاد، در این جلسه علمی، بر ویژگی‌های منحصر به فرد کتاب تحریرالوسیله به عنوان متن علمی درس خارج و مقایسه آن با دیگر کتب فتوایی چون عروه الوثقی تأکید شد.

بر پایه همین گزارش در این نشست، استاد محمد حسن ربانی بیرجندی، کتاب تحریرالوسیله را به عنوان به روزترین، کامل‌ترین و جامع‌ترین کتاب فتوایی فقه شیعه معرفی کرد.

این استاد عالی حوزه علمیه مشهد تأکید کرد که این کتاب به دلیل تنوع موضوعات و دقت علمی، نسبت به کتاب‌های فتوایی دیگر همچون عروه الوثقی ارجحیت دارد و از جامعیت بهتری نسبت به عروه الوثقی برخوردار است.

پروژه‌های موسسه به سوی اجتهاد

در ادامه حجت‌الاسلام سید مسعود مرتضوی، مسئول لجنه تحقیق موسسه «بسوی اجتهاد» گزارش مبسوطی از دو پروژه کلان این موسسه ارائه داد و گفت: یکی از این پروژه‌ها، تدوین جامع‌ترین و کامل‌ترین موسعه فقهی استدلالی بر اساس کتاب تحریرالوسیله است. این پروژه شامل دروس خارج آیت‌الله سید حسن مرتضوی از ایام حضور ایشان در حوزه علمیه خراسان از سال ۱۳۶۰ تا ۱۴۰۳ می‌باشد. این پروژه به زودی در قالب موسوعه فقهی الدروس الفقهیه به زبان‌ عربی و عنوان دروس فقهی در برخی از مباحث منتخب به زبان فارسی منتشر خواهد شد. این موسوعه شامل اکثر مباحث کتاب تحریرالوسیله و بررسی دقیق مسائل فقهی مربوط به آن خواهد بود.

کتاب‌ها و آثار منتشر شده 

مرتضوی در خصوص کتب و آثار منتشر شده توسط موسسه بسوی اجتهاد گفت: تاکنون، این موسسه موفق به انتشار چندین کتاب مهم بر اساس دروس حضرت آیت‌الله مرتضوی شده است که از آن جمله می‌توان به کتاب (حجر) در دو جلد به زبان عربی و مجموعه دروس فقهی در دو جلد با موضوع حجر و خمس  به زبان فارسی اشاره کرد. همچنین، در سال آینده مجموعه دروس کتاب (الحج) نیز در قالب مجلداتی منتشر خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: مجموعه دروس فقهی آیت‌الله سید حسن مرتضوی به زبان عربی بالغ بر ۳۰ جلد خواهد شد و به عنوان کامل‌ترین شرح فقهی بر اساس تحریرالوسیله شناخته خواهد شد. این مجموعه در مقایسه با کتب دیگر مبتنی بر تحریرالوسیله به موضوعات و فصل‌های گسترده‌تری پرداخته و از جامعیت علمی بیشتری برخوردار است.

مرتضوی دومین پروژه این  موسسه را، بارگذاری دروس خارج فقه آیت‌الله سید حسن مرتضوی در سایت مدرسه فقاهت برشمرد و گفت: این دروس که بالغ بر ۳ هزار جلسه درسی و صوت می‌باشند، در سال ۱۴۰۳ در سایت مدرسه فقاهت بارگذاری شده و به صورت عمومی در دسترس قرار گرفته‌اند. کاربران می‌توانند به آسانی به این آرشیو غنی دسترسی پیدا کنند.

وی با عنایت به پروژه‌های علمی و پژوهشی کاربردی این موسسه بیان داشت: حجم گسترده فعالیت‌های علمی این موسسه حاکی از این است که این پروژه‌های دانشی، گامی بزرگ در راستای ارتقای سطح دانش فقهی و در دسترس قرار دادن منابع علمی معتبر برای طلاب و محققین است و این اقدام نه تنها در تقویت جایگاه علمی حوزه علمیه خراسان تأثیرگذار است، بلکه به گسترش دانش فقهی در سطح فقه شیعه در جهان کمک شایانی خواهد کرد.

گفتنی است از جمله اساتیدی که در این نشست حضور داشتند می‌توان به حجج‌اسلام والمسلمین: سید مجتبی‌ نورمفیدی، محمد عندلیب همدانی، سید محمد ابن‌الرضا خوانساری، سید عبدالهادی مرتضوی، مجتبی الهی خراسانی،  محسن ملکی و محمد حسن ربانی بیرجندی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky