حجت الاسلام احمد مروی رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: پیش بینیهای ما این است که جمعه اول ماه شوال است؛ اما تا برای مقام معظم رهبری ثابت نشود اعلام نمیکنیم.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در نشست خبری که (چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه) برگزار شد، گفت: ۱۲۰ گروه روز پنجشنبه مصادف با روز ۲۹ ماه مبارک رمضان برای دیدن ماه هلال ماه شوال اقدام میکنند.
وی افزود: پیشبینیها این است که اگر شرایط مساعد باشد و نتیجهای به دست آید، طبیعتاً جمعه ۲۵ خرداد ماه جاری اول ماه شوال خواهد بود و اگر نتیجهای بر خلاف این به دست آید، توسط ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اعلام خواهد شد.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: احتمال رویت در مناطق جنوبی بیشتر است و چون حساسیت رویت این ماه زیاد است، گروههای قوی و تخصصی به مناطق جنوبی اعزام میشوند.
رییس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در مورد اینکه از قبل زمان تقویمی تنظیم میشود و این ممکن نیست اختلالی ایجاد کند، تاکید کرد: برای نوشتن تقویمها نظرات فقهی رهبری بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، البته ستاد استهلال هم از گروههای کارشناسی بیشتر استفاده میکند تا اختلاف تقویم رخ ندهد.
مروی اظهار داشت: بارها سوال شده است که چرا اعلام رویت هلال ماه شوال در ساعات پایانی شب انجام میشود، در پاسخ باید گفت از آنجا که زمان و توقف ماه در آسمان خیلی کوتاه است، اعلام فرآیند طولانی است؛ زیرا در برخی مناطق امکان ارتباط تلفنی نیست و گروه استهلال باید به جایی برسد که امکان تماس داشته باشد.
وی اظهار داشت: کسانی که ادعای رویت میکنند کارشناسان مرکز با آنها صحبت میکنند و سوالات متعددی میپرسند و از آنجایی که به یکی دو تا نقل اکتفا نمیشود، همه این موارد جمعآوری و خدمت رهبر انقلاب ارایه میشود و وقتی برای معظمله محرز شد، اعلام میشود، برای همین این فرآیند طولانی است.
وی افزود: در عین حال هیاتهای کارشناسی بعد از رویت باید با یکدیگر جلسه گذاشته تا ببینیم ماه دیده شده یا خطای دید بوده است، حداقل از بیست منطقه باید گزارش دیده شدن ارسال شود، سپس گزارشات به رهبر معظم انقلاب ارسال می شود و گاهی ایشان هم سوالاتی دارند که باید پاسخ داده شود.
رییس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در پایان در مورد وضعیت استهلال ماه در کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس تولد ماه را آغاز ماه میدانند و از این رو با ما متفاوت هستند اما در فقه شیعه رویت ماه آغاز ماه محسوب میشود.