قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / دغدغه و توصیه‌های مراجع به وزیر علوم
دغدغه و توصیه‌های مراجع به وزیر علوم

گزارش؛

دغدغه و توصیه‌های مراجع به وزیر علوم

حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر به شهر قم با تنی چند از علما و مراجع عظام تقلید، دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، دکتر حسین سیمایی و هیئت همراه با حضور در بیوت مراجع با آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، آیت‌الله جعفر سبحانی و آیت‌الله سیدموسی شبیری زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد و در این دیدارها ضمن شنیدن توصیه‌های مهم مراجع معظم، گزارشی از فعالیت و تلاش‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی: نخبگان سرمایه‌های اصلی هر ملتی است، باید دلایل مهاجرت نخبگان شناسایی شود و از ظرفیت نخبگی که در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها وجود دارد برای آبادانی مملکت استفاده شود.

وجود بعضی معضلات اخلاقی در دانشگاه‌ها ناپسند است؛ شنیده می‌شود که در بعضی از دانشگاه‌ها مشکلات اخلاقی اتفاق افتاده که لازم است نسبت به آن، اهتمام ویژه‌ای داشت.

افرادی به طور مرموز وارد نظام آموزشی کشور شده و تغییراتی در محتوای کتاب‌ها داده‌اند، که لازم است ضمن شناسایی این افراد، نسبت به اصلاح مطالب اقدام گردد.

حجاب تبدیل به یک مسئله سیاسی شده که نیاز هست ما هم با آن حساب شده برخورد کنیم. این مسئلۀ از طریق فشار و سخت‌گیری قابل حل نیست، بلکه باید از روش‌های ایجابی و مثبت استفاده کرد.

تحصیل، ازدواج، شغل و مسکن از مشکلات اساسی جوانان است، برای بررسی هر کدام از این مشکلات، کارگروهی جداگانه تشکیل دهید تا راهکارهای مناسب آن اندیشیده شود، آنچه مسلم است این است که این مشکلات قابل حل است.

افزایش نرخ ارز را از دیگر معضلات اقتصادی جامعه است، با افزایش نرخ ارز، قیمت تمام اجناس افزایشی می‌شود و مشخص نیست چه کسانی قیمت دلار را بالا یا پایین می‌برند. همچنین غفلت از وظایف محوله و عدم انجام آن در موعد مقرر، سبب قطعی‌های برق است، تدبیری بیندیشید که در آینده چنین مسائلی تکرار نشود. ایجاد روحیه و امید به مردم ضروری است، امیدواریم که دولت با کمک مردم ان شاء الله بر مشکلات فائق آید.

آیت‌الله جوادی آملی: ما مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ زاده‌ایم، ما نه یعنی حوزویان، ما نه یعنی دانشگاهیان، ما یعنی مردم ایران؛ شما اگر سرتاسر آمریکا را بگردید یک اثر باستانی در آن نمی‌بینید، اما هر کجای ایران قدم بگذارید اثری از آثار هنری و باستانی در آن می‌بینید، ما از زمان انوشیروان اینجا دانشگاه داشتیم و بعد از اسلام نیز علمای بزرگی همچون شیخ طوسی و امثال او را تربیت کردیم.

مردم نیز می‌دانند که باید به قانون کشور احترام گذاشت و لذا اگر ببینند که در کشور نجومی و اختلاسی نیست، آنها نیز به قانون احترام می‌گذارند.

سخنان خداوند، پیامبر و اهل‌بیت عصمت و طهارت، یقین مطلق‌ و صد درصدی است، ما باید بدانیم شمشیر صد درصد در دست ماست، اما چوب بیست درصد و سی درصد در دست هوس و بیراهه رفتن و اختلاس ها و نجومی‌هاست، به ما گفته‌اند، بدا به حال کسی که با داشتن شمشیر تیز صد درصدی، در مقابل چوب بیست درصدی شکست بخورد.

ما عزیزانی داشتیم که در زمستان سرد کردستان، برای حفظ سنگرهای خود آنقدر مقاومت کردند و ماندند تا از سرما یخ زدند و به شهادت رسیدند! وقتی پیکر اینها رو آوردند در مسجد اعظم قم، ما معمولا در مجلس ترحیم قرآن و فاتحه می‌خوانیم و تا آخر فرصت نشستن نیست، اما آن شب تا آخر مجلس نشستم و گریه کردم نه برای ثواب، بلکه گریه خجالت! الان هم اینچنین جوانانی هستند که باید قدر آنها را دانست چرا که اینها سرمایه های ما هستند

به دانشجویان هم توصیه می‌کنم؛ انسان باید با کسی بنشیند و رفت آمد کند که رفتار و گفتارش، انسان را به یاد خدا بیاندازد.

آیت‌الله سبحانی: در تصمیمات دانشگاه‌ها باید با کسانی که افکارشان تکیه بر وحدت حوزه و دانشگاه دارد همفکری و مشورت کرد. نقش و روش و رفتار یک استاد در یک دانشگاه می‌تواند انسان ساز و تحول گرا باشد پس باید از اساتید متعهد و اخلاق مدار بهره برد.

باید وطن خواهی و اسلام خواهی را در دانشجویان و جوانان پروراند و تقویت کرد؛ تا این نسل به جای مهاجرت، با تمام توان در خدمت کشور باشند.

برخی مسئولان به نقد اقدامات و فعالیت‌های دولت شهید رئیسی می‌پردازند؛ این رفتار و صحبت‌ها علیه کسی که پیگیر و مخلص و مجاهد بود صحیح نیست. اینکه دولت قبلی چه میزان و تا چه حد اثرگذار خدمت و اقدامات ارزشمندی داشته برای همگان مشهود است و نباید در مورد اقداماتشان بحث‌ها و گفت‌و‌گو‌هایی کرد که مورد بهره برداری دشمن قرار بگیرد.

شهید رئیسی برای پیگیری مشکلات خوزستان بار‌ها شخصا به این استان سفر کرد تا بتواند برای رفع مشکلات مردم تصمیم گیری کند. همه مسئولان و دولت‌ها موظفند طوری عمل کنند که به جای تخریب یکدیگر، در عمل تاثیر اقداماتشان برای مردم مشهود و ملموس باشد.

گفتنی است، سیمایی صراف در این سفر همچنین با آیت‌الله سیدموسی شبیری زنجانی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی نماینده تام‌الاختیار آیت‌الله سیستانی و استاد سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار و گزارشی از اقدامات و برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را ارائه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky