آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به لزوم حفظ استقلال حوزههای علمیه برادران و خواهران، تصریح کرد: وابستگی به دولتها مشکلات زیادی برای حوزهها ایجاد میکند، باید سعی شود تا حوزهها روی پای خودشان بایستند و خودکفا شوند. البته این کار یک شبه انجام نمیشود و احتیاج به برنامه ریزی و زمان دارد که ان شاء الله مسئولین محترم حوزه به فکر آن خواهند بود.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله ناصر مکارم شیرازی در دیدار مدیر و مسؤولان حوزههای علمیه خواهران، با قدردانی از فعالیت حوزههای علمیه خواهران، ابراز داشت: با توضیحاتی که ارائه شد معلوم میشود که امروز حوزههای علمیه خواهران به یک درخت تنومند تبدیل شده که ثمرات و دستاوردهای ارزشمندی دارد.
او توسعه کمی و کیفی حوزههای علمیه برادران و خواهران را به برکت انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: ما قبل از انقلاب اصلاً در خواب نمیدیدیم چنین برنامههایی با این گستردگی و وسعت در حوزههای خواهران پیدا شود؛ در حوزه برادران در زمان مرحوم حضرت آیتالله بروجردی ۴۰۰۰ نفر در قم طلبه برادر داشتیم و طلبه خواهر هیچ؛ اما الان نگاه میکنیم میبینیم بسیار پیش رفته ایم و گزارشی که ارائه شد نشان میدهد چه حجم از فعالیت در حوزههای علمیه خواهران انجام شده و یا در حال انجام است.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه به بیان چند تذکر پرداخت و با اشاره به لزوم حفظ استقلال حوزههای علمیه برادران و خواهران، تصریح کرد: وابستگی به دولتها مشکلات زیادی برای حوزهها ایجاد میکند، باید سعی شود تا حوزهها روی پای خودشان بایستند و خودکفا شوند. البته این کار یک شبه انجام نمیشود و احتیاج به برنامه ریزی و زمان دارد که ان شاء الله مسئولین محترم حوزه به فکر آن خواهند بود.
او ترکیب اعضای شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه خواهران را ترکیبی ارزشمند دانستند و با تاکید بر لزوم بهره گیری از تجارب ارزشمند یکدیگر، گفت: این ترکیب شورای شما نشان میدهد که ان شاءالله وحدتی در هدف است و باید این مهم پررنگ باشد، به گونهای نباشد که برنامه ریزی حوزههای عملیه برادران و خواهران به صورت جزیرههای جدای از هم در بیاید.
این مرجع تقلید با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیتهای حوزههای علمیه برادران و خواهران، اظهار داشت: مشکلی که در حوزههای علمیه چه برادران و چه خواهران وجود دارد این است که با وجود تمام پیشرفتها و دستاوردها متاسفانه از این سرمایه ارزشمند استفاده کامل نمیشود.
او تاکید کرد: باید در این خصوص مطالعه و برنامه ریزی جدی و لازم صورت گیرد تا بتوان از این ظرفیتها و استعدادها به خوبی بهره گرفت؛ عینا همین مشکل و گرفتاری در دولت ما هم وجود دارد و با وجود هزینههای زیادی که برای تاسیس دانشگاهها و تربیت دانشجویان میشود متاسفانه برنامهای برای استفاده از فارغ التحصیلان وجود ندارد و این یک آسیب جدی است.
نکته دیگری که آیتالله مکارم شیرازی بر آن تاکید داشت، لزوم اطلاع رسانی دقیق فعالیتهای حوزههای علمیه برادران و خواهران بود؛ او در این خصوص گفت: در این خصوص باید از ابزارهای مختلف بهره گرفت؛ باید عملکرد و آمارها و فعالیتهای حوزههای علمیه خواهران را در رسانهها تبیین کنید تا نگویند در حوزهها کاری صورت نمیگیرد.
این مرجع تقلید با بیان این که در حوزههای علمیه در عرصههای مختلف کار شده اما به دلیل این که خبررسانی درستی صورت نمیگیرد واقعا حق حوزهها ضایع میشود، خاطرنشان کردند: در تقویم کشور برای هر قشر و صنفی روزی اختصاصی وجود دارد، اما حوزهها این گونه نیستند؛ باید در این خصوص مطالعه لازم انجام شود تا مسؤولان حوزوی بتوانند در فرصتهای مختلف فعالیتها و دستاوردهای حوزه را اطلاع رسانی و تبیین کنند.
او توجه به جنبههای اخلاقی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: ما در همه سطوح مربوط به روحانیت، علم و اخلاق را کنار هم قرار میدهیم ۵۰ درصد علم است و ۵۰ درصد اخلاق.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به وجود شبکههای فاسد و مفسد و گسترش فسادهای اخلاقی از طریق فضاهای مجازی، تصریح کرد: در این خصوص باید برای واکسینه کردن طلاب در برابر این هجمهها نیز فکری بشود.
او شناسایی و حمایت نخبگان حوزوی خواهر و برادر را یک اصل مهم دانست و ابراز کرد: در میان جمعیت چند ده هزار نفر نخبگانی وجود دارند که باید برای شناسایی، حمایت و تربیت آنها متناسب با ذوق، استعداد و تخصص آنها برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
این مرجع تقلید یادآور شد: نکته دیگر که بارها تاکید کرده ایم، این است که در این زمان باید کاری کنیم که همه طلاب خواهر و برادر به دو سلاح بیان و قلم مسلح باشند.
او اضافه کرد: در زمینه نویسندگی و سخنرانی باید دورهها و جلساتی گذاشته و آموزشهای لازم به طلاب خواهر و برادر ارائه شود.
آیتالله مکارم شیرازی در پایان موفقیت مسؤولان هر دو حوزه را در انجام وظایف سنگینی که عهده دار هستند از خداوند تقاضا نمودند.
بنا بر گزارش شفقنا، این سخنان در حالی بیان میشود که آیتالله استادی چندی پیش عنوان کرده بود: «حوزه در عین عظمت مشکلاتی دارد. این مسئله دولتی شدن یا نشدن مسئلهای شده است. بالاخره حوزه اگر بخواهد اداره شود مخارجی دارد و مراجع توان پرداخت مخارج را ندارند و مرتب هم مراجع میگویند که باید مستقل باشد. خب این باید حل شود اگر باید پول بگیرد و یا نگیرد بگویید. نمیشود هم بگیریم و هم نباید گرفت. اگر حل نشود مشکل داریم. ما چند نفر از طرف مراجع مورد تأیید قرار گرفتیم که در کار حوزه دخالت کنیم و هر موقع خدمت آقایان میرسیدم میگویند که حوزه باید مستقل شود.ولی چطوری باید مستقل شود یا باید بفرمایند سخت نگیرید تا هر جا شد یا اینها روز به روز حل شود. الآن باز بحث بودجه مطرح میشود که چرا گرفت و نگرفت و …».