قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / شش استفتاء جدید از آیت‌الله خامنه‌ای
از «مطالبۀ قیمت روز بهای معامله» تا «خمس سرمایه و ابزار کار»

شش استفتاء جدید از آیت‌الله خامنه‌ای

«غسل با وجود موی مصنوعی»، «اولاد ذکور در وقف نسل بعد نسل»، «استفاده از مال پیدا شده»، «تبدیل پول فطریه به کالا»، «اقتدا به امام جماعت در حال رفتن به رکوع» و «قضای روزۀ بیمار» از جمله جدیدترین استفتائات مطابق با فتوای رهبر معظم انقلاب است.

به گزارش شبکه اجتهاد، جدیدترین استفتائات (خرداد ۱۴۰۱) مطابق با فتوای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منتشر شد. متن ذیل، شش سؤال و جواب در موضوع عبادات و معاملات است که توسط بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری پاسخ داده شده و به صورت ماهانه به‌روز رسانی می‌شود.

غسل با وجود موی مصنوعی

سؤال۱: آیا غسل و وضوی کسی که جلوی سرش موی مصنوعی گذاشته است، اشکال دارد؟

جواب: اگر موی مصنوعی به صورت کلاه گیس باشد، باید برای غسل و وضو برداشته شود؛ ولی اگر مو بر پوست سر کاشته شده و مانع رسیدن آب به پوست سر باشد و برداشتن آن ممکن نباشد (یا مستلزم ضرر یا مشقت غیر قابل تحمل باشد)، باید غسل و وضوی جبیره‌ای انجام شده و بنابر احتیاط، تیمّم نیز انجام شود.

تبدیل پول فطریه به کالا

سؤال۲: آیا‌ می‌توان به جای پول فطریه، مواد و لوازم مورد نیاز فقیر را برایش تهیه کرده و به او تحویل دهیم؟

جواب: به صورت مذکور کافی نیست؛ اما‌ می‌توانید از فقیر وکالت بگیرید که پول فطریه را برای او دریافت کرده و کالاهای مورد نیازش را تهیه کنید.

اقتدا به امام جماعت در حال رفتن به رکوع

سؤال۳: آیا هنگامی که امام جماعت در حال خم شدن برای رکوع است اما به حد رکوع نرسیده،‌ می‌توان اقتدا کرد؟

جواب: در رکعت اول و دوم اشکال ندارد، ولی در رکعت سوم و چهارم، احتیاط این است که صبر کرده و در رکوع اقتدا کند.

قضای روزۀ بیمار

سؤال۴: مادری به دلیل بیماری شدید نتوانسته در اواخر عمر، روزه‌ها و قضای آن را انجام دهد، آیا پسر بزرگِ او باید قضای روزه‌ها را بجا آورد؟

جواب: اگر بیماری‌ ایشان تا ماه رمضان بعد ادامه داشته است، قضای روزه‌ها ساقط است ولی باید برای هر روز یک مدّ طعام (معادل۷۵۰ گرم) از اموال ایشان به فقیر داده شود.

اولاد ذکور در وقف نسل بعد نسل

سؤال۵: اگر «فرزند بزرگ هر نسل» به عنوان متولی وقف تعیین گردد، پس از فوت او آیا متولی بعدی، فرزند بزرگ اوست یا برادرش؟

جواب: پس از او، برادر بزرگ تر متولی‌ می‌شود و تا زمانی که برادران متولی اول، زنده هستند، فرزندان او متولی نخواهند شد تا آنکه تمام افراد نسل اول از دنیا بروند که در این صورت، تولیت به فرزند بزرگ نسل بعدی‌ می‌رسد و برای نسل‌های بعد آن نیز به همین صورت عمل‌ می‌شود؛ بنابراین تا از نسل قبل یک نفر زنده باشد، نوبت به نسل بعد‌ نمی‌رسد.

استفاده از مال پیدا شده

سؤال۶: من یک انگشتر پیدا کرده ام؛ آیا جایز است مبلغ آن را به فقیر صدقه بدهم و خودم از آن استفاده کنم؟

جواب: اگر قیمت آن، به مقدار دو و نیم گرم نقره یا بیشتر باشد و نشانه‌ای دارد که با آن صاحبش پیدا شود، باید یک سال (به صورتی که در رساله‌های عملیه بیان شده) اعلان گردد؛ چنانچه صاحب مال پیدا نشود‌ می‌توانید آن را برای خود بردارید به قصد این که هر وقت صاحبش پیدا شد عوض آن را به او بدهید یا برای او نگهداری کنید تا زمانی که پیدا شد، به او بدهید ولی احتیاط مستحب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهید. البته اگر در بین سالی که اعلان‌ می‌کنید از پیدا شدن صاحب مال ناامید شوید، احتیاط واجب آن است که صدقه بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics