قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / ضرورت پرداخت به مبانی فهم محتوای احادیث و ادعیه
ضرورت پرداخت به مبانی فهم محتوای احادیث و ادعیه

استاد گروه رجال پژوهی حوزه علمیه خراسان تبیین کرد؛

ضرورت پرداخت به مبانی فهم محتوای احادیث و ادعیه

عضو هیات تحریریه مجله علمی مطالعات اعتبارسنجی حدیث، در دوره تربیت پژوهشگر این گروه گفت: در دانش مبانی فهم حدیث باید حدیث بودن یک عبارت قابل قبول باشد تا بتوان به بررسی ترکیبات آن پرداخت.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی سجادی زاده، استاد گروه رجال پژوهی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان، در دوره تربیت پژوهشگر این گروه گفت: در دانش مبانی فهم حدیث باید حدیث بودن یک عبارت قابل قبول باشد تا بتوان به بررسی ترکیبات آن پرداخت.

وی با بیان این که معمولا افراد مستعد برای رسیدن به اهداف خود به دنبال راه‌های نزدیک تر هستند و یکی از این راه کارها دعا است، بیان کرد: موارد دعا بسیار گسترده بوده آنطور که فقط از امام سجاد (علیه السلام) بیش از ۲۷۰ دعا آمده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این که در علوم حدیث، اعتبار روایات ادعیه نیز باید بررسی شود چراکه گاهی برخی عبارات و مضمون‌های نامناسب و متعارض در ادعیه وجود دارد یا افراد ضعیفی این دعا را به معصوم نسبت دادند، افزود: البته اعتبارسنجی روایات ادعیه طبق برخی دیدگاه‌ها فقط با ملاحظه در محتوای آن حاصل می‌شود.

سجادی زاده با بیان این که گاهی محتوای ادعیه با فرهنگ اهل البیت (علیهم السلام) نمی‌سازد که باعث تأمّل در سند و صدور آن می‌شود و گاهی نیز مضامینی عالی در آن وجود دارد که باعث بی نیازی از بررسی سند آن می‌شود و نشان می‌دهد که روایت به درستی انتقال پیدا کرده است، خاطر نشان کرد: ولی در مجموع و برای اکثر موارد باید جهت سند و صدور روایات نیز علاوه بر محتوا به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان این که انتصاب برخی از ادعیه به معصومین محل بحث است، ابراز کرد: گاهی برای اطمینان به صدور باید به سایر کتب و تالیفات توجه شود و به نسخه‌های متعدد یک کتاب مراجعه کرد و علوم مختلف را به کار بست.

عضو هیات تحریریه مجله علمی مطالعات اعتبارسنجی حدیث با بیان این که گاهی اختلاف قرائت در معنا تفاوت ایجاد می‌کند، به مساله اختلاف قرائت در قرآن اشاره و اظهار کرد: در قرآن باید مبنایی انتخاب کنید و بر این اساس ببینید آیا استظهار منطبق با قرائت‌های صورت گرفته و معانی مترتب بر آن قرائت‌ها، می‌تواند حجت باشد یا اینطور نیست.

وی با بیان این که قرآن و حدیث به زبان عربی صادر شده است که به لحاظ مفردات بسیط می‌باشد، بیان کرد: در زبان‌های فارسی، هندی و اروپایی کلمات به کار رفته شده ترکیبی و پیوندی اند، مانند دانشگاه و کتابخانه؛ ولی زبان عربی زبانی قالبی که به لحاظ کلمات و مفردات بسیط است، مانند المکتبه یا الکاتب؛ بر این اساس دانش صرف در زبان عربی اهمیت زیادی دارد و در برخی شرائط به صورت بنیه‌ای به کلمات قرانی و حدیثی پرداخته است.

گفتنی است گروه رجال پژوهی حوزه علمیه خراسان دوره‌ها و نشست‌های متعددی در موضوعات رجالی و علوم حدیث برگزار می‌کند و همچنین ضمن استقبال از فعالیت‌های همه پژوهشگران علاقمند به اعتبار سنجی احادیث اهل البیت (علیهم السلام)، از مقالات علمی پژوهشی مرتبط برای چاپ در فصلنامه مطالعات اعتبار سنجی حدیث نیز حمایت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics